pátek 5. února 2016

It doesn't happen overnight

Krásný pátek moji milí :)
Říkám si, že jsem se  Vám dlouho neozvala, tedy ohledně toho jak to teď mám a tak je čas to napravit :)
Posledním příspěvkem jsem Vám říkala, že se na závody letos chystat nebudu. To samozřejmě stále platí.. čemu jsem ale příliš pozornost nevěnovala je, že se tak trochu točím v začarovaném kroužku.. a proč to píšu teď? protože z něj můžu konečně ven :)

Víte, být sledovanou osobou sebou nese různá úskalí.. o to více, když jste vlastně fitnesska nebo bikina, jak chcete. Očekává se od Vás, že to na Vás taky půjde vidět, všechna ta dřina a všechno to zdravé jídlo. Ten tlak je takový, že to od sebe očekáváte i vy sami. Jenže co se stane, když si tělo řekne dost? 



Dieta na podzim byla přísná a já jsem si bláhově myslela, že z toho mála co jsem jedla, dokážu přejít do normálního stravování a přitom si udržet max. dvě kila nad závodní formu. Jakože ono se mi to dařilo pár týdnů, ale za cenu toho, že jsem vlastně pořád jedla jako před závody. Tak trochu panická hrůza z toho, že zase přiberu všechno zpět mi nedovolila si na tom jídle přidávat. 
Jenže tělo není stroj a tělo není pitomé. Samozřejmě že mi vrátilo to, jak dlouho jsem ho trápila.  Vše co totiž sníte "navíc" si uloží....klasický stres těla, že už mu pak zase nedáte najíst. Proto se Vám třeba nedaří hubnout při dlouhodobě nízkém příjmu. Stačilo párkrát přidat někde na jídle, jakože naučit se zase trochu jíst.... pak nějaký ten stres, trochu méně tréninků, jeden nájezd s mamkou na ollies na nervy :D (ale stálo to za to! :D)... no a jsem kde? a jsem tam kde jsem nechtěla být. 
Nechci tím říct, že ze závodní formy se nedá postupným přidáváním na jídle udržet hezké zdravé tělo. Ale záleží na té dietě co jste měli. Pokud je rozumná, tělo dobře pracuje, bude se zase dobře vracet a pokud ne.. tak ne :D

Víte co je na tom všem zvláštní? Že se mi tak hrozně ulevilo. Že už jsem to zase já. Že si prostě můžu dát kousek něčeho navíc, aniž bych z toho měla stres. Že jsem se hodila do psychické pohody a ta mi tak hrozně chyběla. Ano, mám širší stehna a větší zadek, ale i větší prsa :D jsem zase kus ženské a byla bych radši, kdybych byla o kousek menší, ale ta touha naučit tělo pracovat zase tak jak má, je mnohem větší než nějaké číslo na váze. Navíc vím, že až bude tělo v klidu, že ho nebudu trápit, něco málo pustí... ale 56 kg je prostě moje přirozená váha a já se k ní vždycky vracím..

Vím, že je to běh na dlouhou trať, protože jsem tělo dlouho trápila. Konečně jsem si ale dokázala říct a dost Veroniko, takhle to nepůjde. Nastavila jsem si hodnoty, které si po skoro dvou měsících zapisuju do My Fitness pal (bláhově jsem si myslela, že vážit a zapisovat nemusím, že už to odhadnu. Houby odhadnu). Konečně jsem si dala zase řád. Já to prostě bez něj neumím. Protože cíl bez plánu je jen nedosažitelný sen. 

Chtěla jsem Vám jen říct, že takhle to prostě je. Není na tom nic divného, jsem naturální sportovec a tak moje tělo reaguje jako to Vaše. Procházím si lepším i horším obdobím, ale od toho se o to s Vámi dělím, protože Vám chci ukázat, že všechno jde a všichni šlapeme vedle..ale záleží jen na tom, jak rychle se vrátíte na cestičku anebo se budete plahočit mimo. 



Takže můj závazek je teď i směrem k Vám. Budu se s Vámi dělit o to, jak si hodnoty postupně zvedám a třeba se můžete přidat ke mě, pokud máte podobný problém. Protože důležité je hlavě to, abychom se cítili zdraví, fit a dobře. Protože chci být #krasnaBezVycitek

Startuji na 90gB, 50-70g T, 50-250g S 
za týden celkem 900g S. Sacharidy přijímám pomocí vln, každý týden budu zvedat příjem o 50g S. 
Na my fitness pal jsem si bílkoviny nastavila o něco výš, protože započítává i bílkoviny z vloček, ořechů a spol. Tak ať mám dostatek těch plnohodnotých. 

PS: Vím, že mám skluz v té soutěži, chci si ale všechny Vaše komentáře pročíst. Do konce týdne vyhlásím! Slibuji :)

To je pro dnešek vše. Mějte se krásně a mějte se rádi.
Vaše V.

26 komentářů:

  1. Já mám teď asi podobný problém, s novým rokem jsem si řekla, že už nebudu otrokem toho všeho vážení, počítání a budu jíst naprosto zdravě a čistě, ale víc intuitivně. Doteď jsem vlastně střídala redukční jídelníček s vlnama. Je neskutečně osvobozující jít v práci s holkama na svačinku a dát si jen tak něco s nima (ikdyž něco zdravého, ale ne z domu navážené přesně podle jídelníčku), jít jednou za čas s přítelem na večeři. Ale moje tělo to pochopilo asi jako "přežíráš se jako prase", všechno zatrest uložím :D Přitom si myslím, že pro ostatní by byl můj jídelák spíš redukce a byli by na sebe pyšní :) Ach jo, teď si říkám, jestli být spokojená a v pohodě, nebo mít dokonalou postavu, ale zase padající vlasy, nedostávat menstuaci apod. Prostě začarovanej kruh :( Ale děkuji Verunko za tvůj článek, velká podpora, když vidím, že to tak neám jen já :) Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, mám to úplně stejně... Pořád jím zdravě oproti jiným, dám si občas něco s přítelem... Jenže tělo si to ukládá, jak kdyby to byly hody... Ale říkám si: lepší být šťastná s pár kily navíc, než smutná, nepříjemná a bez přátel, i když hubená...

      Vymazat
    2. Přesně tak holky. Víte co je důležité naučit se jíst dostatek. Spousta z nás se trápí hlady i nevědomky, ale na všem se dá pracovat

      Vymazat
  2. Verunko, jsi skvela a uzasna fandim ti. Napsala si to krasne a tak jak to je. Nase tela nejsou stroje, a nemuzeme je stale trapit dietama :) verim ze to zvladnes a telo bude zase spolupracovat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko, nemůžu ani popsat, jak jsem ti vděčná za tyto příspěvky. Mluvíš k nám upřímně, a to je to nejlepší. Postavu máš krásnou, bojuj dál! :)

    Ivet - TheRightMe

    OdpovědětVymazat
  4. Nekdo říká, ze cvičení je 20 a strava 80%. Já to mam jinak. 20% cvičení, 40% jídlo a 40% psychika. Jakmile je něco špatně, mužů se predrit v posilce, jist ukázkové a váha stoji nebo roste. Pak přijde nechutenství k jídlu a když se na to hodne vykaslu, končim na přesnídávkách, nic jiného pak nesnim. Ted jsem ve fázi, kdy tělo začalo odmítat maso. Pro me první signál. Takže jsem se začala víc soustředit na odpočinek, stala tréninky z 5-6 na 4x týdne a zase pomalu začínám jist maso třeba jen par soust 2x týdne. Řešila jsem to už s doktory, řešení není, protože prostě je to v hlavě. Když jsem po někom chtěla vypracovat jídelníček a vysvětlila jsem, jak to mam, tak me občas slušne a občas rovnou poslali do háje;-D rada sleduju fitness stránky, hlavně proto, ze čerpáme inspiraci na jídlo a cvičení. Ale občas mi přijdou takové moc slunickove. Vše super, dieta super, objem super. Nic špatného se mi neděje. Příspěvky jako je ten dnešní mi zase ale ukážou, ze každý ma něco a ze se s tím umí poprat, tak proč bych já to svoje spatne období taky nezvládla;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ach ta hlava. Ta nám dává co? Ale věřím, že všechno se dá zvládnout, držím ti palce

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelý článok, je veľmi sympatické, že sa v pohode zveríš aj s nie príliš pozitívnymi vecami. Držím palce nech ti všetko vyjde tak ako má a hlavne nech sa cítiš dobre. Nezabudni opäť informovať o ďalších pokrokoch :-)

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Jakomu musim rict fajn clanek, s rozumnym pohledem na vec, jestli by to ale pri tom vsem nahlem osviceni nechtelo jeste zvazit zmenu trenera na nekoho kdo ma cas na sve klienty, respektuje jejich individualitu a tak nejak s rozumnejsim pristupem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věci ale nejsou černobílé, je to jen výsledek toho co jsem sama chtěla

      Vymazat
  8. Veru, já si myslím, že většina holek by chtěla i tvou současnou postavu. Je to pěkné je to přirozené a jsi žena. Ženy mají víc zásob a když je dokážeš vyrýsovat, tak jak to umíš, tak je to v pořádku :)
    Prostě buď svá, jako doposud.

    OdpovědětVymazat
  9. A robíš ešte stále každý deň na lačno kardio? Je skvelé, že si priznáš chybu a nehráš sa na hrdinku 24/7 len kvôli tomu, že si známa bikini fitness. Verím, že reverznou dietou sa dáš dokopy a dostaneš sa na nejaký 1800-2000 kcal maintanance. Držím palce v ďalšej ceste a teším sa na články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. každý den už ne, snažím se postupně vyřadit ho ráno uplně. Díly moc za podporu

      Vymazat
  10. Váha je potvora a každý máme takový ten pokus omyl, alespoň já určitě a zatím se na sebe s mým tělem po těžké válce díváme a pomalu zakopáváme válečné sekery ... a obrovsky mi odlehlo. Nejhorší je psychika, tolik lidí mi říkalo, že jsem při těle, i když jsem nebyla .. až jsem z toho jak jsem byla nešťastná doopravdy najednou při těle byla. Mít se ráda je nejdůležitější krok :)

    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  11. ještě že jsem narazila na tvůj blog:) začínám na sobě pracovat, takhle tvrdě jsem ještě nedřela (od cvičení až po stravu) a jsem opravdu ráda, že mi pomáháš jako inspirace:)
    jsi skvělá a držím palce!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Veru tobě moc fandím (vlastně bych ti fandila třeba i kdyby ses rozhodla třeba vyhrát mistrovství světa v šachu nebo se dostat na Velkou Pardubickou :D), ale někdy si říkám, jestli tohle stojí za to, za těch "5 minut slávy.
    Jasně, kdyby tě ta samotná cesta k tomu nedělala šťastnou a nenaplňovala tě, tak to neděláš, ale....hodně sportovat, dřít na sobě, zlepšovat se, posouvat se jak psychicky, tak fyzicky, a samozřejmě že i vypadat dobře, tvarovat tělo, cítit se dobře.....to všechno jde i bez toho, aby to mělo následky na zdraví (i psychice) na dlouhé měsíce. Je super mít cíle, motivaci, chuť něco dokázat, ale to hladovění okolo bikin má k něčemu zdravému dost daleko (což stejně víš, protože na rozdíl od některých jiných máš rozum :D), a vlastně i ke sportu, přestože se tomu tak říká. Přijde mi jako paradox říkat sport něčemu, kde jde vlastně spíš o to, nechat tělo vyhladovět.

    Každopádně držím palce, ať se daří a ať se postupně dá metabolismus zase do pořádku a jídla je víc a víc!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím Market. Ale i když je to šílené, vážně mi to za to stojí. To se těžko vysvětluje, ale je to tak strašně motivační, uvědomit si co všechno dokážeš, disciplína a ty momenty těch závodů. Jsou to minutky, hodinky, ale prostě ty pocity a ty zážitky to všechno špatné smetou. Navíc asi bych se o sobě nedozvěděla tolik,kdybych si to všechno neosahala. Ano není to příkladně, ano udělala jsem spoustu blbostí, ale zase se z nich hodlám poučit. Děkuji za podporu :*

      Vymazat
  13. Krasne napsane! :))) Tez jsem nedavno osala podobny clanek. Dal preji pevnou vuli 💪🏻http://mayaskitchenmagic.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥