úterý 6. května 2014

Tuky pryč! 2.část

Krásné úterý Vám všem!

Musím říct, že jsou dny, kdy se všechno nedaří tak jak si přeju... i když jsem měla naplánované dneska volno a trénink až zítra, musela jsem to přehodit. Když mě něco naštve, je to fitko fakt nejlepší lék. Pustit hudbu naplno do uší, cítit jak mi pracují svaly, pumpuje srdce...to je ta touha tělo odrovnat mnohem větší než normálně. Díky bohu za endorfiny, díky nim se pak všechno zdá mnohem lehčí než to původně vypadalo....máte to taky tak?
Dneska mě ale potěšil kolega v práci, prý jestli jedu objem, že mi nějak narostly ruce...no to mě teda potěšilo! Samosebou se hned bál, že se chystám stát se kulturistkou :D Jako by nebylo nic mezi tím!
Jak jsem se připletla k focení :D...když vidím ty nohy, už se těším až na sobě spalovače otestuju! :D


Protože už jsem ale vybitá a je mi zase dobře, půjdem rovnou na tu slíbenou část.
V téhle druhé části příspěvku si povíme nějaké tipy na suplementaci, která nám může pomoct sundat nechtěné tuky. Jen bych chtěla ještě říct, že uvedené informace pocházejí ze sobotní přednášky Jana Cahy. (V sobotu se mimochodem chystám na další Výživové postupy ve fitness..juchůů už ať to je!)

V prvé řadě je třeba si říct, že nejsou samospasitelné a pokud nebudete mít v pořádku stravu a pohyb, zbytečně vyhazujete peníze. Žádné tabletky za Vás jen tak tuky nespálí!

Stimulantů a spalovačů existuje na trhu obrovské množství, vybrala jsem ty o kterých se Honza zmiňoval, které by mohly být pro Vás třeba novinkou.

Spalovače rozlišujeme do dvou skupin a to:
1) lipotropní
To jsou takové spalovače, které mají vliv na přeměnu tuků, pomáhají je využívat jako zdroj energie.
2) termogenní
Termogenní spalovače mají za úkol více zahřívat organismus a tím donutit tělo í více spalovat.

Mezi lipotropní můžeme zařadit všem známý L-carnitin.
Pokud máte rádi své srdíčko, můžete si ho klidně koupit, má totiž pozitivní vliv na srdce nebo třeba na regeneraci svalů. Pokud ale budete čekat, že po něm spálíte tuky, asi vyhodíte peníze z okna. Údajně carnitin nepomáhá spalování tuků a to v žádném množství. Radši si tedy schovejte penízky na jiný typ spalovače;)

CLA
Pokud chodíte cvičit večer a hledáte spalovač po kterém nebudete do půlnoci hledět do zdi, je tenhle typ určený pro Vás. CLA je mastná kyselina, která pomáhá využívat jiné kyseliny jako zdroj energie. Není ale v typech "nakopávačů" a tak po něm i hezky usnete :)

SYNEFRIN
Neboli extrakt z kůry hořkého pomeranče. Řadíme ho do skupiny termogenních spalovačů. Není vázaný na energetický výkon, to znamená, že dokáže zařídit, aby se Vaše tělo více zahřívalo i bez toho, aby jste cvičili a pomáhá tak spálit mnohem více energie. Na obalech bývá doporučené dávkování 10mg (údajně se tak výrobci chrání před případnými komplikacemi), ve skutečnosti je však učinný při 30mg, které by měly být rozloženy do více dávek za den. Samozřejmě je nejlepší začít na menších dávkách a podle reakcí těla pak postupně a pomalu zvyšovat. Nechceme si přeci ublížit že jo. Údajně se uvažuje o jeho stažení z volného prodeje jako kdysi efedrin. Prý se takového konce dočká všechno, co má nějaký účinek....Doufám, že si ho ještě stihnu koupit, rozhodně mě zajímá, jak by na mě působil.

KOFEIN
Výborný stimulant a účinný spalovač tuků. Pomáhá vychytávat mastné kyseliny v krvi a dopravovat je k svalům jako zdroj energie. Nejlépe spolupracuje s thermogenními spalovači, výborná je kombinace se synefrinem. Účinná dávka kofeinu je 200mg.

Pokud z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete užívat kofein, výbornou náhradou je INOSIN, dokonce napomáhá lepšímu okysličování krve, doporučené dávkování je 10mg na 1g tělesné váhy.

Spalovačů je ohromná spousta, nejčastěji se prodávají tzv. Směsné spalovače, které kombinují účinné látky. Proto je dobré dívat se, kolik kofeinu, synefrinu třeba obsahují (samozřejmě to můžou být i jiné látky), aby vůbec za něco stál. Důležité je vědět, že tělo si na ně umí zvyknout a není je proto dobré užívat dlouhodobě. Vhodné je užívat je třeba měsíc, pak aspoň na tři týdny vysadit a zase začít užívat. Tak zabráníte tomu, aby jste to do sebe sypali zbytečně;)

Jako bonus ještě zmiňovaný trénink na nohy, který jsem absolvovala s kamarádem kulturistou a  kterým rozhodně spálíte hromadu energie i bez spalovačů :D


  • Předkopávání 5x20, hned po 20 dřepů s výskokem (pokud už nemůžete, dá se ubrat,ale musí jich být min.10)
  • Dřepy na smith stroji, 4x do selhání (jedno opakování se skládá ze dvou typů dřepů, 1. nohy jsou hodně před tělem, rozkročené, zadek se tlačí dopředu, tak aby zabíraly jen kvadráky, 2. když už nohy selhávají, dají se těsně k sobě a pokračujem dokud to jde)
  • Legpress 3x 20, 1x 20 každou nohu samostatně
  • Výpady 4x10 na každou nohu s jednoručkami, potom "dojet" výpady bez zátěže do selhání.
  • Mrtvý tah s nataženým nohama s jednoručkama 3x15
  • Zakopávání, Abdukce, Addukce 3x20 (takové kolečko, dojedete zakopávání, jdete rovnou na abdukci..)
  • Připravit se na svalovou horečku a najít někoho kdo nás odnese domů :D
Tohle je fakt tvrdý trénink, pokud ho budete zkoušet, buďte opatrní. Já jsem to brala jako zpestření, opravdu obdivuju lidi co tak dokážou jednu partii fakticky zničit během 90 minut. V mezičasech, které jsou opravdu krátké, nohy pořád protřepávejte, aby nevychladly a vy si pak neublížili. Údajně už se ale od takových tipů tréninků upouští, neboť prý nemá příliš význam každou partii zničit do mrtva..no jednou za čas nezaškodí vyzkoušet co člověk vydrží :D (akorát se pak ještě čtyři dny třeba modlíte, jestli už ty nohy přestanou bolet :D)


Docela jsem se rozjela :D Mějte krásný večer!
PS: Používáte spalovače? Který na Vás nejlépe působí?
Vaše V♥


23 komentářů:

  1. pěkný trénink! :) a modelka z tebe bude fantastická! :D já spalovače nepoužívám, ale kafe si dám ráda :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modelka myslíš?:D Kafe to já taky ráda, ale jedině kvalitní, s instantní jsem se nadobro rozešla;)

      Vymazat
  2. Spalovače jsem párkrát zkusila, ale nedělají mi dobře, dokonce na kofrin mám alergii a dokonce jsem někde četla, že nejsou tak efektivní, jak máme v povědomí a jde to velmi dobře i bez nich. Tak jediným mým "spalovačem" je zelený čaj :)) a jinak k těm tréninkům a následné svalovce, také jsem teď četla, že je to špatně, svaly by měli být cítit lehce max druhý den, jinak se prý akorát zpřetrhala svalová vlákna a tělo má příliš práce s opravou než aby zvětšovalo objem. Ale jestli to tak je doopravdy to nevím :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je na trhu spousta spalovačů, které mají spíše placebo efekt. Viz zmiňovaný carnitin, tolik lidí si ho chválí, jak po něm hezky shodili :D Ten trénink jsme měli v rámci jeho rýsovačky, do objemu to určitě vhodné není;)

      Vymazat
  3. Ja používám L-Carnitim před kardiem a začala jsem brát termogenní Lipo 6. Nevím, jestli spalovače, nebo spíš všechno dohromady, ale funguje to skvěle - jsem teď na sacharidových vlnách a KONEČNĚ! se začínám zbavovat tech poslednich kil, co jdou dolu nejhur :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak důležité je, že to funguje! Držím palce, ať ti to jde tak jak si přeješ;)

      Vymazat
  4. Spalovače nepožívám, pro mě je to zbytečné vyhazování peněz, i když věřím, že některé můžou fungovat, ale to záleží na člověku. trénink vypadá zajímavě, úplně jinak než cvičím já. Ty endorfiny po cvičení jsou vždycky senza :D

    OdpovědětVymazat
  5. O spalovačích nevím zhola nic, tedy teď už něco málo ano, takže díky za info, ale asi to bude něco, co půjde absolutně mimo mě :) Trénink jsem letmo přelétla očima a musím říct, že jsem se zhrozila jen při té představě :D
    Fotky v úvodu se mi hrozně líbí, jsi fotogenická, takže tiše závidím :D a model, který máš na sobě, je zkrátka super. Chtěla bych mít odvahu v něčem takovém vyjít na veřejnost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem se taky hrozila jak mi říkal co všechno pojedeme :D Děkuju, byla to docela sranda, protože jsme se převlékali normálně na ulici :D Každý se otáček a ptal se co fotíme :D Ale na procházku bych v tom taky nešla to je jasný;) to by musel být spodek nějaké normální kraťasy.

      Vymazat
    2. aoj spalovače užívam :) teraz mam CLA a termogenny spalovac od Biotechu Thermo Drine a je to supa! fakt balenie vydrzi hrozne dlho a je silno koncentrovaný, na pase sa potim po 5 minutach chodze :D ale jasne ze pri nej neostanem :P ale k tomu treningu... osobne si myslim ze je zbytocne dlhy a narocny a clovek co chudne nie je schopny vsetko to odcvicit tak ako by mal, vsak ma prijem len aby pokryl svoje zivotne funkcie nie to este aby dal skoro dvojhodinovy silovy trening... ja cvicim nohy 2X do tyzdna - pondelok : kvadricepsy + lytka, piatok : hamstringy+ lytka, a ani jeden moj trening netrva dlhsie nez hodinu, idem ako stroj v kuse, prestavky mam 15 až 30 s. ... :)

      Vymazat
    3. Ahoj Kači díky za tip na spalovač. Trénink jsme měli za necelou hodinu a půl odjetý. Ano je velmi těžký, ale dávala jsem ho jsem jako ukázku mého tréninku noh s kamarádem kulturistou, který si takto nakládá na každou partii. Protože byl o to zájem, přidala jsem pro představu jak může vypadat kulturistický leg day;)

      Vymazat
    4. jaj jasne :) tak to je ine, ako trening je to super sposob na odpisakanie si noh :D len som to pochopila tak, ze si ho sem dala ako na ukazku rysovacieho na nohy ... v tomto pripade potom to je v pohode :) bo ak do rysovania, tak to je narocne, alebo by som to pospaja do superserii, znizila vahy, skratila prestavky len aby som sa zmestila do tej hodiny a tieklo zo mna ako z prasata :D ale tie abdukce nemam ani za panaboha sajnu co to je :D

      Vymazat
    5. tak jsem ráda,že si rozumíme;) abdukce a addukce jsou stroje kde dáváš nohy buď od sebe nebo k sobě, jsou zaměřené na vnitřní stranu stehen nebo zadeček;)

      Vymazat
  6. Díky za ujasnění spalovačů, byla jsem vždycky líná googlovat a ty jsi to moc pěkně napsala. Pak musíš napsat, teda nemusíš, ale já bych byla ráda..:) o tom, jak na tebe působily. Přítel bral v rýsovačce kofein a ten synefrin (ale koňský dávky i na jeho váhu) a říkal, že ho to sice nakoplo, ale jak píšeš, za 1-2 týdny si na to zvyknul...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda;) určitě, právě kombinaci synefrinu a kofeinu bych chtěla určitě vyzkoušet, jasný že napíšu;)

      Vymazat
  7. Článek nabitý informacemi, tak to mám ráda. :)) Díky za rozšíření obzorů, krásko. :*
    Ty nějaké spalovače používáš?
    Trénink vypadá fakt zajímavě. Výpady bych asi nepřežila, ty bytostně nesnáším. :D Asi teda nemám tak brutální trénink, ale taky mi ten můj leg day dává pořádně zabrat. :D Ale hlavně jsem se naprosto zamilovala do bulharských dřepů. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já momentálně spalovače neužívám, ale do diety si nějaký pořídím, určitě vyzkouším ten synefrin, asi v kombinaci s kofeinem a uvidím jestli k tomu něco přidám. Výpady miluju a nenávidím zároveň :D Bulharské dřepy asi neznám

      Vymazat
    2. Přiznám se, že spalovač jsem nikdy nepoužívala, snad jen jedenkrát pro ten pocit. :D Ale dneska jsem udělala výjimku a vyzkoušela tento: http://eshop.aktin.cz/spalovace-tuku/x3-xxtreme-1-1-zdarma
      Můžu říct, že účinek jako prase. Teplo se mi hrnulo do celého těla už jen při zahřátí na kole, kde si dávám tak 5 minutek. S činkama jsem jela jak fretka, trénink byl úplně na jiné úrovni. Mám pocit, že ten spalovač spálí hned všechno, co strčím do pusy, protože sváču jsem měla kolem půl 12 a už mi tady přes půl hoďky pěkně kručí v břichu. :D Takže účinnost tam asi bude, hehe. :D To já jen tak, abys věděla mou zkušenost, kdyby ti to třeba mělo pomoct při případném výběru spalovače. ;)

      Vymazat
  8. Hezké psaní :-) , dobré informace, díky Ti za ně.
    Jsi dříč, a přeji Ti MOC úspěchů.
    Znám ty pocity z fitka, člověk dostane při cvičení hned jinou náladu, mně vytáho fitko před týdnem z úmrtí dědečka.
    Já suplementuji SYNEFRIN+KOFEIN+WHITE WILLOW(Vrba bílá), Kila letí dolů, ale základ je samozřejmě pohyb a strava, bez toho to nejde.
    Samozřejmě LIKE šel Tobě ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Honzo děkuju za milý komentář. Co se spalovače týče, nemáš ho od survivalu? vím, že takový dělají nebo si ho dávkuješ sám? Dědečka je mi moc líto, soucítím s tebou, před půl rokem jsem si tím taky bohužel prošla a fitko mi taky hrozně pomohlo se z toho nezbláznit. Chybí mi ale pořád hodně intenzivně byli jsme si velmi blízcí. Tak ať to brzy přebolí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti za odpověď a soustrast.
      SYNEPHRINE 10mg mám od NUTRENDu, Cofi-tabs 100mg z lékárny a WHITE WILLOW 400mg od firmy VIRIDIAN, takže si dávkuji sám.
      Zatím to střídám jeden den kardio a další den silový trénink + 2 dny volna v týdnu. Prozatím kardio na páse (60minut cca 6,5km s hlídáním tepu) ale v záloze mám ještě elipťák a ranní TaeBoo po probuzení :-) , ale to až se spalovaní zpomalí. Zatím tuk běží vesele dolů (cca.-2,6kg/měs) a svalovina nabírá (cca.+1,8%/měs) :D
      Také s Tebou cítím a fandím Ti, ať Ti vše vyjde, jak si přeješ.

      Vymazat
    2. No tak to je skvělé, držím palce, ať se ti daří vymakat postavu dle tvých představ;) Moc děkuju za podporu:) Hezký den!

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥