středa 10. prosince 2014

Parmezánové kuřecí placičky

Často se mě ptáte, co je tak nejlepší si dát k večeři. Dneska pro Vás mám recept, který byl vytvořen speciálně pro Aktin.cz na rychlou, ale za to výbornou večeři, která žádným způsobem neohrozí Vaši linii :)





V hlavní roli receptu je konzervované kuřecí prso, se kterým jste už na eshopu nebo v recenzi Honzy mohli na Aktinu seznámit. Recenzi nalezente pod tímto odkazem: RECENZE - CHICKEN BRIEST FILET. Jeho přední výhoda je bezesporu ta, že si můžete vzít konzervu kamkoliv sebou, nebo ji jednoduše smíchat doma třeba s kuskusem a máte v pěti minutách výživné a dobré jídlo. Pro ty, co si s jídlem rádi hrají jako já a klidně přípravě věnují o deset minut navíc (více vážně potřebovat nebudete), mám pro Vás recept na kuřecí placičky, které jsou tak dobré, že už tohle masíčko nebudete chtít připravovat na jiný způsob :)

Co budeme potřebovat na 4 placičky
  • 1 ks Chicken Breast fillet
  • 30 g strouhlaného parmezánu
  • 1 bílek
  • hrst najemno nakrájeného baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • grilovací koření

Nejdříve si scedíme kuřecí konzervu a její obsah rozmělníme vidličkou na jemno. K masu přidáme bílek, najemno nakrájený špenát, parmezán, utřený stroužek česneku, koření a vše pečlivě promícháme. Připravené těsto formujeme nejlépe rukou do malých placiček, z uvedeného množství se mi povedly vytvořit čtyři kousky. Na rozehřáté nepřilnavé pánvi pak opečeme z obou stran dozlatova. Podávat můžete s přílohou dle vlastního výběru, já jsem si pro svůj nízkosacharidový den zvolila cuketové nudle (na nudle nakrájená cuketa opečená s česnekem na pánvi do změknutí) a trochu podušeného baby špenátu.

Nutriční hodnoty na 4 placičky

Energie972 kJ / 232 kcal
Bílkoviny33 g
Sacharidy7 g
Tuk7,5 g

Doufám, že Vám zachutnají stejně jako mě.
Vaše V♥


Chicken Briest fillet

2 komentáře:

  1. Ty vypadají moc lákavě. Kuřecí, špenát a sýr..to je skvělá kombinace. Musím si tuhle konzervu co nejdřív někde koupit :)

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý recept

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥