středa 3. června 2015

Dobroty z veganza store, které musíš ochutnat!

Krásný den všem přeji :)
Dneska pro Vás mám článek/recenzi na několik dobrůtek z obchodu Vegana store, které jsem měla možnost ochutnat. Některé jsou už spíše mé srdcovky a stálice, jiné novinky, které si své stále místo na poličce rozhodně najdou. 
Není divu, na Veganze totiž najdete jen potraviny, které splňují nejpřísnější kritéria sympatických manželů Blažkových. Produkty, které do své nabídky zařadí tak musí být bez zbytečné chemie a opravdu kvalitní. Zaměřují se (coby oba vegetariáni) na produkty, které neobsahují živočišné složky. 


Stéviové kapky
Tuhle dobrotu s klidným svědomím označuji za svou stálici. Kapičky mi doma nesmí nikdy chybět a když jsou navíc stéviové, mám lepší pocit než ze slazení čímkoliv jiným. Příchuťe, které teď doma mám jsou vanilka - jemná výborná absolutně do všeho a nejvíce ale tam, kde chcete jen jemnou sladkou chuť doladit a ne ničím přebít. Čokoláda - perfektní do kakaových lívanců anebo kaší s příměsí kakaa, kde maximálně podpoří čokoládovou chuť. Malinové spíše do ovocných jídel, ze všech kapek mi ale zatím chutnají nejméně. Co je na nich všech skvělé, že nezanechávají žádný nepříjemný chuťový ocásek, jak tomu u některé stévie bývá :)

Mornflake ovesné vločky
Když mi Katy říkala, že tyhle vločky jsou diametrálně odlišné od těch, které znám z obchodu, byla jsem trochu skeptická. Chci říct..jak moc rozdílné vločky můžou být? Ano sbírají sice jedno ocenění za druhým za kvalitu..ale jsou to pořád vločky, ne?
Hned ráno jsem z nich uvařila kaši a klidně ji označím za nejlepší kaši, kterou jsem kdy uvařila. Prostě..měla fakt pravdu. Byla tam jemná, voňavá, krémová...až mi bylo skoro líto nalít do ní protein :D a to se mi fakt nestává. Absolutně jsem jim propadla a nemůžu se dočkat rána kdy si ji zase uvařím. Tohle je věc, kterou si rozhodně koupím znovu a už nikdy nechci jíst jiné vločky! Tady se za kvalitu opravdu vyplatí připlatit.

Pure coco
Kokosová voda byla jedna z věcí, kterou jsem chtěla už dlouho ochutnat. No myslím, že jsem ji asi zkusila naposled. Nevím co jsem čekala než vodu, která bude chutnat po kokosu :D Ale ta chuť prostě asi není to, co by lahodilo mým buňkám. Pít se mi tedy čistá nechtěla, ale našla jsem pro ni jiné, perfektní využití - uvařila jsem v ní kaši. A to teda bylo něco. Dodala ji jemnou kokosovou chuť a podpořila její jemnost. Takové využití bych pro ní měla klidně častěji, ale asi přeci jen zůstanu u klasické vody.

Kokosová mouka
To je forma kokosu, kterou zase miluji a která mi doma prostě nesmí dojít! Je to takový malý zázrak, o kterém jsem Vám už tuším psala dříve. Kdo by nechtěl péct s minimem sacharidů a tuků, za to s vysokým podílem vlákniny? Stačí jen troška, pojme hrozně moc vody a dodá všem pokrmům jemnou kokosovou vůni a chuť. Věc, kterou, když šetříte sacharidy i tuky, jako když najdete.
Na videu najdete jeden z mých tipů na použití a zároveň na mou nejoblíbenější večeři :)

Hedvábné tofu
Už několikrát jsem na něj slyšela ódy u Katky na blogu a viděla ho v několika zajímavých receptech. Tak jsem musela zkusit co na tom tofu je... Je vážně měkoučké a doslova se rozpadá pod rukama, texturou je tedy úplně jiné než to klasické tofu které znáte z obchodu. Rozmixovala jsem kousek s proteinem a byla z toho výborná, jemná, hladká pomazánka pomazánka nebo jak tu formu nazvat. Klidně bych to snědla jen tak lžičkou, ale chtěla jsem ho využít na pufované chlebíčky. No byly z toho výborné jednohubky na svačinu s vysokým obsahem bílkovin. Jiný skvělý tip na svačinku - rozmixovat tofu s proteinem a vrstvit do misky vločky, tofu, jahody. Vychlazené chutná nejlépe :)



Klasické pufované rýžové chlebíčky slazené pouze ovocnou šťávou. Vybrala jsem kombinaci maliny borůvka a asi jsem udělala chybu a měla sáhnout po původní volbě jabko-skořice. Ta chuť mi úplně nesedí, nevím čím to je. V kombinaci s pomazánkou z hedvábného tofu už je to však jiná :D
Do budoucna to do jídelníčku nepotřebuji, ale myslím, že by to mohly bohatě využít maminky, co dbají na skladbu jídel svých dětí.

Protože másla miluji, rozhodla jsem se dát šanci i těm méně známým, netradičním kouskům. Vybrala jsem máslo ze slunečnicových a konopných semínek. 
Slunečnicová semínka mám moc ráda, právě pro jejich výraznou chuť, přesně z toho důvodu mi hrozně zachutnalo i máslo z nich, které tu chuť ještě znásobuje. Je docela hutné a chuťově výrazné. Má zajímavé energetické hodnoty, na sto gramech najdete 20g bílkovin, 19g sacharidů a 49g zdravých tuků. Určitě ho do své sbírky oblíbených másel zařadím. 
Máslo z konopných semínek pro mě byla velká neznámá..vlastně jsem si neuměla představit jak to bude vůbec chutnat. Ta chuť se nedá k ničemu co znám přirovnat. Je specifická, ale dobrá. Nebude to zřejmě můj favorit, vadí mi jemná hořkost na konci, ale jeho použití vidím spíše na slano, už se těším, až ho ochutnám s chlebem!

Znáte Veganza store? Zaujala Vás nějaká dobrota?
Vaše V♥

13 komentářů:

  1. Mohla by si úprimne aspoň čitateľom napísať, to je opäť len ďalší recenzie jedla, ktoré si dostala zadarmo ??
    Alebo si si to kúpila sama za svoje peniaze?
    Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verče jsme dali balíček produktu na otestování zdarma, protože je nám velmi sympatická a kamarádíme spolu. Ale podmínkou nebyla žádná vychvalovací recenze. Pouze jsme jí požádali, aby produkty, které bude používat třeba občas zmínila, když jí to bude milé. O to větší mám radost, že je s nimi natolik spokojená, aby o nich napsala recenzi na blogu a také si vážím upřímnosti v tom, že i když jí něco nesedne, napíše to také. Děkujeme Verunko za chválu :-*

      Vymazat
    2. Nevím proč by na tom mělo záležet, ale rozhodně se nestydím, za to, že jsem balíček dostala jako milou pozornost. To nic nemění na tom, že na Veganze ráda nakupuji za vlastní peníze. Nikdy bych nedoporučila nic, s čím nejsem spokojená, mám svědomí čisté ;)
      Kači já děkuji :)

      Vymazat
  2. Každý máme jiný vkus a chutě. Jsem ale ráda, že aspoň s něčím jsem se ti s doporučením trfila do noty. Já mám ráda hodně takové ty přirozené zvláštní chutě i když spoustě lidem nejedou - viz. konopné máslo nebo kokosová voda, které oboje přímo zbožňuju ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale teď jsem zkoušela to konopné máslo na pečivo, ve slané variaci mi chutnalo moc!

      Vymazat
  3. Da sa pls hodvabne tofu zohnat aj na Slovensku ?

    OdpovědětVymazat
  4. O Veganze jsem již několikrát četla a tady čtu další důvod, proč opět zaneprázdnit svou peněženku :) Sice nejsem vegan, ale to nemění nic na tom, že produkty tam jsou opravdu dobré :)
    Díky za fajn recenzi!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. na Veganze jsem si jednou objednala těstoviny shirataki. Je pravda, že to nemá žádnou výraznou chuť, ale mě vadila ta konzistence v puse :-) Jinak obchod mohu také doporučit, v jednání a v rychlosti naprostá jednička!

    OdpovědětVymazat
  6. No jako neřekla bych ne na žádný produkt..:D Vše bych ráda zkusila!

    OdpovědětVymazat
  7. Kokosová voda mi také samotná nejela. Skvělá byla ve smoothie. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥