středa 4. července 2012

fitness těstoviny s česnekovým tofu a zeleninou

Ahoj! Dneska se s Vámi chci podělit o recept na rychlý oběd či večeři. Náhodou jsem ve zdravé výživě narazila na těstoviny, které jsou obohaceny o bílkovinu a proto, jsou pro hubnutí dobrou volbou! Vyzkoušejte je s česnekovým tofu, cuketou a rajčátkem. Česnek a cuketa se k sobě báječně hodí, proto podpořte česnekovou chuť tofu i čerstvým česnekem, jako já (já teda česnek nesmírně miluju;))

Budeme potřebovat:

  • 60g fitness těstovin(za syrova)
  • 80g česnekového tofu
  • 25g tvrdého sýra(já měla krolewski light, může být i eidam nebo jiný který máte rádi)
  • jedno velké rajčátko
  • 200g cukety
  • 30g sojové smetany (4PL)
  • na dochucení sůl, pepř, česnek, koření dle vlastní chuti(já použila kari a steakové koření)
Nejdříve dáme vařit těstoviny. Poté nakrájíme tofu a zeleninu na kostičky. Tofu dáme orestovat na  nepřilnavou pánev, až se trošku "zbarví" přidáme nachystanou zeleninu. Po změknutí zeleniny přidáme smetanu a trošku povaříme, nezapomeňte míchat, ať se to nepřipálí;) nakonec ochutíme doporučeným kořením a přidáme sýr(nakrájený či strouhaný) a zamícháme s omáčkou, aby se roztekl. Těstoviny uvařené na skus, scedíme a přidáme na pánev s omáčkou, promícháme. Teď už stačí jen podávat. Dobrou chuť!

Energetické hodnoty na jednou porci: 1990 KJ
B: 42,4g
T: 12g
S:47,4g
Velikost porce si samozřejmě můžete upravit dle svých představ;)


Už jste se setkali s těstovinami s vyšším podílem bílkovin? Máte rádi česnekové tofu?

2 komentáře:

  1. Verunko bylo to vynikající, díky :) sice jsem neměla cuketu tak jsem dala více rajčat, ale to příště napravím :)) určitě se hlásím pro další nápady a recepty, hlavně z tofu :) Veru Křivdová

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥