čtvrtek 26. listopadu 2015

Pozávodní období

Krásné ráno moji milí :)
Jak se Vám líbí přiházející zima? mě moc! Zima totiž znamená Vánoce a já jsem milovník Vánoc. Miluju všechna světýlka, ozdoby, třpytky...dokonce i znělku z reklamy na Coca Colu :D Jakmile v televizi uslyším ..a bude mít ty velký žahnutý žuby nahoru??" vím, že Vánoční čas začíná. 
Článku o Vánocích se určitě budu věnovat, dneska pro Vás mám ale jiný, možná zajímavější. 



Závody jsou za mnou a to celých 12 dní! :D (a do Vánoc zbývá 28 dní.. jo ráda si počítám dny :D) možná Vás zajímá, jak vypadá režim po závodech a jak se dostat z docela přísné diety, která k závodům bohužel patří. 

Jídlo
Docela jsem zvažovala, jestli do této kapitoly vůbec šťourat. Protože moje obavy o to, aby některé holky nenásledovaly dietní režim, který do normální redukce prostě nepatří!! (vážně se dá hubnout s dostatkem pestrého jídla!) proto záměrně nebudu úplně konkrétní, co se množství týče. Chytřejší si domyslí, že toho moc nebylo :D
Jídelníček tedy nebyl ani nic pestrého, točila jsem dokola v podstatě maso (kuřecí, občas hovězí nebo rybu), vajíčka nebo čisté bílky, oříšky, ořechová másla a zeleninu, občas vločky. Už od srpna, kdy jsem bojovala se zadržovanou vodou, jsme vyřadili vše, co by to mohlo podporovat, čili proteiny, BCAA se sladidly - přešla jsem na tablety, vše s obsahem sodíku nebo soli. 
Z toho vyplývá, že vrátit se zpět na pestřejší stravu bude nějakou dobu trvat. Je totiž třeba zvykat zase  tělo postupně. Jsem poučená z loňska, že je to opravdu třeba, jinak se vrátíte zase na začátek, naberete vše co jste tak pracně shodili a pak se s tím budete trápit zase od znovu. Letos to tak nechci a tak jsem v přidávání potravin opatrná. Zatím se mi to daří. Aktuální váhu mám 52,2 kg, závodní váha na posledních závodech před odvodněním byla 51 kg.





Prvním krokem je tedy zvykat tělo zpět na příjem sacharidů, začínám přidáním 40g vloček do snídaně, každý třetí a šestý den v týdnu navíc kousek ovoce (oblíbila jsem si grepy) a  hrstka sacharidů (z brambor, rýže, kuskusu, dle libosti) k obědu. Neděle je pak "cukrovací" píšu do uvozovek, protože stanovených  150g bude někomu připadat ve spojení s cukrováním vtipně, pro mě to momentálně cukrování je :D
Bílkoviny mám momentálně nastavené kolem 100g, tuky na 50g.
Dalším krokem bude návrat šmakounů (na ty se upřímně těším) a později mléčných výrobků.


Bohužel (nebo možná bohudík) se mi čistou stravou vyčistily maximálně chutě. Sladím ovesnou kaši skořicí a vážně mi přijde dost sladká :D všechno chutná jinak, všechny chutě jsou intenzivnější a jídla, která mi 3 měsíce zpět strašně chutnala mi najednou nechutnají (to se samozřejmě netýká ořechových másel tam ta láska nemůže nikdy vyprchat :D). Intuitivně vybírám co nejméně upravené, kořeněné nebo slazené potraviny. 

V čem je ten problém? No nechutnají mi ani proteiny. Moje kdysi milovaná ovesná kaše s proteinem už není tak dobrá jak si pamatuju.. a to nemluvím o moji kdysi nejoblíbenější večeři - kaseinové buchty z mikrovlnky :D Ta mi nechutná vůbec! :X...všechno mi přijde strašně přeslazené, hrozně mi vadí ocásek sladidel:D Takže si teď ujíždím na ovesné kaši s bílky a skořicí, perníkovým kořením. Nově jsem si koupila čistý izolát (je to jen protein, neochucovaný a nedoslazený), který mi do té kaše dobře pasuje....no aspoň ušetřím prozatím za sladidla, proteinové tyčinky a podobné srandy. Výhodu to má tu, že mě neláká nic mimo můj režim a tak se mi vrací zpět mnohem jednodušeji. 

Pohyb
Co platí u jídla, platí i u pohybu. Nelze z ničeho nic přestat absolutně s veškerým pohybem a čekat, že to tělo s vděkem příjme. Od silovky jsem měla týden nařízeného volna, které se mi horko těžko dodržovalo. Je ale třeba nechat i svaly trochu odpočinout, aby pak mohly lépe reagovat. Teď se vracím zpět pro začátek kruhovým tréninkem 3x týdně, kdy procvičím ve vyšší intenzitě celé tělo. 
Pak se začnou tréninky dělit trochu více, je třeba zaměřit se na slabiny. Mimo to, že můj osobní cíl je zlepšit ramena, záda a zadek, bych se hrozně ráda naučila shyb bez dopomoci. Takže si teď do tréninku shyby zařadím :)
Kardio jsem si ráno na lačno nechala, upřímně si ani prozatím neumím představit jiný začátek dne. Mám svých 40 min. na projetí instagramu, facebooku, můžu odpovídat na vaše dotazy a navíc mě to vždycky probere. Po tréninku už ale žádné dlouhé kardio nezařazuji, jen 15 min. na vychození. 

Tak to by bylo pro dnešek vše :) Piště mi co Vás zajímá a mějte se krásně.
Vaše V.


12 komentářů:

  1. Musím říct, že čím déle tě sleduji, tím víc se mi líbíš. Je vidět, že to máš v hlavě srovnané a vážím si toho, že sem necpeš žádné jídelníčky, kterých se některé nevyrovnané duše mohou chytnout. Ať se ti daří v návratu do zdravějších kolejí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Veru,bezva článek :) taky jsem se rozhodla,že se naučím shyby,jestli můžu,tady je docela zajímavý postup http://www.funkcnitrenink.cz/2013/08/shyby-shybovani-pritahy-a-dalsi-cast-1-8-tipu-na-prvni-shyb/ .Ohledně těch sladidel,správce skupiny FM píše obsáhlé tvrzení,že sukraloza je neškodná,ale proč jí do sebe cpát,když tě neoslazená jídla chutnají :) to tě závidím,protože se te´d snažím sukralozu úplně vypustit,dávala jsem jí snad do všeho a tělo vyžadovalo další a další.Ač je bez kalorií,myslím,že otupuje chu´tové buńky a nejlepší je jíst jídlo přirozeně dochucené-skořicí,perníkovým kořením,vanilkou..raději i medem nebo ovocem doslazené,než uměle.A taky jsem zjistila,že určitě zadržuje vodu-ta sukraloza,mám 50Kg/159 cm,skoro žádný % tuku,ale věčně vypouklý,ač pevný břicho.A to jsem se dočetla,že právě způsobuje sukraloza a jiná uměla sladidla.proto i před soutěží na odvodnění a zviditelnění 6 packů se vypouští,viď.Kolik Kj plánuješ postupně,že budeš přijímat? při tom kardiu 40 min + 3 x kruháč? díky Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Andrejko. Všechna umělá sladidla určitě můžou zadržovat vodu. Měla jsem s vypouknutým bříškem taky problém právě díky těmto zero sirupům a podobně. Kolik KJ nemám nikde pevně napsáno. Uvidíme jak to bude tělo přijímat. Ráda bych se dostala samozřejmě co nejvýš..

      Vymazat
  3. Tak to koukám, že už nemusíš protein, vzpomínám, jaks psala, že ho miluješ. Takže budeš brát bílkoviny s masa a vajec? S tím problém nemáš?
    A mám dotaz, nevadí přítelovi, že ukazuješ své lehce erotické fotky na netu, instragramu? :D Můj by to asi nedal :)
    Jinak velký obdiv, jsi velká motivace.

    OdpovědětVymazat
  4. Super článok, dozvedela som sa v podstate všetko čo ma zaujímalo..
    Teším sa na ďalšie info o vracaní sa do mimosúťažného režimu.
    Písala si o zadržiavaní vody - nevedela som, že proteiny patria tiež do tejto kategórie.
    Prečo? Kvôli umelým sladidlám alebo srvátke ako takej?
    S neochuteným izolátom nemáš taký problém? Ďakujem za odp.

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, mám moc ráda tvůj blog a působíš moc sympaticky. Jediné co mi tady na blogu vadí jsou ty velké fotky které na mě vyskočí hned při zapnutí stránky. Chápu, že jsi na sebe pyšná cos dokázala a jak teď vypadáš, a moc ráda se podívám na tvoje fotky...ale to, jak to člověka bije do očí hned při zapnutí blogu mi přijde trochu nevkusné. Rozhodně tě tím nechci urazit, znovu píšu že ti moc fandím... měj se krásně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, s tím souhlasím, jako mně je to jedno, měj si tam, co chceš. Ale holt mi vadí, že musím kus srolovat dolů, abych viděla, zda je tu nový příspěvek a že na té druhé fotce ti je vidět až někam :))

      Vymazat
  6. ahoj Veru,zaprvý gratuluju ke krasne soutezni forme! byla jsi skvela a rozhodne lepsi nez posledne, takze se oplatilo pockat si! ;-) zajimalo by mne, zda tech 150g sacharidu mas z cistych zdroju jako vlocky, ryze, brambory, testoviny nebo zda do toho pocitas i pripadne ovoce,zeleninu,dekuju a tesim se za dalsi clanky! Karolína

    OdpovědětVymazat
  7. Proboha, chápu to dobře přijímáš zhruba tak 900kcal? 100g bílkovin je 400 kcal, 50g tuků je 450 kcal a něco málo z vloček je třeba 50 kcal, což je 900 kalorií pro dospělou tvrdě sportující dívku.
    Je mi z toho uplně do pláče. Lucka.

    OdpovědětVymazat
  8. Verča istotne by som ti poradila aby si sa vykašľala na rátanie :) však už toho bolo dosť nie ? :) ja som si dala od toho pokoj 2 mesiace, pribrala som hej, ale užila som si leto, oddýchla som si, a netrápilo ma či mám dosť bielkovín, či mam veľa sacharidov. Boli to prázdniny aj pre moje podvýživené telo aj pre moju psychiku a po lete som sa vrhla do poriadnej prípravy :) no to bola moja cesta ... toto je tvoja :) ale chcela som ti len naservírovať aj inú možnosť :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥