úterý 21. srpna 2018

Dělejme dobro, aneb projekty, které Vás chytnou za srdce

Ahojte,
jak užíváte léta? Mě příjemně překvapuje, jak krásné léto letos máme. Těším se z toho, znamená to totiž dost prostoru pro venkovní sporty a hory :)




Dneska ale z jiného soudku. Chtěla bych Vám ukázat projekty, které se mě nějakým způsobem dotkly. Nesmírně si vážím lidí, kteří chtějí pomáhat ostatním, a tak doufám, že třeba na nějaký z projektů mrknete a podpoříte je. Protože stejně jako spousta těch ostatních, opravdu za to stojí. Pojďte se se mnou na ně podívat. 



Avocado people

zdroj: avocadopeople.cz

Tenhle projekt se ke mě dostal skrze instagram, myslím, že mi tenkrát psala slečna přímo z projektu, aby mi ho představila. Akorát začínali kampaň "Cancel cancer" pro kterou vyrobili trička, placky, batůžky. S tím, že výdělek pak poskytli někomu, kdo potřeboval pomoc v boji s touhle mrchou.

Vzalo mě to za srdce. S rakovinou máme bohužel v rodině zkušenost. Asi naštěstí jsme ani nedošli k nějaké fázi léčby, ale dozvěděli jsme se o tom těsně před koncem. To víte, chlapi přeci k doktorům nechodí... No ale smutky stranou. Je to mrcha, která mi vzala jednoho z nejbližších lidi na světě, a tak když můžu udělat, něco abych ji dala aspoň trochu na prdel, udělám to.
Nicméně Avocado people nebojují jen s touto nemocí, ale snaží se dělat svět lepším místem na více frontách. Třeba jejich projet "láska" která slouží pro splnění možná i posledního přání.


Jak sami o sobě říkají: "Výtěžkem z prodeje podporujeme řadu neziskových organizací, projektů, lidí a zvířat. Vytváříme limitované kolekce oblečení a doplňků. Každý náš produkt má svůj příběh a věnujeme mu dostatečnou péči, když vzniká pod našima rukama i když je na cestě za vámi, aby vám udělal radost. Vybíráme kvalitní materiály s ohledem na životní prostředí a pracovní podmínky."

Navíc miluju ty jejich hrníčky na kafe, jednou si je koupím všechny a udělám si z nich sadu na espresso. Tedy až budu mít doma kávovar :D 


zdroj: avocadopeople.cz


Mají krásné stránky, jsou strašně usměvaví a pozitivní a už jen proto si zaslouží podpořit. Mrkněte na to, určitě si tam něco vyberete.


Aranžérie


zdroj: aranzerie.cz


Projekt, na který mě upozornila paní Terezka přímo z jeho středu. Je to květinová dílna, která dělá opravdu nádherné květiny. Co je ale opravdu zajímavé, tak květiny vyrábějí primárně květinářky, které trpí epilepsií. Nabízejí taky možnost maminkám, které se starají o děti s epilepsií, aby si u nich přivydělaly nebo na chvíli prostě přišly na jiné myšlenky. Aranžérie funguje už od roku 2012 a spadá pod neziskovou organizaci Společnost E (pomáhá lidem s epilepsií v ČR už 27 let). Tím, že si tam necháte uvázat květinu to nekončí. Aranžérie se věnuje také osvětě o životě s epilepsií, pořádají aktivity, pěstují i některé květiny na vlastní zahrádce. Výtěžky z prodaných květin se vrací zpět do organizce, právě pro tvorbu dalších kampaní a projektů, které pomáhají k lepšímu život s touto nemocí. 
Terezka o Aranžeri říká: "Ve zkratce naše dílna vznikla z potřeb lidí s epilepsií - mít důstojné zaměstnání, příjemné a nestresové pracovní prostředí a možnost o nemoci kdykoliv mluvit. A navíc práce s květinami léčí, působí velice pozitivně na psychiku a u nás je to každý den vidět :) A jen pro ilustraci, v roce 2017 jsme připravili přes 5700 kytic a květinových dekorací, uspořádali 30 květinových workshopů, kde nám pod rukami prošlo  přes 500 lidí a připravili 46 svateb! Za tím vším je obrovská práce, velká motivace a hlavně je pro ná všechny Aranžérie srdcový projekt, kdy denně vidíme a víme, proč tuto práci děláme a pro koho ji děláme." 


zdroj: aranzerie.cz

  Můj tip - pokud jste sklerotická hlava, využijte jejich květinového kalendáře. Dáte jim důležitá data a oni sami se včas připomenou a květinu za Vás doručí. Objednat si můžete také výzdobu na párty nebo svatbu, nebo jen tak koupit někomu květinu pro radost. Třeba i vícekrát. Každá je totiž originál. A objednat je můžete i dopředu třeba pravidelně každé pondělí, třeba pro maminku, pro hezčí týden.

Jedinou nevýhodu to má, doručení musí být v Praze. Věřím, že až příště budete hledat květinářství, využijete zrovna tuhle květinovou dílnu a podpoříte tak tím ještě dobrou věc. 


zdroj: aranzerie.cz


zdroj: facebook Pomahame, z.s.

Na tenhle projekt jsem narazila díky Fitness institutu, protože pravidelně na projekt přispívá. Navíc jedním ze zakladatelů je lektor FI, kterého si nesmírně vážím pro jeho odbornost a vždy veselou náladu - Ondřej Smolka.

Cílem tohoto spolku je zlepšovat kvalitu lidem, kteří se nacházejí v obtížné životní situaci. Aktuální je třeba jejich projekt Tří na třetí, jehož podstatou je splnění snu třem žákům školy F. D. Roosevelta z areálu Kociánka. Mimo to se klukům (Markovi a Ondrovi) povedlo financovat monitor životních funkcí pro předčasně narozené děti ve FN Brno, poslat Aničku Královou na unikátní operaci v USA nebo třeba poskytnout Markétce, které chybí jedna nožka, hipoterapii. Potkat se s nimi můžete poměrně brzy na benefičním golfovém turnaji, z něhož půjde výtěžek na projekt Tři na třetí. 


Tak jak se Vám projekty líbí? Pokud i vy máte ve svém okolí projekty, které stojí za zmínku, dejte mě a ostatním o nich vědět do komentářů. Ať jsou vidět. Ať může být svět lepším místem. 
Vaše V.






2 komentáře:

  1. Když jsem uviděla, že jsi přidala další článek, hned se mi rozzářily oči :).

    A jako vždy, stál za to :) !

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥