neděle 27. dubna 2014

Fitness TAG

Krásnou neděli všem fitnessákům:)

Jak trávíte víkend? Asi víte, že včera jsem se zúčastnila semináře v Brně, na téma "Doplňky stravy ve fitness", kterou pořádal Fitness Institut. Celý seminář vedl Honza Caha. Pokud někdo uvažujete, že by jste se na nějaký jejich seminář či přednášku zajeli podívat, musím jedině doporučit. Příjemné prostředí, občerstvení (neperlivý rajec, jahůdky, banány, rýžové chlebíky), skripta v el. podobě. Dokonce jsme dostali vstupenky na MČR v naturální kulturistice, muesli tyčinku a ochutnávaly dva proteiny. Informací bylo opravdu hodně, ale všechno srozumitelné, Honza trpělivě a přímočaře odpovídal na všechny naše dotazy. Prostě nejlépe utracených 500,-Kč v mém životě. V květnu se chystám na jejich další seminář a to Výživové postupy ve fitness  už teď se tak hrozně těším, že to asi nedospím.

Samozřejmě vytvořím několik článků s informacemi, které jsem načerpala ;) Co by Vás nejvíce zajímalo? Proteiny, Gainery, spalovače tuků, BCAA, kreatin nebo ještě něco jiného?

Na cestě domů ze semináře, klidně bych tam ještě zůstala :D



Teď už k dnešnímu TAGU ve kterém mě označila (a sama ho i vytvořila) Deniska. Nebudu to zdržovat, jen bych řekla, že by mě potěšilo přečíst si jak to mají Blanička s Markétkou.

1.Co patří mezi tvojí oblíbenou snídani?
Úplně nejradši mám sladké snídaně, nejvíce asi ve formě ovesné kaše s ovocem a proteinem nebo lívance s arašídovým máslem.

2. Co nejčastěji řadíš do dopoledních a odpoledních svačin?
Dopoledne nejčastěji bílkovinu a tuk, neboli vajíčka, tvrdý sýr, cottage, tofu s ořechami a nesmí chybět zelenina. Na odpoledne to bývá protein s rýžovými chlebíčkami nebo ovesná kaše.

3. Čím nejčastěji hřešíš?
Hřeším jenom v dny, které k tomu mám určené a to většinou takovým množstvím ovoce s medem, co se do mě vejde :D Pokud jde vyloženě o nezdravé potraviny, mám ráda pizzu a oříšky v čokoládě nebo karobu.

4. Jaké používáš doplňky stravy?
Momentálně využívám hlavně protein, který je už spíše součást stravy než doplněk :D, pak vitamíny (mulťák, céčko a b-komplex), chystám se pořídit si BCAA.

5. Co ráda cvičíš nejvíce?
Upřímně musím říct, že ráda cvičím všechny partie. Kdybych ale měla vybrat, byly by to nohy a zadeček. 

6. A co cvičíš nerada?
Jak už jsem odpovídala výše, mám ráda všechno, kdybych měla vybrat jednu asi by to byly prsa...ale zase mě hrozně baví bench :D Mám ráda celé tělo:)

7. Kolik hodin denně spíš?
Průměrně kolem 7 hodin, které taky považuju za ideální.

8. Piješ alkohol?
Opravdu výjimečně. Když už se ale najde příležitost a chuť, tak si dám bílé víno (nejlépe nějaké sladké, třeba Pálavu), nebo šampus.

9. Máš sparingpartnera?
Mým sparingem je můj krasavec, když nám to časově vychází chodíme cvičit hlavě spolu. Já to mám ráda hlavně pro to, že se mi hrozně líbí jak cvičí :D

10. Provozuješ jiný sport než fitness?
V lednu jsem přestala s tancováním, takže kromě fitka žádný. Až mi začne dietka, zařadím venkovní běhání (ale to je vlastně součást fitness) a tak trochu koketuju s myšlenkou jít se zase rozbít na Crossfit :D

11. Co si v nejbližší době plánuješ koupit?
Na mém dlouhém seznamu plného legín, kraťasů, podprsenek a nátělníků je momentálně na prvním místě sporttester, který hned při nejbližší příležitosti koupím. Pak pernamentku do fitka a možná i na solárko. (jsem totiž jako ředitelka vápenky :D)

12. Co tě přivedlo k oboru fitness?
Řekla bych, že to byla souhra několika faktorů. Můj přítel chodil do fitka a mě se moc líbilo trávit tam čas s ním, chtěla jsem lépe vypadat a přiblížit se tak některým postavám, které mám uložené ve složce inspirace..no a navíc mě hrozně baví pohyb a změny, které jsou na těle patrné.

13. Jsi spokojená s tím jak momentálně vypadáš?
Noo, jsem spokojenější než kdy dříve, taky možná pro to, že jsem dokázala přijmout fakt, že vychrtlé nohy mít nikdy nebudu a už vlastně i dlouho nechci. Cítím se v nepopsatelné harmonii se svým tělem a je to super se dívat do zrcadla a místo toho abych si říkala jak mám tlustý zadek, vidět, že se zase o něco zvedl a zakulatil. Moje pokroky mě ženou dopředu a cítím se tím pádem i spokojenější, ale asi každý, kdo se o tento sport zajímá a pohybuje se v něm ví, že člověk nebude a ani nikdy nesmí být sám se sebou na sto procent spokojený...ale spokojená nejsem, ještě je hodně práce, ta cesta mě ale moc baví.

14. Máš nějaký vzor a cíl?
Líbí se mi hlavně slovenské bikinářky, Nikol Weiterová, Sabina Pleváková, Denisa Lipovská, ze zahraničních např. Michelle Lewin, Bella Falconi...ale je jich hrozně moc na to abych je všechny jmenovala. No a moje cíle v této oblasti? Dotáhnout svoji přípravu na soutěž v bikini fitness, užívat si tu cestu a nikdy nepřestat. Být zdravá, spokojená a v kondici :)


Pokud se Vám tag líbí, určitě se na svých blozích zapojte, i když jsem Vás neoznačila:)

PS: Jste se sebou spokojení?
Krásný den, Vaše V♥

25 komentářů:

  1. Jee Verunko, moc se mi líbí tvé odpovědi a vlastně jsme si docela dost podobné :-). Nohy jako laňka mít taky nebudu, můj přítel mě taky dovedl k fitness atd. Takže jsem nadšená :-)!
    CrossFit plánuji vyzkoušet už v blízké době...teda pokud mě sebou veme můj přítel :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Na cross určitě zajdi, je to uplně něco jiného než tahat ve fitku železo;)

      Vymazat
  2. Děkuju za označení Veru, asi se do toho pustím :)
    (i když na dost otázek asi nebudu moci nějak normálně odpovědět, protože ve "fitness světě" moc žádné cíle, teda kromě toho vypadat dobře, nemám)
    A jestli jsem se sebou spokojená? Ne! A momentálně si připadám ještě nějaká oteklá,ale to se zase spraví :D

    A moc se těším na poznatky ze semináře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko ale jde přeci o tvé cíle, takže jestli je cílem vypadat dobře, tak je to přece v podřádu :*. Oteklá? občas se tak taky cítím, ale to přejde neboj;)

      Vymazat
  3. Zlato děkuji za nominaci! :*
    Ten certifikát, to se máš, já jsem přemýšlela že bych se za vámi dojela podívat do Brna, na tu přednášku, ale bohužel budu ještě na kurzu a ten je přednější :/
    tak příště, spojím to s výletem po všech Brňandách (což bude záležitost na několik dní :D)
    Ty ideály, hlavně ta první (i když to není blondýna,haha .D), cos vybrala? Bože, náádhera!
    A tvoje změna je úžasná, asi ti někdy ty nožičky ukradnu O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blaničko, já bych taky šla radši na kurz;) snad se taky dočkám. Já to mám do Brna taky docela kus, ale kdybys přijela, určitě bych se přidala. Ta první kočka je právě Michelle, ale jsou to kočky všechny. Moje nohy? to mi ještě nikdy nikdo nekřekl :D Nejradši bych ti dala pusu :D :* děkuju♥

      Vymazat
    2. No tak to ja si ji v tom Brně vyzvednu! :-*

      Vymazat
  4. Tak na tomhle kurzu-výživové postupy se možná uvidíme:) taky se tam chystám:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vo veľa odpovediach sa podobáme :) Inak Veri, zaujímalo by ma, od koľkých rokoch sa môže užívať proteín? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protein by neměl být nijak věkově omezený, pokud Ti je více než dvanáct a potřebuješ dohnat bílkoviny, nebála bych se ho;)

      Vymazat
  6. Bezva, že ses do dotazníku zapojila. :)) Také už se na to chystám. :)) A jsem zvědavá na odpovědi dalších.
    Jinak s tou pizzou jsi mě navnadila, dala bych si. :D
    Crossfit bych někdy také ráda zkusila, nedaleko mám dokonce crossfit tělocvičnu, ale ty prachy... :/

    OdpovědětVymazat
  7. Báječné počteníčko! A ty tvoje fotky - jsi nádherná!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc zajímavý tag, tvé odpovědi jsou moc zajímavý . Pokud navštívíš Crossfit, tak doufám , že o tom napíšeš článek. Na články o tom co jsi se dozvěděla na semináři se moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasný napíšu, jeden článek na toto téma už tu dokonce mám ;) http://verisi24.blogspot.cz/2013/11/jak-mi-dal-crossfit-na-prdel.html

      Vymazat
  9. Tak s těma ideálama sme na tom uplně stejně :D když nemůžu mít pihy jako Michelle, tak aspoň to tělo :DD

    OdpovědětVymazat
  10. aoj :) tak veľmi pekné odpovede :) a jopky :) ten protein beriem ako normalne jedlo nie ako doplnok stravy :) inak jop :D tie zenske od nas su riadne dracice :D ale ja vam cechom zas zavidim cahu a juuuj :D nezide mi na meno :D taky pekny, mlady kulturista :D ale ani za toho janka paľka si nespomeniem na meno :D ale je to kus :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovenské bikiny jsou krásné;) Ty asi myslíš Honzu Cahu? ten je teda hrozně pěkný, ale hlavně to charisma...

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥