sobota 31. prosince 2016

6 tipů pro úžasný další rok

Moji nejdražší.
Poslední hodiny roku 2016 mě nutí přemýšlet o tom, jaký bych chtěla mít rok 2017. Chtěla bych aby byl úžasný. Abych se hodně smála, cítila se dobře. Chci strávit hodně času s lidmi se kterými je mi dobře a kteří mě motivují. Chci si splnit některé své sny, chci hodně cvičit, pracovat, být spokojená. Chci hodně číst, a hodně se naučit. Zlepšit se v angličtině... Taky máte se začátkem nového roku takové myšlenky?
Mám pro Vás par tipů jak to udělat, abyste se v příštím roce třeba zvládli posunout tam kam chcete nebo se třeba cítili spokojenější. 



1. Vytvořte si cíle
Není nic horšího než žít život bez cíle. Bez touhy po něčem, k čemu chcete směřovat. Nikdo na světě Vám nemůže říct, jak by Váš cíl měl vypadat. Chcete jet do Japonska? Chcete pomáhat dětem v Africe? Chcete vlastní firmu? Vyrýsovat postavu? Je to jen na Vás. Když si představíte dokonalý život, jak by vypadal? Kde byste byli a co byste dělali? Není to nemožné, jen k tomu musíte směřovat své kroky. Klást si postupné menší cíle, které povednou k takovému životu, jaký Vás bude bavit. Ano buďte realističtí, ale taky věřte, že můžete dokázat nemožné. Své cíle pak zkuste co nejvíce specifikovat a sepsat. Vždycky je lepší mít je černé na bílém :)


2. Plánujte
Nevěřím příliš na předsevzetí, zpravidla nemůžou fungovat, protože nemůžete ze dne na den změnit všechny své zvyky nebo za měsíc zhubnout dvacet kilo :) V co ale věřím je plánování. Posouvání sebe sama malými krokami. Chtít totiž neznamená nic, pokud to není napsané a naplánované v diáři. Pokud chci hodně číst, ale nevyčlením si na to konkrétní čas, víte jak to dopadne...Svůj cíl pak co nejkonkrétněji rozplánujte. Pokud chci více číst, pak vím, že když si každý čtvrtek večer vyčlením dvě hodiny na čtení a udělám si z toho pravidlo, budu doopravdy více číst :)

3. Buďte vděční
Jsem holka diářová, to už možná víte :) a proto je to moje druhá ruka. Vracím se v něm zpět v čase, abych si připomněla, co mě potěšilo. Každý den si totiž píšu něco, co mi ten den udělalo radost. Vždycky se totiž něco najde. Někdo se na Vás usmál? Zvedli jste větší váhu? Někdo Vás pozval do kina nebo jste byli na kávu s kamarádkou, co jste ji dlouho neviděli? To všechno jsou věci, které byste za měsíc zapomněli. Ale zpětně Vám to znovu připomene jak hezky jste se cítili. Všímejte si  i maličkostí. Pomáhá obzvlášť ve dny, kdy máte pocit, že je vše proti Vám :) 

4. Vytvořte si vision board
Poskládejte si obrázky, které pro Vás mají význam, které symbolizují to, co chcete získat, kam se chcete podívat nebo jak se chcete cítit a pověste si to někam, kde na to budete každý den koukat. Vážně pomáhá si připomínat, co že jste to vlastně na začátku roku měli v plánu. V tomhle hektickém světě se totiž ani neotočíte a bude zase léto a vy si pak smutně vzpomenete, že jste vlastně letos chtěli být do plavek šik a zapomněli jste v čas začít. Vision board Vám to neumožní. Každý den připomene na čem chcete pracovat.


5. Buďte přesvědčení
Věřím, že to co se nám děje si přivoláváme hodně sami tím, jak se cítíme a jak se chováme. Věřím, že když budete přesvědčení o něčem co chcete, že už to máte, tak to k sobě přitáhnete. Dám Vám příklad: Než jsem byla přijata na svou současnou pracovní pozici byla jsem pevně přesvědčena, že tu práci mám. Všude jsem už mluvila o tom kdy nastupuju a kde začínám od dalšího měsíce pracovat. Věřím, že tímhle myšlením jsem si tak trochu přitáhla kousek toho štěstí a tu práci nakonec získala :) Možná štěstí, možná síla pozitivního myšlení v praxi a možná obojí :) Ale znáte to, když se Vám nedaří jedna věc, nabaluje se jich pak více? Funguje to totiž i naopak... tak si raději vyberte být spokojení a šťastní, vyplatí se to :)

6. Mějte se rádi
Když se Vám v životě něco děje, máte tři možnosti jak na to zareagujete. Příjmete to a necháte to být. Změníte to a necháte to být. Nebo to opustíte a necháte to jít. Nezasekávejte se na jedné věci a neobviňujte nikoho dalšího z toho co se Vám děje. Příjměte zodpovědnost za Vaše činy. Vše co se nám v životě děje, je zpravidla reakce na to, jak jsme se chovali a co jsme chtěli. Pokud dokážete pochopit, že vy jste strůjcem svého osudu, pak také pochopíte, že je důležité, abyste svého strůjce měli v lásce. Buďte k sobě hodní. Je na Vás tolik krásného. Každý má něco s čím u sebe není spokojený. Není to ale důvod k tomu na sobě pracovat? Mějte se rádi a uvidíte, že svět bude najednou hezčí. Bude se Vám se sebou lépe žít a budete tak nějak najednou umět předávat i více lásku těm ostatním. Budete spokojenější. Býváme na sebe příliš tvrdí, protože společnost na nás klade vysoké nároky. Řekněte si ale, neděláte vše co je ve Vašic silách? Je špatné, že máme každý jinak velké síly? NE. Tak na sebe buďte hodní. Ostatní na Vás budou přísní až až :)


Přeji Vám, ať je rok 2017 tím nejlepším rokem vůbec. Ať máte spoustu úsměvů na tváři a je Vám strašně fajn. 

Vaše V.



6 komentářů:

  1. I tobě přeji šťastný nový rok. Ať je přesně takový, jaký si přeješ :) Mám nástěnku plnou fotek, nejspíš to trošku zredukuju a nechám tam nějaké místo i na sny :)
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky :) určitě je tam přidej, je dobrý mít je na očích :)

      Vymazat
  2. Veru, musím Ti poděkovat..mám teď těžší období a tvoje poslední příspěvky mi strašně pomáhají najít sílu. Jsi tak pozitivní člověk, děkuju za všechno, co děláš..zasloužíš si být nejšťastnější, přeji Ti, ať tento rok prožijš na plno a splní se Ti všechna přání! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Džím ti všechny palce ať je zase líp. Neboj, za každou bouřkou výjde sluníčko :)

      Vymazat
  3. Sice čtu příspěvek trochu se spožděním ale moc se mi líbí dodal mi tu motivaci vytrvat a nevzdávat se. Děkuji. Určitě znáte film nebo knihu tajemství, že? Je super.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥