pátek 5. května 2017

Cizrnový koláček

Ahojte!
Zatímco snídám tuhle dobrotu, říkám si, že poslední příspěvek někdy před měsícem je dost daleko a tak je třeba oprášit blog alespoň pomocí nějakého dalšího dobrého receptu :) 
Možná máte problém do sebe dostat luštěniny, ale s tímhle koláčkem Vám tato starost opadne. Navíc nizoučké hodnoty z něj dělají perfektní dezert i do diety nebo jako zákusek po obědě ke kávě :)



Co budete potřebovat:
  • 130 g cizrny
  • 1 vejce
  • 20 g vanilkového proteinu (použila jsem LadyLab)
  • 10 g kokosového oleje s rakytníkem
  • kostičku 85% čokolády (používám Lindt)
  • špetku prášku do pečiva
  • skořici
  • sladidlo dle chuti (použila jsem Myprotein kapky, příchuť topfee)
Cizrnu nechte namočit přes noc a uvařte do měkka. Zceďte a propláchněte a rozmixujte do hladka. Do mixéru přidejte vejce, protein, kokosový olej, prášek do pečiva, skořici a sladidlo a znovu rozmixujte, aby se všechny ingredience spojily. Na závěr nasekejte na kousky čokoládu a jemně vmíchejte do připraveného těsta. Pečte na cca 180 °C asi 20 min. 

Energetické hodnoty na celý koláč: 1584 kJ / 377 kcal
Tuky: 14,7 g
Sacharidy: 31,7 g
Bílkoviny: 24,3 g 

... takže ho s klidem můžete sníst i celý na posezení. Díky cizrně ale bude mít kolem 13 g vlákniny, tak na to myslete, ať ji nemáte ve stravě za den příliš :)

TIP: Pokud Vás nebaví procedura s vařením cizrny, dá se koupit i konzervovaná, pokud Vám nevadí obsah soli v nálevu. Ujistěte se, že takovou cizrnu pak dobře propláchnete, ať Vám v koláči nezůstane slaná chuť.


8 komentářů:

  1. och :D musííí byť úzasny ... hej vlákniny + tie oligosacharidy v nom = radsej ho nejedzte ráno (ako ja velkym milovník sladkých ranajok ) bo po zvyšok ta budete stlacat polky len :D
    http://newhealthyday.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. 130g cizrny je v suchém nebo už v uvařené stavu? Díííky! Koláček vypadá luxusně :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, máš krásnej blog. Vážně se mi líbí :-) já jsem nedávno začala s blogem taky, myslíš, že bys na něj mohla kouknout?

    Děkuji :) http://somethingaboutdominica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně dobré! Nějaký flapjack se může jít zahrabat. Kromě tohoto děláme hodně také cizrnovou polévku, kterou mají rády i děti. Verča

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥