středa 3. prosince 2014

Vy se ptáte-já odpovídám II. 1.část

Moc děkuji za hromadu dotazů..protože předpokládám, že se ještě nějaké v průběhu dní objeví, sepsala jsem už první část, ať se do toho pak nezakopu :D doufám, že to pro Vás bude zajímavé počteníčko :)


1. Ahoj :) už delší dobu řeším jeden problém. Nikdy jsem nebyla obdarována velkýma prsama a když jsem začala cvičit, šly ještě víc dolů. Moje motivace tím hrozně klesla a já přestala cvičit úplně. Teď řeším velké dilema. Mít postavu štíhlou, ale žádné prsa nebo mít postavu s kterou nejsem tak spokojená, ale mít hezké větší prsa? :D Chtěla jsem se tedy zeptat, jak jsi to měla ty, když jsi začala hubnout? :) Moc děkuji za odpověď. Myslím, že tento problém řeší více holek.
Ahoj, bohužel prsa s tukem odcházejí to je jasná věc. Já jsem do toho šla, i když jsem věděla, že ty prsa mě opustí..jak ale říkám, hezký kulatý zadek si koupit nemůžeš, ale prsa ano. Takže pak už záleží jen na tobě, co bys radši..jestli prsa, nebo ten hezký zadeček..já jsem si vybrala zadeček :)
2. Mam 170cm cca 52 kg a pridem si moc tlusta....co mam delat?
Uklidit si v hlavě a naučit se mít ráda..buď opatrná, tohle rozhodně není rozmezí ve kterém bys byla tlustá, určitě máš na sobě něco krásného, zkus to najít :*

3. Ahoj V. Respektuji a obdivuji tvou proměnu a změnu životního stylu. V současné době objevuji a pozoruji na sobě, spoustu výhod zdravého životního stylu, ale stále tápu nad vhodnou odpolední svačinou a zvláště nad 2. večeří? Ráda bych se zeptala, jaké je vhodné jídlo na odpolední SV a 2.večeři? (cca 2-3hod před usnutím). Děkuji za tipy. J
Na téma svačiny jsem psala článek tady, zkus se inspirovat :) Co se večeří týče, já nejradši jako poslední jídlo dávám tvaroh s oříšky, díky kaseinu zasytí na dlouhou dobu :)

4. Jak vypadá vhodný kardio tréninkový plán pro aktivního sportovce, který by chtěl hubnout? A je lepší cvičit po ránu nalačno?
To je docela těžká otázka, nevím jak moc aktivní sportovec je, kolik má silového tréninku a jaké jsou jeho cíle...já jsem teď v přípravě měla kardio cca 5x týdně po 45-60 min. U kardia na lačno je větší šance, že tělo sáhne dříve do tukových zásob, ale pro citlivé osoby to může být nepříjemné, hned po ránu cvičit ;)


5. Ahojky :-). Předem gratuluji k úspěchům, jsi skvělá. Chtěla bych se zeptat, jak vypadá takový ,,přechod,, na běžnější režim mimo soutěže (strava a trenink). Stále budeš pod vedením trenéra nebo už to zvládneš sama? Na začátku jsi zmiňovala problém s objemem stehen, ale myslím, že nohy se ti podařilo vypracovat perfektně...můžeš říct na kolik cm se ti podařilo zeštíhlit? Krásný den Katka ... :-)
Ahoj, děkuji moc. Co se přechodu týče, k tomu jen krátce, bude určitě samostatný článek. Budu pomalinku postupně přidávat sacharidy, aby se tělo vzpamatovalo a metabolismus se zase zrychlil, jemně se budou snižovat bílkoviny, četnost tréninku bude nižší, ještě přesně nevím jak bude vypadat...všechno tedy nechávám na trenérovi, který je podle mého velmi důležitý i v této fázi :) Nohy šly dolů o 8cm,, za dobu co spolupracuju s Honzou :)

6. Ahoj Verčo! Zprvu moc gratuluji k úspěchům nejen na soutěžích! Jdeš si za svým, a to se mi moc líbí a sama jsi pro mě velkou motivací. 
Chtěla bych se zeptat, co mi při cvičení pomůže k rýsování. Cvičím ráda, snažím se k tomu přizpůsobovat i jídelníček, ale nevím, jestli úplně správně. Díky za odpověď a přeji hezkou začínající zimu :)
Ahoj, děkuji :) Rýsování záleží především na příjmu sacharidů. Pokud se ti nedaří rýsovat, zkus jejich příjem trochu snížit, nebo lehce cyklovat..samozřejmostí jsou komplexní sacharidy ;)

7. Ahoj Verunko, v prvé řadě jsem ti chtěla říct, že moc obdivuju tvoji práci a co jsi dokázala. Jde vidět, že jsi holka silná a vytrvalá! Dále jsem se chtěla zeptat, co si myslíš o kardio cvičení JUMPING? Na Slevomatu (https://www.slevomat.cz/sleva/783785-jumping-lekce-na-trampolinkach) mají teď akci a já se pořád nemůžu rozhodnout, zda si voucher koupit či ne. V kombinaci se silovým tréninkem by to mohlo být fajn, ne?
Ahoj, moc děkuji :) Jumping je skvělá zábava, určitě to zajdi vyzkoušet. Tepovka je tam dost vysoko, bude to tedy spíš na vytrvalost než na hubnutí, ale jak říkám, je to fakt sranda, zajdi to vyzkoušet ;)

8. Ahoj Veru, mě by zajímalo, (pokud to není tajné :-) ), tvůj poměr bílkovin/sacharidů/tuků během objemovky a potom během diety. Děkuji a gratuluji! :)
No já jsem neměla úplně objemovku...a protože mi to řešil jiný trenér, nechtěla bych to porovnávat. Než jsem začala spolupráci s Honzou, měla jsem myslím 110g B, 250g S a 50g T (zpětně vidím zbytečně vysoký příjem bílkovin)...Co se diety týče, tam jsem měla 100G B, 45g T a sacharidy 0-150g.

9.Ahoj, Verčo. Měla jsem možnost tě vidět na semináři s Nikčou Weiterovou. Vypadáš parádně! =) A tak jsem se chtěla zeptat, co říkáš na její seminář? Náplň, jestli se vším co řekla souhlasíš nebo tě něco překvapilo? Díky za odpověď. Zdraví Ivča
Ahoj Ivi, děkuji moc :) Její seminář se mi moc líbil..já ji obdivuji, takže to pro mě byl zážitek. Líbilo se mi jak apelovala na holky, aby nechodily do extrémů a dávaly min. 50g S ...jinak motivačně pro mě byl zajímavější seminář s Milanem Šádkem :)

10.  Ahoj Verčo, také mě zajímá Tvůj jídelníček - bílkoviny/sacharidy/tuky a jak dlouho trvají jednotlivé fáze? Objemovka a rýsovací? Děkuji moc za odpověď ;) Diana
O hodnotách jsem už psala výše. Doba trvání jednotivých fází je individuální a přizpůsobuje se potřebám, někdo může držet dietu 3 měsíce někdo 4...Objem jako takový mít nebudu, ale přesné fázování ještě neznám. 

11. Ahoj Veru, dva dotazy - první kardio na lačno - vím že zařazujes, je to tedy ok i pro člověka, který nechce být bikina? Pokud je to v pořádku, je nutné zařazovat bcaa? Co jsem četla, tak by se měly brát cca 30 min předem a na to už ráno čas nenachazím. 
Ahoj, záleží to je jen na tvých možnostech, pokud si ho radši chceš odjet odpoledne, dej si poslední jídlo 2 hodiny před a bude to mít podobný efekt ;) BCAA jsou fajn na ochranu svalů, pokud je ale nemáš, zase nic tak závažného se nestane;)

12. Druhý dotaz je ohledně přerušovaného půstu, jaký je tvůj názor? Vím že každé tělo je jiné atd ale tvůj trenér v posledním článku opět zdůrazňuje jíst každé 2-3 hodiny, je to opravdu nutnost, bez toho to nejde? Bez ohledu na výsledky mi asi vyhovuje víc najíst se pořádně a třeba jen 2x nebo 3x za den, ale samozřejmě bych to změnila, kdybych věděla že je to opravdu špatné, ale příznivci IF žadná negativa nevidí, naoopak.. moc diky!
Já osobně bych bez pravidelného přísunu jídla nezvládla den :D Ale nemyslím si, že je to nutné. Nemůžu mluvit za Honzu, ale tuším, že je to hlavně rada pro začátečníky, pro které by bylo hrozně těžké si dopřát jídlo jen třikrát denně, tak aby si pokryly všechny hodnoty...navíc si myslím, že zrovna on je ten typ člověka, co se řídí hlavně pocity těla... Pokud ti vyhovují tři jídla za den, a zvládneš při tom dodržet příjem makroživin, tak proč ne. Nevidím v tom žádný problém ;) Myslím, že člověk by se měl řídit hlavně tím, co je jemu příjemné ;)

13.  Ahoj :-) Nejdřív chci pogratulovat ke skvělým výsledkům :-) Pak bych se ráda dozvěděla, jak jsi se připravovala těsně před závody, když jsi psala, že klasickou superkompenzaci mít nebudeš. Taky by mě zajímalo, jaké máš plány dále - jak týkající se dalších soutěží příští rok, tak i jak to teď budeš mít s jídlem, cvičením.
Ahoj, děkuji moc:) Co se předzávodního týdnu týče, taky chystám samostatný článek, ale aspoň okrajově, byly to stále vlny, pořád jsem jedla dost bílkoviny a sacharidy se mi cyklovaly. Žádné cukrování nebo podobně tedy neproběhlo. Další plány jsou příprava na jarní soutěže, k jídlu - tam se začnou pomalu navyšovat sacharidy a snižovat bílkoviny, aby se tělo trochu pročistilo a zase se metabolismus rozjel na plno. Tréninky budou méně četnější, asi 3x týdně, ale zatím ještě nevím jak budou vypadat..bude určitě článek ;)

14. Ahoj Verunko, 
V první řadě gratuluji k úspěchům. Jak jsi se umístila na prvních soutěžích... Skvělé. Byla jsi moc krásná... :-)
Můj dotaz je ohledně tréninku. Zaměřeného na spodní část, tak horní část těla. Jaké cviky zarazujes v tréninku celého těla?, kolik opakovani a sérií a jaké váhy zvedas?
Děkuji, P.
Ahoj, děkuji moc :) trénink celého těla už jsem dlouho neměla :D Ale zařazuji vždycky 1-2 cviky na každou partii, aby se procvičilo celé tělo, najdeš tam třeba stahování klady za hlavu, tlaky na ramena, stahování kladky na triceps, tlaky na prsa na rovné lavici, dřepy na široko, zakopávání, výpony na lýtka a něco na bříško ;) Co se váh týče, je to individuální  podle toho jaké opakování mám, já jsem teď měla hodně opakování na spodní část těla, třeba 25, tak tam třeba na dřepy bylo jen 15 kg..tlaky na ramena třeba 7-8kg, kladka za hlavu 25kg...snažím se spíše přidávat, ale hlavně se soustředím na techniku.

15. Ahoj Veruš,
moc chci pogratulovat k úspěchu :) nedávno jsem jen nakoukla na Tvůj profil na fb (jelikož Ti tam někdo ze známých něco lajkoval) a teď si po večerech si předčítám Tvůj blog :) Opravdu jsi mě moc zaujala. Je pravda, že jsem ještě nepřečetla všechno, možná je to již obsahem některého z článků, ale chtěla bych se zeptat: Proč kardio na lačno? Vím, že je lepší odjet kardio dopoledne, ale ještě jsem nikde nečetla o tom proč nalačno :) a druhá otázka by byla taky k článku :) dočetla jsem se, že když ji měla režim hubnutí, tak jsi nemohla jíst ovoce ani na snídani? pochopila jsem to dobře? zajímalo by mě proč a jestli bys byla tak hodná a napsala mi tady podíly T, S a B v režimu hubnutí, moc děkuji. Lucie
Ahoj Luci, děkuji. Při kardiu na lačno je větší šance, že tělo sáhne dříve do tukových rezerv, protože po noci máš nízkou hladinu cukru v krvu a tělo tak z něj nemůže dlouho čerpat energii, jak by tomu bylo, kdyby jsi byla najezená. Hodnoty v dietě jsem už psala výše, co se ovoce týče, tak pokud to nebyla ta finální fáze před závody tak jsem ovoce jedla a to i třeba k odpolední svačině ;)

16. Ahoj, z jakých zdrojů čerpáš bílkoviny, pokud možno přírodní? Nechci se nalívat proteinem od rána do večera, ale z jídla prostě denní plán nikdy nesplním, díky!
Bílkoviny nejčastěji čerpám z: bílků, kuřecího, ryb, šunky, cottage, tvarohu, jogurtu, sýrů, tofu, šmakouna

17.  Ahoj.:-)
Také bych Ti chtěla úpřimně pogratulovat k umístěním na soutěžích, především ale pak k "vypracování" tak nádherného těla..-) Prostě něco úžasnýho..:-)
Moje otázka by směřovala na spodní část těla, konkrétně na zadeček a na něm se nacházející celulitida. Asi půl roku navštěvuji fitness (5x týdně silový trénink), k tomu cross. Jím asi 6x denně, v podstatě maso, vločky, rýže, vejce, mléčné výrobky (tvaroh), ovoce, oříšky, popř. šmakoun.. Nepěkné "dolíčky" už se sice daly na ústup, ale pořád to jaksi není ono.. Vidím, že ty máš zadní část opravdu bez sebemenší chybičky, proto by mě zajímalo, zda i tebe někdy v minulosti trápil problém zvaný "celulitida" a jak jsi nad ní zvítězila? Zda ještě v době, kdy jsi nebyla pod dohledem trenéra a nebo až v posledních měsících s pokyny trenéra (především pak v jídle)? A nebo je potřeba jen trpělivosti a více času?:-)
Děkuji, tvá fanynka Markéta.
Milá Markétko, moc děkuji. Co se celulitidy týče, tak samozřejmě mě trápila stejně jako většinu holek. Na ústup se dala až s intenzivním tréninkem. Samozřejmostí je dostatečný pitný režim, správný jídelníček a celkově úbytek tuku. Chce to vydržet;)

18. Aká je tvoja výška? Vopred sa ospravedlnujem ak to už bolo povedaná. A tiež ti veľmi držím palce, nech sa ti aj naďalej darí :)))
160 cm

19. Verunko, chtěla bych příští rok zkusit také soutěžit, sice v bodyfitness, ale to je jedno. Zajímalo by mne, zda by si mohla prozradit alespoň přibližnou částku, kolik tě celá příprava stála dohromady peněz. Nemusíš do toho počítat jídlo, to je samozřejmostí, ale třeba trenér (Honzu Cáhu bych také ráda oslovila), plavky, barva, boty, šperky a tak. Ať vím, kolik šetřit. :D :-) Děkuji za odpověď. :) 
Barva asi 3tis, boty 1500,-, šperky 500,-, plavky cca 1500,-, na každé soutěži je 100,-startovné, plus musíš počítat něco za cestu. Co se trenéra týče, tak to je jediná věc, která je individuální a nejlepší bude, když se na něj sama obrátíš ;) Honza je dobrá volba :)

20.Jaký máš názor na cvičení při nemoci a při antibiotikách?
Pokud je to lehká rýma, tak já osobně chodím cvičit...pokud už ale cítím, že na mě něco leze, radši zůstanu pár dní doma a vypotím to. Tělo potřebuje prostor, aby se popralo s bacilem, měli bychom mu v tom pomoct a né mu ještě přitěžovat tréninkem. Co se antibiotik týče, tak to se snad nemusíme bavit, že v takovém případě nemáme ve fitku co dělat a máme ležet v posteli s čajem;)

21. Ahoj, ještě bych měla dotaz kolem cyklovani sachru a treninku, uz jsi mi na FB psala velmi logicke vysvětleni (nízký příjem v tréninkový den - tělo spíše sáhne do tuku, vyšší příjem v odpočinkový den pro regeneraci). Aktuálně jsem na extrifit.cz narazila v článku jak správně na redukci na přesný opak.. KDYŽ NETRÉNUJETE, JEZTE MÉNĚ SACHARIDŮ - vysvětleni na linku níže, co si o tom myslíš? http://www.extrifit.cz/clanky-uskali-striktnich-diet.html
Na každý způsob stravování a tréninku se najde milion pohledů. K tomu můžu říct jen tolik, že každému může vyhovovat něco jiného, jak to dělám já už víš ;)

22. Já mám trochu jiný dotaz, protože jsme se o tom s přítelem strašně pohádali a zajímá mě, jak je to jinde - vadí nějak přítelovi, že jsi často veřejně "odhalená" a sdílíš "vyzývavé" fotky? :) (mně to vůbec nevadí a přijde mi, že máš být nač pyšná, jen mě zajímá, jestli jste o tom s přítelem mluvili a jak se na to dívá :) )
jinak jsi kočka jako vždycky :*
Haničko, můj přítel je chlap jako každý jiný a věřím, že nejradši by byl, kdybych si to všechno schovávala jen pro jeho oči ;), ale vzhledem k tomu, že ví, že to k tomu všemu prostě patří, tak mu nezbývá nic jiného než to respektovat :D Dlouho jsem závodně tancovala a naše kostýmky taky nebyly zrovna zahalené kombinézy...člověk si asi časem trochu zvykne :D a děkuji :* Mimochodem, jsem se zeptala přímo jeho a cituji: "nevadí, jsem pyšný na to, jakou kočku mám doma"...takže asi tak :D

23. Ahoj:) Mě by zajímalo, jak zhubnout 8 kilo, aby mi byly hezky vidět svaly :) (jinou cestou než přes sach. vlny). Dále by mě zajímalo, co vyřadit z jídelníčku(sladkosti, ovoce, pečivo), abych zhubla, případě čím to nahradit. A ještě by mě zajímalo, jak si sestavit tréninkový plán na doma. Kolikrát týdně posilovat a jak rozdělit partie(+jak dlouho) a kolikrát týdně kardio(+jak dlouho). Předem děkuji za odpověď můj vzore! :)
Ahoj, tohle je tak na samostatný individuální pohovor :D Ale ve zkratce, hubnout budeš tím, že tvůj příjem bude nižší než výdej. Nemusí to být nutně sacharidové vlny, zkus trochu snížit příjem sacharidů. Vyřazovat nemusíš pečivo ani ovoce, jen by ti měly sednout do celkového příjmu sacharidů a být spíše doplňkem, převažovat by měly ty komplexní. Posilovat by bylo fajn cca 3x týdně, partie si můžeš rozdělit podle sebe, při četnosti 3x týdně, ale vychází nejlépe posilovat vždy celé tělo. Kadrio pak přidej podle toho jak ti půjde váha dolů...2-3x týdně 30-45 min. 

24. Už ses rozhodla, kdy si necháš udělat umělá prsa? :) vím, že jsi psala, že to chceš, ale jestli už máš třeba i promyšlený termín a tak..abys je třeba měla do příští soutěže :)
Vážně mi přišlo, že ti první místo uteklo o prsa, doslova..
:D Nemám rozmyšlené kdy si nechám prsa udělat, do příští soutěže to rozhodně nebude, protože si rozhodně nemyslím, že by mi vítězství uteklo o ty prsa...většina holek je neměla ;)

25.  Ahoj Verunko. Předně ti moc gratuluji k úspěchům na soutěžích, jsi úžasná. Můj dotaz se týká stehen, jak na ně? Jak snížit jejich objem - jet vyšší váhy nebo nižší a více opakování nebo jen s vlastní vahou, více kardia nebo kombinace všeho? Informace se hodně liší, ale protože vím, že jsi se stehny taky trochu bojovala a teď vypadají perfektně, určitě víš, jak na ně :-). Cvičím cca rok, nohy se pěkně tvarují, ale objem ne a ne dolů.
Přeju vše dobré a hodně úspěchů v životě i do dalších soutěží :-). M.
Ahoj, děkuji. Co se stehen týče, mrkni tady 
http://www.aktin.cz/clanek/3141-veronika-wisiorkova-trenink-video, je tam vypsaný můj trénink na spodní část a v tomto duchu jsem trénovala celou dobu, vysoká intenzita, nižší váhy, vysoké počty opakování. Jinak určitě je to i kombinace kardia, jídelníčku a celkové redukce.

26. Ahoj Veru,
zajímalo by mě, jestli je mezi tvoji rodinou, znamýma nebo kamarádama někdo, kdo s tebou tuhle "bikiny cestu" nesdílí a říká ti, že to přeháníš nebo něco podobného?
Děkuju :-) Kristyna.
Ahoj Kristý, musím říct, že přímo mě nikdo neodrazuje...nějaké prupovídky se vždycky najdou, ti nejbližší vidí, že mě to baví a tak jsou rádi se mnou :)

27. Ahoj, ráda bych se tě zeptala, co bys mi poradila ohledně výživy před a po tréninku. Všude nacházím spoustu různých názorů, že půl hodiny před tréninkem mají být komplexní sacharidy a protein po tréninku by měl být až po hodině atd. atd.
Mohla bys mi teda prosím poradit, co nejlépe sníst před a po tréninku a v jakou hodinu, aby byl trénink co nejvíc efektivní? :) určitě i s přihlédnutím na suplementy - já teda užívám (zatím) jen protein. Moc děkuju za odpověď a přeju Ti spoustu dalších úspěchů! Máš můj obdiv :) <3
Ahoj, no záleží i na tvých cílech a toho co tobě samotné bude nejvíce vyhovovat. Před tréninkem tedy spíše nějaké sacharidy, nedávala bych je ale půl hodiny, ale nejméně hodinu v kombinaci s nějakou dobře stravitelnou bílkovinou...třeba koktejl z proteinu, kousku banánu a trochy vloček. Po tréninku pokud chceš hubnout tak bych do půl hodinky dala protein a potom asi po hodině normální pevné jídlo, třeba kuřecí s rýží. V okolí tréninku se spíše vyhni vyšší dávce tuku, ten by ti mohl způsobit těžkosti na žaludku.

28.  Ahoj Veru chci Ti pogratulovat k tvé skvělé formě a hlavně k výborným uspěchům v této závodní sezoně. Mám na tebe jeden dotaz. Cvičení se věnuji dlouho studovala jsem sportovní školu ale měla jsem úraz kolene a musela na chvíli přestat (meniskus a krizové vazy) nyní zase začínám. Fitness miluju, ale dělam jako recepční tudíž mám i noční směny. Cítím se po nich jak papír a to i když spím déle než v normální den. Je třeba podle tebe lepší nechat si od někoho sestavit speciální tréninkový plán? Děkuji Lucie
Ahoj Luci. Záleží jak se na noční stravuješ? Mělo by to vypadat v podstatě stejně jako v tvůj běžný den, jen by to bylo posunuté do nočních hodin..pokud si s tím nevíš rady, určitě se obrať na odborníka, všechno se dá řešit, tak abys to zvládala co nejlépe

29. Ahoj Kočko, mám trochu jiný dotaz.
Jelikož máme za sebou trenérský kurz, takže když se na sebe mrkneš z pohledu trenéra - jak jsi spokojená se svou závodní formou?
Co bys (případně) změnila? Na co se zaměřila?
No vzhledem k časové době přípravy si myslím, že jsme z toho vytřískali maximum, takže já jsem spokojená. Do budoucna ale mám ještě hodně práce, nejvíce na ramenech, pažích, zádech...ale i na spodní části těla..no vlastně všude :D

30. Ahoj,
jak to máš ty a kolegyně s menstruací? Přeci jen máte nízké procento tuku v těle - dostáváte ji přirozeně nebo to musíte řešit skrze hormony? Já bohužel začala cvičit, shodila tuky a dopadlo to tak, že to nedostávám, tak nevím, co dělat, protože postavu mám teď super, jak jsem vždy chtěla, ale zase tenhle problém :-( a na gynekologii mi samozřejmě hned dávali vyvolávačku a prášky... Děkuji za odpověď :-)
Ahoj, já nevím jak to mají ostatní, ale za sebe s tím problém nemám. Užívám hormonální antikoncepci a ta si to tak nějak řídí sama...je ale fakt, že absence menstruace může být díky nízkému množství tělesného tuku..na to ženské tělo není úplně stavěné.

1 komentář:

  1. Ahoj Verunko, mam velmi rada tvoj blog, drzala som ti palce na zavodoch, chcela by som sa Ta spytat na prijem bielkovin - pises, ze spatne vidis zbytocne vysoky prijem bielkovin, ked si ho mala 110g. Ja mam prijem cca 120g denne, mam 56kg, 168 cm.. Je prosim nejak skodlive prijimat vela bielkovin? Jem to co mi chuti, kuracie maso, jogurty, kefir, tvaroh.. A este by som sa chcela spytat, kolko kcal si prijimala v obdobi diety? Vopred velmi pekne dakujem za tvoju odpoved..

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥