úterý 29. prosince 2015

Můj fitness rok 2015

Utíkají nám poslední dny a hodiny roku 2015. Je čas se stejně jako loni ohlédnout za tím, jaký vlastně byl... letos byl totiž vážně skvělý. Když jsem článek začínala psát, měla jsem v hlavě pár bodů, které určitě nesmím zapomenout... pak se objevovaly další a další, až je z toho pěkný román... prostě vážně dobrý rok!



Leden začínal s příslibem vážně skvělého roku. První reklamní focení pro Aktin a Trec nutrition, první článek psaný pro Tchiboblog, pro který píšu doposud. Ke konci měsíce jsem začala s přípravou na jarní závodní sezónu, o kterou jsem vážně stála. Příprava to byla těžká, výchozí pozice po vánocích nic moc, ale vážně jsem chtěla a snažila se, seč mi síly stačily. 




Setkání s osobnostmi, které obdivujete vždycky stojí za to, proto potkat se se Sabinou Plevákovou na semináři ve Fitness institut byl jeden z těch zážitků, které si zapíšete. Nezapomenu, jak jsme s mojí Andy nemohly přestat hledět na ten kulatý zadek a to jsme rozhodně nebyly jediné. Skromná Sabina mělá velké obavy z nadcházející soutěže Arnold Clasic v USA...v tu dobu si ani netroufala tušit, že je za pár týdnů vyhraje. 


V březnu jsem dostala vážně milé pozvání do Prahy, na akci "když blogeři vaří",  pořádanou organizací Vím, co jím. Tu čest účastnit se jejich akce jsem měla i v loňském roce a proto jsem letos neváhala ani vteřinu. Viděla jsem MUDr. Václavu Kunovou, která ani nemá ponětí, že právě ona formovala moje poznávání v začátcích zdravého stravování. Akce to byla skvělá, s holkama jsme se perfektně pobavily, i skvěle uvařily (některé i spálily :D)! Navíc fakt, že jsem se konečně potkala do té doby s virtuální kamarádkou Verunkou Duží, se kterou jsme si sedly jako hrnec a poklička, je pro mě ale mnohem cenější. Jeden z důvodů, proč miluju blogování je právě potkávání nových tváří, ale i získávání dobrých přátel. Tento rok, splněno do puntíku. 



Duben nebyl v rámci fitness právě šťastným měsícem.. příprava na jarní sezónu nedopadla podle plánů, tělo odmítalo spolupracovat a já jsem byla vážně vyčerpaná. S Honzou jsme se dohodli mě úplně nezničit, trochu se snažit napravit napáchané škody a stanovili jsme nový cíl...hvězdnou Olympii amateur v Praze. V tu chvíli jako by žádná příprava nebyla, měla jsem chuť a elán do nové práce, která mi v posledních dnech už chyběla. Abych ale našla velké pozitivum, byla jsem přijatá do mé současné práce na pozici asistentky marketingu, do kolektivu skvělých lidí, krásných prostorů, stabilní a prosperující firmy. Každý den se něco učím a je to pro mě skvělá zkušenost, do práce se vážně každé ráno těším... #dreamwork

Jarní soutěžní sezóna byla v plném proudu a můj trenér Honza soutěžil a sbíral jedno zlato za druhým. Do Karlových Varů, kde se konalo mistrovství ČR v naturální kulturistice jsme jeli podpořit nejen jeho, ale také bikinku Simonku, které jsem pomáhala s pózováním a byl z toho jeden skvělý den, který jsme spolu s krasavcem strávili i s manžely Blažčíkovými..vážně skvělá společnost. Ten den jsem taky objevila kouzlo snapchatu a dokumentovala celý den jako šílená :D



Léto bylo skvělý. Pod záštitou Aktinu jsem s Markétou Kováčovou, Silvou Beránkovou a Míšou, kterou znáte spíše jako Coniecto absolvovala první vlastní seminář. Sešla se slušná skupinka holek, která si nechala vykládat celé dopoledne o naší vášni k fitness, jak to děláme v tréninku a v jídle my. Moc jsem si to užila a přiučila se i pár věcem od holek :)




V červenci jsem si plácla s Online fitness, kde jsem začala předcvičovat kruhové tréninky a HIIT lekce. Počáteční strach z neznáma a kamer vystřídala radost a nová motivace zkoušet a hledat nové cviky a zlepšovat se. Propůjčila jsem se k reklamnímu focení pro D-Sport, na jejichž stránkách mě občas v batmanovském tričku můžete vidět. Rozjednaný je taky další projekt, který jestli klapne...tak to bude něco... držte palce!

Srpen ve znamení nečekaných, ale nádherných zpráv! Získala jsem sponzora na podzimní soutěžní sezónu. Tak trochu dar z nebes, když ten člověk ani nechtěl nic na oplátku, jen mě chtěl podpořit v mém snažení? K neuvěření? Tak trochu tomu pořád nevěřím... 
Další nečekaná zpráva přišla na konci srpna, kdy mě na naše deváté výročí požádal krasavec o ruku a já řekla ano :) Nosím ho zatím na prostředníčku, protože potřebuje zmenšit.



Stala jsem se součástí semináře Efektivní hubnutí ve Fitness institutu. Víkendové předávání informací poprvé v Brně, bylo skvělý. Sobota teoretická, neděle praktická, skvělí lidi, hromada další motivace a utvrzování v tom, že tohle je ta správná cesta. Příští rok opět v Brně a dokonce i v Praze :)


Ke konci léta už to vypadalo, že moje podzimní příprava skončí stejně jako ta jarní. S Honzou už jsme nevěděli kudy kam.. a když on už si je nejistý, tak je to vážný. Pak mi někdo poradil, vysadit antikoncepci... v září se to zlomilo, já jsem během jednoho týdne vyčůrala tři kila vody a forma se mi měnila každý den a to tak, že jsme nikdo nechápali. Každý den kilo, vylézající svaly. Najednou jsem i já sobě přišla hrozně malinká a křehká...neskutečné. 


Když jsem tedy měla jakž takž formu, bylo třeba nechat si poradit v pózování... nevybrala jsem si nikoho jiného, než moji favoritku Sabinu Plevákovou. S krasavcem jsme se za ní vydali na Slovensko, udělali si super výlet. Sabina mi toho během hodinky předala vážně hodně a s pózováním opravdu pomohla. Detaily, které Vás ani nenapadnou, totiž dotváří ten celek. Další ze splněných snů..


Díky tomu jsem si na začátku října splnila svůj sen a cíl a postavila se na prkna Olympia Amateur.... prostě #cestaZaSnem... Sice jsem nepostoupila skrz eliminaci, ale první místo pod čarou, je na moji první mezinárodní soutěž dobrý výsledek... štěstí a radost z toho mě provázeli celý den. Splnit si svůj sen - to přeji každému z Vás. Podzimní sezóna pokračovala Partners Cupem v Čelákovicích, kde se mi splnil další sen a já si sáhla na zlato. To se ani nedá popsat, ta euforie, ta radost! 


V tomto závodním období jsem taky sepsala myšlenky pro všechny, co vidí bikiny jako tu nejvíce lehkou disciplínu a napsala jsem nejvíce zobrazovaný článek za tento rok Proč nebýt bikina. To že se mi k němu vyjadřovaly i cizí holky na závodech mě jen utvrzuje v tom, že bloggování je dobrá cesta :)

Podzimní sezóna byla dlouhá, objela jsem ještě mezinárodní GP Pepa Opava, kde jsem skončila na 9.místě, GP Fitness Brno s 5. místem a Beautiful and Strong s 2.místem. Všechny závody měly něco do sebe a každý jeden mi dal další zkušenost pro další závodění. Chvála jednoho z mnou velmi respektovaných rozhodčích mě navíc motivovala a beru ji jako další pomyslnou medaili.


Velkou událostí pro mě byla spolupráce na třetím díle Z fitka do kuchyně (o které Vám ještě blíže napíšu), kde najdete tři mé recepty, ale také recepty dalších skvělých fitnessek jako jsou Sabina Pleváková, Denisa Lipovská, Simča Cahlová, Eva Turková, Silva Beránková nebo třeba Eva Dvořáčková. Obrovská radost a motivace a plány do budoucna, to je přesně to, co ve mě tahle spolupráce zanechala. 


Na konec roku jsem se stala tváří jarní kolekce fitness plavek pro rok 2016. Karnabel asi Vám, co mě trochu sledujete nemusím představovat, růžové třpytivé nádherné plavky z letošního podzimu jsou právě Kájina práce. Zahrát si na modelku a nechat se fotit je můj dětský sen... pocta, že z tolika bikinek si Kája spolu s dvěma kočkama vybrala právě mě... já myslím, že chápete, jak skvělé to je. Přesto že nemám závodní formu, od závodů nahoře 2,5 kg (focení mě aspoň motivovalo přežít vánoce bez újmy na těle :D) snad to nebudou špatné fotky :) Každopádně všechny plavky jsou nádherné :)


Koukám, že to byl fakt dobrý rok... a přísliby na ten příští jsou neskutečné. Spousta nových projektů, spoluprací, ale i mých vlastních plánů, jejichž součástí budete samozřejmě i vy. Doufám, že i v novém roce mi zachováte svou přízeň a budete stále tak skvělou motivací. Děkuji Vám, že jste byli v roce 2015 se mnou a budu se těšit zase v roce 2016 naviděnou. 

Za čím se v tomto roce rádi ohlédnete vy?
Vaše V♥

6 komentářů:

  1. Skvělý článek :) Taky jak jinak každý tvůj článek je skvělý ! :) si mou velkou motivací :) Protože podle mě je cesta za fitness zbytečná pokud člověk nemá dostatečnou energii a dobrou náladu a hlavě to brát všechno s usměvem a to je přesně to co z tebe vyzařuje :)
    Můj největší cíl za rok 2015 byl zhubnutí 15 kilo tuku. A vůbec se zabývat fitness, zdravou stravou a všechno kolem toho:) Přeji mnoho úspěchů i v roce 2016:) A hlavně brát všechno s úsměvem a pozitivním myslením :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek, Veru, a jde vidět, že rok 2015 byl pro tebe opravdu zlomový, plný nádherných a důležitých okamžiků :) Opravdu, úspěšný, takový by se mi taky líbil :) Moc a moc Ti přeji ať se Ti daří i v tom nadcházejícím, ať jsi stále takové sluníčko usměvavé, splní se Ti všechna přání, spolupráce, sny, vytyčené cíle :) Prostě jen ať Ti nemizí motivace a elán, energie do nových prohjektů..Moc se těším na další články a zprávy, co se v Tvém životě děje! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Příští rok zase pod jedním :-*

    OdpovědětVymazat
  4. Příští rok zase pod jedním :-*

    OdpovědětVymazat
  5. Veru,krásný článek.Moc gratuluji k úspěchům.Přeji Ti,aby byl příští rok stejně úspěšný a ty jsi zůstala stále ta stejná pohodová,přátelská,usměvavá a krásná Verča :) s kocourem vám to vážně sluší a přeji,aby jste byli šťastní :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelý a zaujímavý sumár tohto roku, prajem ti aj v tom ďalšom veľa úspechov a veľa veľa krásnych článkov na blog :-)

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥