čtvrtek 15. září 2016

Nechce se Vám cvičit? Vzpomeňte si na tohle :)

Ahojte! Jak si užíváte poslední teplé dny?
S hrůzou jsem si uvědomila, že letos jsem byla jen dvakrát u vody! Jak se mi to mohlo stát :D
Čas nějak letí jako šílený, za chvíli jsou tu Vánoce proboha #nemateStrojCasu? #specha
Někdy to tak sletí, že nejsem třeba tři dny po sobě ve fitku a když už na to mám čas, tak se mi zrovna nechce.. a tak si vždycky vzpomenu na pár věcí, které mi pomůžou se dokopat a jít :) Třeba to pomůže i Vám.



Jsou dny, kdy jsme líní, kdy se nám nic nechce, ani cvičit ne. Cítíte se bez energie, ale víte, že dneska 
je jeden z mála dnů v týdnu, kdy se Vám trénink hodí. A tak byste raději šli, ale těžko se Vám přemlouvá.
Na co je dobrý si vzpomenout, když se Vám nechce cvičit?

Na nepřejníky
Každý z nás se setkal s někým, kdo mu vymlouval to co dělá. Kdo ho odrazoval větami typu: to není pro tebe, na to nemáš, nemáš na to kostru, nemáš na to postavu, ty nikdy nemůžeš být hubená, nikdy nebudeš mít štíhlé nohy. Vždyť takhle ti to sluší, to už je moc, neblbni.
Většinou to jsou lidé, kteří by sami chtěli mít Vaši vůli a tak Vás odrazujou, aby jste nebyli lepší než vy #trueStory .. víte jak strašně dobrý pocit budete mít, až mu budete moci říct, hele neměl jsi pravdu.
Všechen pocit světa. Ukažte jim, že na to máte!

Na přejníky
Určitě kolem sebe máte i lidi, kteří se ve Vás vidí. Třeba Vám někdo řekl, že Vás obdivuje, že ho motivuje jít ráno běhat, když vidí, že vy to taky zvládáte. Že kvůli Vám šel zkusit novou lekci, že se mu líbí co děláte. Nezklamte je. Až se Vám nebude chtít jít cvičit, vzpomeňte si, že třeba cvičíte i za někoho dalšího. Že zrovna ten trénink na který se Vám nechce může motivovat ostatní, aby na něj taky šli. Dobrá řetězová reakce, že jo :)



Na sebe
I když se Vám hrozně nechce, jste strašně unavení, vzpomeňte si, jak skvělý pocit po tom vždycky máte. Jak Vás to zázračně dobije energií. Jak Vám to uvolní všechny stresové přetlaky z hlavy. Jak Vás příjemně bolí celé tělo a vy jste rádi, že jste se překonali. Ty tréninky na které se Vám moc nechce totiž bývají ty nejlepší tréninky vůbec. #ověřeno

Na své cíle
Každý z nás by měl mít nějaký cíl. Nemusí to být nutně závody, ale co já vím, vejít se do starých džínů, mít kulatý zadek, nezadýchávat si při chůzi do schodů, nemít bolavá záda.. to je na Vás. Stanovte si ale cíl, pro který Vám bude stát za to na sobě pracovat. Musí být dostatečně velký, aby Vás motivoval a dostatečně reálný, aby Vás neodradil. A když už nepomůže nic z toho představte si ten kulatý zadeček který chcete.. sám se nevyrobí.

Že jste zdraví
Moc lidí na to moc často nemyslí. A to protože zdraví bereme občas jako samozřejmost. Uvědomte si, že máte dvě nohy a dvě ruce (doufám, že máte!), že se můžete hýbat. Že můžete běhat, že vidíte a že můžete své svaly rozpálit tak, aby jste dobře cítili že je máte. Každý nemá to štěstí. Vzpomeňte si že jste vděční za své zdraví... Mě tohle vždycky pomůže jít cvičit asi nejvíce. Jsem ráda, že můžu chodit a běhat a taky budu, dokud mi to tělo dovolí. 

Pokud nic z výše uvedeného nezabírá a vy jste unavení tak, že sotva držíte oči, tělo vás hrozně bolí, bude lepší jít si ten den lehnout. Musíte se naučit rozlišit únavu takovou, kdy jste líní a únavu, kdy už tělo fakt dává najevo, že to přeháníte.

Sluchátka jsem koupila ve Sportdierctu asi za 350Kč. Tak uvidíme co vydrží. Na SnapChatu mě najdete jako @verunkaw    
Mimochodem pomáhá koupit si něco nového na sebe, nebo jako já nové sluchátka :) protože už se hrozně těším až je vyzkouším a protože Supergirls ty mají energii vždycky :) A dobrá hudba. Ta nikdy nezklame :)

Co nejvíce pomáhá Vám?
Mějte se báječně a užívejte si své tréninky
Vaše V. 

5 komentářů:

  1. Krásně napsáno, jako obvykle. Zrovna dnes se mi cvičit moc nechtělo, ale vzpomněla jsem si, jak dobře se vždy po tréninku cítím a tak jsem šla. Sílu mi také dodává to, že konečně pozoruji výsledky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na tenle článek jsem narazila v ten správný čas :)
    Od té doby, co jsem ve 4:30 vstala, myslím jen na to, jak si půjdu lehnout, až přijdu domů z práce, ale díky tvému příspěvku jsem si vzpomněla, jak se po cvičení vždy cítím super a plná energie :) Takže až dorazím domů, žádné spaní, ale pěkně do cvičebního a hurá na to :)

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko,tak tenhle článek je opravdu báječný!!!Moc Ti za něj děkuji <3 dneska se mi naštěstí chtělo jít běhat :D přesto že venku poprchávalo :D vždy mě bude motivovat jak ten článek tak i Ty :) měj se hezky pa :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vlastně poslední tři body na mě zabírají nejvíc. :)
    Taky mi hodně pomáhá, když nad tím moc dlouho nepřemýšlím a rovnou jdu něco dělat - a u toho se těším na příliv endorfinů. Poté dobrou náladu mohu jenom rozdávat. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super, super .... dneska je přesně takový den, kdy se mi nechce vůbec nic a zrovna jsem našla tento článek...PŮJDU a pořádně máknu ! :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥