pátek 30. května 2014

Můj nový trenér...seznamte se prosím :)

Krásný den všem!
Dneska informativní příspěvek, to aby jste věděli, jakou cestou teď jdu a kdo mi na ní pomáhá:)
Nejdříve bych Vám ráda představila mého nového trenéra, do kterého vkládám veškerou důvěru a velké naděje :)

zdroj



Možná ho někteří z Vás znají. Jan Caha mi bude pomáhat v cestě na prkna. Myslím, že je to člověk na správném místě, svým přednesem na seminářích, kterých jsem se mohla zúčastnit mě přesvědčil o svojí profesionalitě, odbornosti a obrovském rozhledu. Proto jsem neváhala a obrátila jsem se na něj s prosbou o pomoc, kterou obratem přijal. Mám velkou radost, že se můžu spolehnout na odborníka jako je on. Jsme teprve na začátku cesty ale už od prvních počátků si mě získává svým přístupem, jak rychle a trpělivě odpovídá na všechny všetečné dotazy a v neposlední řadě jak rychle mi zpracoval jídelníček i tréninkový plán a snaží se mi vyjít vstříc i v rámci mých finančních možností, což se často nevidí. Doufám jen, že i do budoucna mě moje nadšení neopustí :D Výčet jeho působení a vzdělání je docela široký, koho by to zajímalo, může mrknout třeba sem.

Jídelníček
Jídelníček mám tedy nový, upravený. Je nastavený k velmi jemné redukci, cca 0,5kg/týden. K mému překvapení mám docela snížený příjem bílkovin a to na 66-86g/ den. (Údajně jsem jich jedla docela dost). Co mě dále překvapilo jsou potraviny, které jsem měla doposud v redukčním jídelníčku zapovězené. Vítej zpět ovoce, bílý jogurte, čočko, celozrnné pečivo! To mě jedině těší :D
Spousta z Vás se divila, že si baštím na snídani ovoce. Proč mám teď nastavený tento režim? Honza tvrdí, že si mě potřebuje srovnat, aby viděl jak moje tělo bude reagovat a zřejmě podle toho se pak budou nastavovat další postupy. Pro mě tento jídelníček je pohodička, jako dieta mi to vůbec nepříjde, není to pro mě totiž žádné omezování. Navíc jeden den v týdnu si můžu dát snídani podle chuti (co více si přát :D) a stejně tak jeden večer mám volný. Jak říkám, to pro mě není žádná dieta :D
První snídaně. Ovesná s banánem a skořicí ♥
Trénink
Ten mám nastavený třikrát týdně + 1  den. Třikrát týdně procvičuji celé tělo. Je to docela intenzivního rázu, supersérie, vysoké počty opakování, krátké přestávky. To mi ale vůbec nevadí, ráda se při tréninku zapotím a odcházím z fitka z pocitem, že to za to stálo. (A že jsem to teda včera pěkně cítíla! :D)Jen jdou u takových vysokých opakování do háje moje těžké váhy, jsem ráda, když vůbec něco ke konci zvednu :D Za každým tréninkem mám cviky na disbalance, u mě jsou to slabé mezilopatkové svaly (o čemž víme už dlouho, že odstávající lopatko, brzy se rozloučíme!), dále cviky na hýždě a břicho. +1 je trénink zaměřený na slabší partie, takže hlavně zadeček a břicho. Ten budu jezdit asi o víkendu. Tento trénink (i jídelníček) budu mít po dobu jednoho měsíce a podle reakcí těla se bude zřejmě měnit.

Spokojená a zničená po prvním tréninku :D
Součástí celé spolupráce je samozřejmě online poradna, kterou zatím hojně využívám a každý den bombarduju Honzu otázkama. Součástí je taky suplementační plán a hlavně (na to se já osobně nejvíce těším :D) společné tréninky. Budu za ním dojíždět jedou za čas do Brna. Na to se těším speciálně, protože doufám, že pak budu mít správnou techniku u všech cviků, které provádím a hlavně jsem pod dozorem žádného trenéra ještě nikdy necvičila.

To by zatím bylo všechno, doufám tedy, že moje volba byla šťastná ;) To ostatně uvidíme na konci listopadu a začátku prosince, na kdy bývají kondiční soutěže vypsány.

PS: Využíváte služeb trenéra nebo se spoléháte na vlastní znalosti?
Vaše V.♥

47 komentářů:

  1. Je to sympaťák (a fešák :D) a vím že dost lidí k němu na semináře chodí, každou chvíli to vidím u "přátel" na facebooku :D
    Jsem zvědavá, jak se ti bude dařit a moc ti to přeju Veru :)

    Já jsem s trenérem ve fitku nikdy necvičila (ale s tím že chodím jen na vedené lekce vlastně sama taky necvičím:D), ale až se někdy rozhodnu chodit do posilovny, určitě si pár hodin s někým zaplatím :)

    OdpovědětVymazat
  2. zatím jedu podle sebe, ale dost trenéra zvažuji, ale možná až v novém roce, kdy bych ráda zkusila nějakou jarní soutěž :) pokud to neni tajemství jak to vychází finančně? a ještě jsem se chtěla zeptat na ty cviky těch mezilopatkových? :) děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty mezilopatkové http://www.vitalia.cz/clanky/posilujte-zadove-svaly-pro-zdravi/ dělám ten co je na první fotce.

      Vymazat
  3. Myslim, ze sis skvěle vybrala! Dívám se na jeho práci a opravdu své profesi rozumí.
    Taky se mi libi ta strava, vice než minulé, to bylo na me moc striktní.
    At se ti jen a jen daří :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky♥ No já doufám, že časem to bude striktnější :D

      Vymazat
  4. Moc ti držím palce, hezky ses do toho opřela.
    Honza na mě působí velmi sympaticky a určitě to spolu dotáhnete daleko. Jen tak dál :)) A zatím mi to taky nepřijde jako dieta, takže jedině dobře pro tebe :D

    OdpovědětVymazat
  5. Wau, tak to jsme na tom stejne s tim trenerem :-) naprosto s clankem souhlasim, mne by mel od Honzy dojit plán dnes :-) potkame se na trenerskem kurzu od 30.8.?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi já bych hrozně ráda, ale finančně zatím všechno nestíhám :D

      Vymazat
  6. Gratuluji k takovému fešákovi, hih :-). Není nad to se v posilovně nadřít a jít domů se skvělým pocitem!!
    Těším se na další články!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky♥ Přesně, člověk musí cítit že si pořádně zamakal

      Vymazat
  7. super, trenér vypadá (doslova i přeneseně :D) na jedničku, a jídelníček zní taky rozumněji (teda já tomu rozumím jako koza petrželi, ale mému selskému rozumu se to líbí víc :D) tak přeju hodně zdaru xx

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo Veru, to je krásná dietka! A trenér je fešák ;-) Veřím, že tvoje volba byla šťastná a budeš připravená úžasně. A jak ti pan trenér naordinoval kardio?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. joo to jsem zapomněla napsat. Kardio mám 20min. po silovém tréninku + 3x týdně 45-60min.

      Vymazat
  9. Teda Veru, ty jedeš!!! :)) Ať vám spolupráce klape. ;)
    Já trenéra využila jen jedinkrát, když jsem si nechala udělat jídelníček a trénink od Roberta. Teď se v tom nějak plácám sama. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Veru prima :))) jde vidět, že trenér bude rozumný, když ti doporučil do jídelníčku navrátit spoustu věcí, bez ktreých já osobně bych nemohla a bílkoviny ti takto opravdu stačí :)) Já mám v plánu také vyzkoušet trenérku, ne pravidelně, přeci jen tolik penízků nemám :D tedy mám, ale spolknou to hlavně děti :D ale chystám se taky na soukromou hodinu, ať se ti prima cvičí a hlavně, ať jsou výsledky, po kterých toužíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky krásko. Já myslím, že investice do trenéra/ky je určitě dobrá, ať se ti s ní dobře cvičí :)

      Vymazat
  11. No upřímně-takového trenéra bych si také nechala líbit :D A hlavně mě láká představa, že by si mě někdo vzal do parády a dělal maximum pro maximální výsledky. Protože samotnou mě baví zkoušet, zkoumat a tak, ale vím, že tohle by mi pomohlo se vyvarovat zbytečných chyb a celý proces by to urychlilo.No snad někdy v budoucnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) Proto si myslím, že investice do trenéra je jedna z nejlepších. Protože ty zkoušenosti a informace jsou mnohdy k nezaplacení

      Vymazat
  12. Ty jo, já o aspoň supertrenerovi.cz pořád uvažuju a koumám a asi teda do toho půjdu, když všichni kolem valíte takové profi pecky...už aby malá byla větší (ovšem zas hrozí riziko sourozence, no) a mohla jsem makat naplno.... :) každopádně držím palce, ať je vše dál a dál a dál takhle skvěle dle tvých představ ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani služby trenéra jsou uričtě super. Jak Ti malá povyroste, budeš moct sportovat třeba i s ní, na kole nebo tak;) Díky moc za podporu.

      Vymazat
  13. Téda, normálně ti závidím!:D takový trenér a vůbec nevypadá namyšleně jako hodně trenérů, co takhle vypadají a myslí si, že spolkli celý svět :)
    tak málo bílkovin by mě asi zabilo,apíš bych byla věčně hladová + pečivo k tomu (samé chutě, i když ty mám vlastně pořád :D)
    Přemýšlela jsem, že bych o prázdninách investovala do trenéra :) ten by mě pěkně zchladil :D utnul mé 2 hodinové tréninky, vyhodil superérie, přerovnal úplně techniku ..ale asi je to třeba, když nevidím pokrok a dřu jako kůň...taky by mě zajímalo jak moc draho to vyjde, jen orientačně jestli by ses mohla zmínit :)
    Kardio po tréninku dávám taky většinou kolem 10-15 min (už jsem hotová :D), ale chci přidat..to hodinové kardio budeš dělat co?:) hádám běhání :D;)
    Přeju ti mooc moc štěstí a ať vám to klape (samozřejmě ve fitness!:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková investice se určitě vyplatí. Nevím jestli tak veřejně můžu říct jakou mi udělal cenu :D ale na jeho stránkách k jednotlivým úkonům ceny zmiňuje tak mrkni tam;) Já jsem měla taky strach že budu hladová, ale fakticky mě překvapuje že nejsem. Kardio nejčastěji asi běhání, ještě když bude hezky;) když bude škaredě tak asi eliptical co mám doma;)

      Vymazat
  14. Wau, tak to gratuluju. Pár videí jsem s ním viděla vypadal moc sympaticky. S ním ti to půjde jedna básen. To s těmi bílkovinami je překvapující, ale aspon uvidíš jak ti to tělo bude reagovat :) Já jsem nikdy nevyužila služeb trenéra, jedu si podle sebe, ale na kontrolu techniky a tak by byl dobrý no :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jojo je to sympoš, ale hlavně má neobyčejné charizma;) Asi je třeba nejdříve tělo srovnat, než se bude pokračovat;)

      Vymazat
  15. Wow, takového trenéra ti budeme všichni závidět ;) Moc ti to přeju, vypadáš skvěle už i teď, natož potom na soutěži! Taková dietka nedietka je super, to ti půjde jedna báseň :) Chci se zeptat jak máš nastavené jednotlivé živiny (B/T/S), podělíš se? :) Budu tě na tvé cestě "sledovat" a moc ti držím palce :) Ivka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc♥ Jasně, bílkoviny 66/86g (více v tréninkový den), sacharidy 190g, tuky 50g.

      Vymazat
  16. Bomba! Drzim palce a jsem zvedava, jak bude tuj jidelnicek fungovat! Budu urcite rada, kdyz nam pak napises, jak vypada tvuj stravovaci den pro predstavu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky i já jsem hrozně zvědavá! Hlavně na ten trénink;) možná článek na téma jídelníček sepíšu

      Vymazat
  17. Gratuluju k trenérovi, takového bych si taky nechala líbit :-) A jídelníček se mi moc líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ja te obdivuju ze se takhle dokopes sama, ja potrebuju nad sebou bic jak bic! :) tak hlavne at ses spokojena, ono najit dobreho trenera neni zadna prdel.
    @S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, já věřím, že jsem zvolila dobře. Jinak samotné mi to nedělá problém, když vím kolik čeho odcvičit. Kdybych ale neměla daný přesný počet a přesné cviky, mám tendence to šulit :D

      Vymazat
  19. Líbí se mi jak moc tě to baví a jdeš si za svými cíli. Těším se na nové pokroky a články! :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Hm, to je ale hezký pán. :D
    Taky jsem si zaplatila trenérku a nechala si do začátku sestavit plán a peněz nelituji, člověka to určitě posune dál a má i větší motivaci, když ví, že ho někdo kontroluje.

    Vypadáš spokojeně, ať se tě to drží a splní se ti ta prkna! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na živo vypadá ještě lépe ;) Naprosto souhlasím s tou kontrolou, je to třeba. A díky moc za podporu

      Vymazat
  21. Na kolik máš nastaveny sacharidy a tuky? :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Celkom ti takého trénera závidím :D :) ja som nad tým tiež už dávnejšie uvažovala, no finančne na tom nie som bohvieako a pochybujem že by boli naši ochotní sponzorovať ešte aj osobného trénera :D A aký režim máš? Ide ti o redukciu hmotnosti? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Režim mám nastavený teď na mírnou redukci, ale v prvé řadě je to seznamovací režim, aby Honza viděl, co na mě jak působí a podle toho pak sestavoval další kroky;)

      Vymazat
  23. Já bych určitě hrozně moc, s radostí a vděkem uvítala 'náhled' na tvůj jídelníček na den či týden. Snad se s námi brzy podělíš :). Jsi krásná! Ať se daří, Denča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že se ti nový článek líbí. Díky Deni, krásný den

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥