sobota 27. února 2016

Dobroty do kuchyně

Krásnou sobotu moji drazí, 
jak se Vám daří?
Víte co je skvělý na období, kdy se nepřipravuju na soutěž? Že můžu zkoušet, vyhledávat a ochutnávat nové potraviny, které by mě předtím nenapadlo ani koupit. (Give me food and tell me I´m pretty :D)
Mám za sebou první týden trochu jiného stravování než jsem byla zvyklá a musím říct, že je zpět moje chuť experimentovat v kuchyni, kombinovat nové chutě a hledat nové typy potravin :)
O mém stravování jindy, to až budu na sobě pozorovat nějaké výsledky a změny, ale u toho jsem objevila potraviny, které zkouším prvně anebo je mám ráda, ale v jídelníčku ostatních je nevidím často. Tak si říkám, že by byla škoda, kdyby jste o nich třeba nevěděli :D




Poslední dobou si ujíždím na kokosových věcech a tak jsem se nechala zlákat na tento nekřesťansky drahý kokosový jogurt (500 ml stojí kolem 70,-Kč)... nicméně má docela hezké hodnoty, na 100 g jen 3 g tuku, 2,3 g sacharidů a 3,9 g bílkovin. Takže pohodička. Základ je sojový, čemuž odpovídá klasická "sojová" konzistence jogurtu a chutná jemně po kokosu. Nevím jestli ho budu pojídat často, právě kvůli té ceně, nicméně mi chutná moc a je to příjemná změna.... mají ještě mandlový.. asi ho budu muset taky zkusit :D 
Koupeno v Globusu


U ořechů ještě zůstaneme. Tohle je můj aktuálně nejoblíbenější protein a sice mandlový. Super čisté složení, bez sladidel, kterým se ještě stále vyhýbám. Čisté potraviny mi chutnají prostě lépe. Na 100 g celých 50 g bílkovin, ale ta chuť vážení! Prostě jako by jste rozemleli mandle na jemno. Absolutně skvělá, jemná, mandlová chuť. Vařím ho ráno spolu s vločkami a už do té kaše nemám potřebu přidávat ani skořici, abych ji osladila. Je mi líto tu chuť něčím rušit. Pokud tedy z nějakého důvodu nechcete užívat syrovátku, nebo to chcete občas proložit, určitě zkuste :) Mimochodem dá se taky využít jako část mouky při pečení.
K dostání na Veganze tady, cena za 1000 g je 899,-Kč


Občas mám chuť na něco sladkého a dobrého. Tyhle tyčinky jsem dostala jako dárek od známého a učarovali mi skvělým složením. Základ tvoří datle a k tomu pak nějaká přísada. Třeba datle, kakaové boby a kakao  - viz. hnědý obal. Ale to je všechno. Žádné konzervanty, žádné sladidla, nic. Jsou dost sacharidové (jasně, ty datle), na tyčinku kolem 30g sacharidů, takže vážně jako sladkost nebo jako rychlá energie třeba při dlouhém výšlapu na horách. Z dalších příchutí mě získala Banánová s arašídovým máslem, nebo kokosová s kakaem. Mňam!. Dobrý je, že dělají i KIDS verzi, která je odlišná jen ve velikosti tyčinky.. pokud víte, že se neuhlídáte a sníte celou tyčku, tahle verze dodá trochu méně energie..což se někdy hodí :)
K dostání snad v každé zdravé výživě, tuším do 30-ti Kč. 


Už ani nepamatuju, jak dlouho jsem si chtěla koupit ovoce sušené mrazem. Je totiž strašně dobré, křupavé a chutná vážně jako to ovoce a né jako přeslazené cosi. Pokud máte rádi ovoce sušené, ale vadí Vám, že je většinou strašně doslazované, tak zvolte tuto variantu. Do müsli jako dělané.
Koupeno ve zdravé výživě, kolem 70,-Kč. 


Miluju ořechové másla, to už asi víte :D. A tak je jasný, že musím ochutnat všechny, které trh nabízí. O Šufánku jsem slyšela už hodně chvály (navíc je mi moc sympatické, že jsou z Moravy) a tak když jsem ty másla potkala v jedné zdravé výživě, neváhala jsem ani vteřinu... a dobře jsem udělala. Protože už jsem ochutnala hodně kešu másel, ale tohle je to nejjemnější a nejsladší, které jsem kdy měla. Prostě, jaktože? Nechápu jak můžou být ty másla chuťově tak odlišná, když mají stejné složení - a sice jen ořechy. NO nicméně je to tak a tohle je fakt pecka. Akorát je dost těžký udržet tu sklenici zavřenou :D
Kokosové máslo je taky jemňoučké a dobré, ale z Nutspreadu mi chutnalo více.. možná proto, že tam mají takové kousíčky samotného kokosu. 
Koupeno ve zdravé výživě v Ostravě, cena za kus 289,-Kč. 
Ale objednat se dá i z jejich stránek. 


Sojové oříšky, nebo alaburky mám ráda už úplně od mala a tak když zavítám do zdravé výživy, vždycky je koupím. Sáček vyjde na 15,-Kč takže nic zásadního do rozpočtu. Mají super hodnoty, na 100 g mají 33 g bílkovin, jen 4g tuku a 20 g sacharidů. Navíc sója je jediná rostlinná bílkovina, která obsahuje komplexní aminospektrum a můžete ji tak brát za plnohodnotný zdroj bílkovin. Prostě super svačinka :) 

No a to by bylo pro dnešek vše. Pokud máte nějaké potraviny, které jste v poslední době nově vyzkoušeli, určitě se podělte v komentářích :)
Mějte se báječně, Vaše V♥



10 komentářů:

  1. Ten kokosový jogurt jsem ochutnala před rokem v Holandsku, když jsem ho viděla v regále, prostě jsem MUSELA! a To tam ta cena byla ještě horší než tady u nás, a to je co říct - každopádně největší dobrota, ale kupovat ho spíš nebudu:/
    Ty Bombus tyčinky si kupuju hodně často, jako takovou dobrotu ke kafi, nebo prostě rychlou svačinu - ze všech nejradši mám maracuja-kokos nebo kokos-kakao, protože bych ten kokos taky cpala úplně všude!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo já ho kvůli té ceně už taky asi nekoupím :D jooo kokos s kakaem je něco!

      Vymazat
  2. šufánci jsou nejlepší prostě :) Já mám od nich (tedy už jen na dně, fňuk :/ ) arašídovo kokosové, to určitě taky vyzkoušej, je to nebe v hubě!! :)
    A raw tyčinky, kor ta kakaová, jsou super!! :) Alpro jogurt jsem neměla, odrazuje mě cena, to si dám radši normální bílý a přihodím kokos...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám docela obavu to ochutnávat, nedávají návod na zamezení závislosti :D

      Vymazat
  3. raw tyčinky = nejlepší rychlé dodání energie! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, vyskúšala by som všetko, hlavne orechové maslá, na ktorých som závislá :-)
    Ten kokosový jogurt ma vôbec neláka. Síce kokos milujem, ale sójovým výrobkom sa vyhýbam.
    Navyše sója je lacná potravina, prečo je potom ten jogurt tak drahý?

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ořechová másla jsou moje slabina :) Ta cena... asi proto, že jsou jediní svého druhu v retailech

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥