neděle 19. ledna 2014

Drink water

Krásný den všem!


V jednom ze svých předchozích příspěvků jsem zmiňovala, že mám docela problém s dodržováním pitného režimu. Což platí pořád, ale vymyslela jsem si několik pomocníků, kteří mi s tím pomáhají a musím říct, že docela úspěšně. Protože víme, že pít vodu je velmi důležité, napadlo mě, že se to může hodit také někomu z Vás. O důležitosti pitného režimu jsem se zmiňovala už tady. Dneska tedy k těm pomocníkům.


  • Nejdůležitější je, mít vodu pořád na očích. Víte jak se říká sejde z očí, sejde z mysli? Když třeba chodíte po obchodech, klidně několik hodin a pocit žizně Vás dožene až ve chvíli, kdy tělo začíná pociťovat dehydrataci. Proto je dobré mít vždy v ruce bandasku s vodou. Nikdy z domu bez vody nevycházejte nebo si ji při nejbližší příležitosti kupte. Když ji nebudete mít, nebudete pít. Jednoduché.


  • Pokud jste doma velmi mi pomáhá mít před sebou džbánek s vodou. Je to v podstatě obdobné jako u prvního bodu. Do vody si nejraději přidávám nakrájený citron a pomeranč, ale dobrá je i tak. Když se na džbánek podívám, trošku se napiju a vypiju tak mnohem více než kdyby tam nebyl. Taky vlastním několik půllitrových hrnečků na čaje, které taky pomůžou vypít více tekutin. 


    Můj carboidroid
  • Pokud vlastníte chytrý telefon, doporučuji stáhnout si aplikaci, která zaznamenává váš denní příjem tekutin. Já používám Carbodroid (díky Verunko :*)a musím říct, že to fakt pomáhá. V této aplikaci si můžete nastavit Váš denní cíl, já mám prozatím nastaveno 3,5l, ale vždy se ho snažím přepít:D. Dále jsou tam hrnečky které se po kliknutí připíšou do denního příjmu tekutin. Jejich velikost můžete upravit podle potřeby. Panáček přes celou plochu se tváří podle toho jak se Vám daří plnit Váš pitný cíl. Můžete se také podívat do jednoduchého grafu, jak se Vám to daří dlouhodobě. Navíc se dá nastavit upozornění, které každou  hodinu nebo dvě (dle potřeby) připomene, že se máte napít. Navíc panáček má několik variant, můžete mu podle výběru přidat kravatu, nebo stavební čepici, já mám samozřejmě sportyho, který má ručník přes rameno a čelenku:D

  • Pořiďte si krásnou bandasku. Nic Vás nepotěší více, než mít u sebe velmi hezkou bandasku, na kterou se Vám dobře kouká. Já to tak teda mám. Kolem sebe mám moc ráda hezké věci. Teď mám doma jednu super skvělou, kterou jsem dostala do mé kamarádky (děkuji Maruško :*)Pít z ní je pak radost:)

Jak si pomáháte k dodržování pitného režimu vy?

29 komentářů:

  1. Hezké rady :-)
    Já když jsem doma, taky si vždycky dám na stůl konvici s vodou a pak piju a piju a piju ani nevím jak.
    Jinak bych si na to to vzpomněla fakt až když bych pociťovala dehydrataci.
    Takže ano, mít vodu pořád na očích!

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek! Hned po jeho přečtení jsem si stáhla aplikaci :D Jinak můj problém je, že někdy piju strašně moc a někdy vůbec...tak bych to mohla hezky srovnat do nějaké vyváženosti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Adrianko, snad Ti aplikace pmůže to hezky vyvážit:)

      Vymazat
  3. Já si pomáhám aplikací Plant Nanny. :) a funguje to velice dobře, článek o mém dodržování zde: http://sororessa.blogspot.cz/2013/12/plant-nanny-aneb-jak-dodrzet-pitny-rezim.html :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  4. Naštěstí mám pořád u sebe konvici s čajem či vodu...takže piju a piju:)

    OdpovědětVymazat
  5. S pitným režimem mám problém, ale násilně ho nebudu aplikovat a nutit se, není to dobré pro tělo. Piji cíleně 1 litr, pak mám něco v dalších potravinách. Mě tělo napoví kdy potřebuje vodu, tak ho poslouchám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenásilná forma je určitě dobře, s vodou je ale problém ten, že začneš pociťovat žízeň, až když je tělo dehrydrované a to je pozdě.

      Vymazat
  6. Můj pitný režim se hodně zlepšil, ale pořád to není ono:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všechno jde postupně, jestli už ses zlepšila zasloužíš pochvalu;) časem to bude ještě lepší uvidíš:)

      Vymazat
  7. Jsi zlatíčko, s pitím mám dost velký problém. Hned stahuju panáčka! :D Zrovna před pár dny za mnou došel taťka, jestli mu můžu do mobilu nastavit "budíka", aby ho to po určitých intervalech informovalo, ať se napije, protože s tím má dost velký problém, takže to nainstaluju i jemu. :D
    A když si před sebe postavím sklenici, tak je vmžiku prázdná. Fakt to má efekt. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kriss tak to jsem moc ráda, že tip na aplikaci k něčemu je, doufám, že Vám obě pomůže:)

      Vymazat
  8. Skvělý článek, určitě může spoustě lidem pomoct. Já dřív nepila skoro vůbec, jen sladké šťávy a ve škole až do oběda také nic, byla jsem líná nosit flašku. Ale jakmile jsem najela na zdravější životní styl, přišlo to samo. Ze začátku jsem na to musela myslet, ale teď stačí chvilička a hned mám žízeň. Klidně jsem schopná vypít až MOC vody denně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk zjistí, že když dostatečně pije, lépe se i cítí. Je dobře že si to hlídáš:)

      Vymazat
  9. já bych naopak pila a pila (až se fakt musím krotit). Hrozně mě štve to lítání na záchod :-) V práci už jsou zvyklí, že při poradě, která trvá ani ne hodinu, jdu minimálně dvakrát :-) a když mám jet někam autobusem, stresuju se celý den...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda chodím často a nejvíce mě to otravuje v noci. Ale tak často jako ty teda nee:D

      Vymazat
  10. Ta aplikace je fajn :-) Ale i pít se musí s mírou. Příliš vody někomu může naopak uškodit.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc zajímavý článek :-), myslím, že bych si pravidelný příjem tekutin měla také rozhodně pohlídat O:-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek, já piju pořád, hlavně vodu a zelený čaj, ale moje mamka vůbec, takže jí budu muset stáhnout tu aplikaci nebo jí podstrkovat vodu :D

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad mamce aplikace pomůže:) Je super, že ty si to hlídáš a ještě jí v tom pomáháš:)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥