pondělí 9. června 2014

Olympia amateur 2014, Prague


Strhující, ohromující, napínavé, překrásné, zábavné, motivující i depresivní, ale rozhodně perfektně strávené dva dny. Tak by se ve zkratce dala popsat Olympia amateur z mého pohledu. Naprosto to předčilo všechny mé očekávání. Ale pěkně popořádku. 
Aboslutní vítězové.  Zleva Women´s physique, fitness, men´s physique, bodybuilders, bikini fitness
Žlutý vlak nás do Prahy přivezl chvíli po deváté hodině. (Mého krasavce, kamaráda kulturistu a mě) (Z časového hlediska nám všechno klapalo na jedničku po celý pobyt v Praze.) Za chviličku už jsme vcházeli do Tipsport arény, kde se celá akce konala. V zadní části bylo Expo, kde se prezentovaly známé i méně známější firmy, např. Nutrend, Extrifit, Šmakoun, Lovefood, MuscleMilk, Scitec Nutrition apod. Protože do začátku soutěže ještě chvíle zbývala, celé jsme to prošli (a po té ještě asi milionkrát). 

Expo bylo fajn, všude ochutnávky proteinů, tyčinek, pořádaly se celý den soutěže o super ceny, prodávaly se reklamní předměty z Olympie. U většiny stánků jste pak mohli potkat sportovce, které firma sponzoruje, takže Sabču Plevákovou, Martina Mestera, Mišku Brutenič, Janku Majerníkovou a spol. 
Celá soutěž z pohledu diváka byla moc dobře zorganizovaná. Přesto, že jsme seděli na bočních místech, viděli jsme dobře na pódium, navíc uprostřed haly byla obrovská obrazovka, a tak jsme viděli vše potřebné. Navíc velká poklona moderátorovi, který si to valil celé dva dny v češtině a hned nato v angličtině. 
Denisa Lipovská
Nejvíce jsem se těšila na bikini to je jasný. A taky mi pěkně spadla brada, když kočky vylezly na pódium. Tomu ani člověk nemůže uvěřit, že se sejde tolik krásných holek. Konkurence obrovská, všechny vypadaly báječně, poklona rozhodčím, že dokážou vybrat tu nej. Soutěžilo se ve třech výškových kategoriích. Okamžitá eliminace, postup do semifinále a pak finále, tak to celé probíhalo. Na fotce můžete vidět tři krásky, každá vítězka své kategorie. (Hrozně moc se mi líbila blonďatá Ukrajinka -uprostřed-..něco tak ladného a ženského jsem na pódiu nikdy neviděla, trošku mě mrzelo, že ji absolutní vítězku vyfoukla tmavovlasá Ukrajinka vpravo, která byla ale taky nádherná) Ze známějších jmen se dobře umístily ještě Olivia Pohanková(Slovensko), která v nejvyšší výškové získala bronzovou medaili, Denisa Lipovská (Slovensko) ve střední výškové 4. místo.

Souboj o absolutní vítězku, zleva Sabina Pleváková,  Olga Viazmetinova, Alla Semenova
Jako vždy vysmátý Martin Mester.
Zajímavou kategorií, hlavně pro ženské oko :D, byla kategorie Men´s Physique, taky spousta krásných kluků a six packů :D Fandili jsme Martinovi Mestrovi to je jasný, skončil nakonec čtvrtý. Tady přikládám fotku krasavce, který vyhrál absolutku. (Po Martinovi můj druhý favorit :D)
Mario Hervas ze Španělska

I když jsem si nemyslela, že mě to bude bavit, byla pro mě obrovská podívaná i na klasickou kulturistiku. Je něco neskutečného, jak Ti chlapi dokážou vypracovat své svaly. Čeští reprezentatni měli velkou podporu, což bylo moc fajn, hlavně teda Vojtěch Koritenský a Milan Šádek. Milanovi jsme moc fandili, formu měl neskutečnou, absolutní vítězství mu podle mého uteklo o vlásek.


Milan Šádek, vítěz kulturistiky do 100kg

V závěru programu, při bojích o absolutní tituly, se předvedli i profíci se svou exibicí. Nejočekávanější určitě byla exhibice Kaie Greena, protože on je prostě boží :D To by jste museli vidět, jak suverénně předvádí to velké tělo, ale přitom dole pod pódiem, je to milý a hlavně pokorný, skoro až plachý chlapík. Z kulturistů ho mám nejradši a taky proto jsem hrozně ráda, že se mi povedlo se s ním vyfotit. Ani nevím jak jsem proklouzla kolem bodyguardů co měl kolem sebe :D (to jsem ještě nevěděla, že se na druhý den bude dobrovolně fotit se všema :D no co, aspoň jsem nemusela stát řadu :D)

Kai Greene, Sabina Pleváková, David Hoffman, Miška Brutenič, Janka Majerníková, Milan Šádek, Martin Mester.
Kdo na mě ještě udělal dojem? Z kulturistů to byl pro mě dosud neznámý David Hoffman, který se nám na pódiu hrozně líbil a když jsme ho chytli na fotku působil hrozně sympaticky a mile. A z bikin jednoznačně  Olga Viazmetinova. Samozřejmě další se kterýma mám fotku jsou prostě super. 
Olga V.

Nakonec ještě nějaké ty pocity. Čekala jsem, že to bude ta nejvíce motivační záležitost pod sluncem. Místo toho se ale dostavil docela jiný pocit. Když jsem poprvé viděla Sabinu sedět v Extrifit stánku, celá jsem se roztřásla radostí. Běžela jsem za ní pro fotku a ona přede mnou šla na stupínek před fotku firmy. Když jsem ji viděla zezadu, byla jsem normálně v šoku. Ten zadeček byl tak malinký, že jsem měla pocit, že se mi vleze do jedné dlaně. Nožičky jako špejličky ve mě nenechaly nic motivačního, spíše depresivního. Normálně jsem přemýšlela jestli vůbec takhle chci vypadat. Kdybych ji potkala na ulici a neznala ji, myslela bych si že je nemocná. Byla jsem tak šokovaná, že mě přešla chuť k jídlu :D Fakt. Pak se mi to ale uleželo, přeci jen holky jsou absolutně bez vody, což s tělem může dělat i deset kilo rozdíl. Fotila jsem se pak s Jankou Majerníkovou a Miško Brutenič a byly hodně štíhlé, ale už né nepěkně nebo nezdravě. Druhý den, když se mi to všechno uleželo, už jsem znova chtěla bít bikinka :D Mému krasavci se holky tak líbily, že si ze mě dělal srandu a bral mi jídlo od pusy, prý "nejez, chci abys byla taky bikinka" :D No díky bohu že mám doma takovou podporu;) Takže tento týden už nebudu obdivovat nikoho jiného, ale budu makat na sobě, abych se pak taky mohla obdivovat :D :D

Konečně jsme se potkaly s krásnou Aničkou. Aneb jak díky blogu najdete milou dušičku ♥

Na závěr dlouhého článku Vás chci ještě odkázat na fotky a výsledky celé soutěže, které najdete tady (odtud jsem taky použila fotky z článku) Fotek je milion a určitě stojí za shlédnutí. Jsou tam i videa;) No a nemůžu si odpustit vložit i rozhovor s Kaiem. Možná že nemáte rádi kulturistiku jako takovou, ale i tak na něj mrkněte tady. Je to deset minut a to co on vykládá dává neskutečně smysl a je to fakt motivační.  

To by bylo z mého výletu vše. V říjnu se u nás koná EVL´S Prague Pro. Jestli nebudou stát lístky majlant, tak určitě jedem :)

PS: Zajímalo by mě, co je pro Vás ta největší motivace?
Vaše V.♥

16 komentářů:

  1. Moc děkuji za článek, aspoň jsem na Olympii nakoukla trochu jinak, když jsem tam nebyla osobně :) Fotky závidím, moc ti to na nich sluší ;) Musela to být bomba. Mario Hervas je fakt krasavec, wow :D :) Ale taky jsem fandila Martinovi M., je to sympaťák :) Taky jsem fandila i Adenike E. i Sabině P. Takové soutěže nejsou pro mě (jím zdravě a cvičím pro radost, i když za nějaké ty buchty na břichu bych se nezlobila :D), ale tobě strašně moc fandím, ať se ti splní sen :) N video jsem koukla a je neskutečně inspirující a motivující! Měj krásný den :) Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. já se hrozně ráda koukám na soutěže nikol weiterové :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je vidět, že sis oba dva dny hezky užila :))
    Já ani pořádně nevím, co je pro mě motivací. Nejvíc asi to, že se chci líbit jednomu mému oblíbenci :D chci prostě vypadat dobře :)) Blog mi s tím hrozně moc pomohl a dále pomáhá - respektive lidi, kteří mě podporují :) Doma bych se takové podpory nedočkala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Najít podporu v nejbližším okolí je někdy těžké. Já mám to štěstí, že ti nejbližší mě nejvíce podporují. Ale důležité je, že se te podpory prostě někde dočkáš;)

      Vymazat
  4. Moje motivace je asi být silnější, lepší šťastnější, spokojenější atd. Samozřejmě, že mám i osobnosti, které obdivuju ze světa sportu, ale je to spíše powerlifting než kulturistika, bikiny fitness a tak. I když taky se na ně ráda kouknu. Kaie mám ráda, na Olympii vyčnívá s tím svým copanem :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se hrozne líbila Stephanie Davis :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stephanie byla krásná, ale mě se moc nelíbila její prezentace.

      Vymazat
  6. Z bikin jsem měla podobné pocity jako ty, když jsem byla na MČR ve fitness..bikiny mi přišly hrozně vyhublé a ne až tak svalnaté. Na Olympii už holky vypadaly lépe, ale část měla fakt nehezky vyzáblá břicha, ale furt šlo vidět rozdíl oproti MČR no...po MČR mi přišlo, že kdybych nasadila přísnou dietu a zhubla všechno co můžu, tak si můžu jít stoupnout vedle nich..podle fotek mi vždycky přišlo, že mají víc svalové hmoty..dost zklámání =/
    Sabině jsem fandila, i když je taky na můj vkus málo svalnatá a moc hubená, ale bylo by fajn mít profi kartu aspoň u sousedů, když ne u Češky :) Pak jsem ještě fandila S.Davis, kterou sleduju na instagramu a je to kočka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem jediná. Protože kluci co byli se mnou mi říkali, že jim vyhublé nepříjdou?!! síla :D Ale i když Sabči fandím, tak mi taky připadá málo svalnatá, no ale jinak profi kartu u sousedů mají a to Nikol Weiterová;)

      Vymazat
  7. To jsou postavičky! Pastva pro oči. :-)
    Docela mě mrzí, že jsem tam nebyla.. Muselo to být fakt zajímavý.. hlavně jak píšeš o té Sabince.. Možná bych se tak zhroutila :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na podzim bude u nás EVL´s Prague PRO a to bude ještě lepší!

      Vymazat
  8. Mým snem a cílem je taky jít do bikini fitness, ale mám ještě dlouhatánskou cestu.

    OdpovědětVymazat
  9. Aoj :) áno predsúťažným odvodňovaním som si prešla aj ja a je to sakra rozdiel! Dievčat sa neľakaj, ony proste musia tak vysekať! Počkaj si na ich off season a potom sa motivuj :D Lebo ten malinký zadok drepuje niekedy aj s 80 kg :D a aká je moja motivácia? ... Idem na to negatívne. Teda viem čo nechcem, nechcem byť tučná, nechcem vyzerať ako všetky baby, nechcem správať ako normálna 20 ročná žaba ... :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥