úterý 2. prosince 2014

Vy se ptáte, já odpovídám II.

Zdravím Vás!
Jak se Vám daří? Kdo se těší na Vánoce jako já? :D
Protože toho je hrozně moc, co by Vás kolem přípravy a závodů mohlo zajímat a než se dostanu ke všem článkům, které mám v plánu, rozhodla jsem se zase otevřít možnost Vašich dotazů. Klidně se tedy ptejte, na to co Vás zajímá, pokud to bude v rámci slušností a mých možností, ráda odpovím.
Na které části přípravy chci sepsat článek samostatný, ale asi uvidím podle toho co Vás nejvíce zajímá (a nemusí se to týkat jen přípravy samotné) :) Tak směle do toho a mějte krásný den!
Vaše V♥

43 komentářů:

  1. Ahoj :) už delší dobu řeším jeden problém. Nikdy jsem nebyla obdarována velkýma prsama a když jsem začala cvičit, šly ještě víc dolů. Moje motivace tím hrozně klesla a já přestala cvičit úplně. Teď řeším velké dilema. Mít postavu štíhlou, ale žádné prsa nebo mít postavu s kterou nejsem tak spokojená, ale mít hezké větší prsa? :D Chtěla jsem se tedy zeptat, jak jsi to měla ty, když jsi začala hubnout? :) Moc děkuji za odpověď. Myslím, že tento problém řeší více holek.

    OdpovědětVymazat
  2. Mam 170cm cca 52 kg a pridem si moc tlusta....co mam delat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taka Nikol Weiterova ma pri rovnakej vyske pocas sutaznej formy o 5kg viac ako ty...davaj si pozor aby si si neublizila!

      Vymazat
    2. ja ale necvicim to mam isto tuk

      Vymazat
    3. Ja mam pri rovnakej vyske o 10kg viac a tucna teda urcite nie som... mala by si zacat cvicit a nabrat nejake svaly..

      Vymazat
  3. Ahoj V. Respektuji a obdivuji tvou proměnu a změnu životního stylu. V současné době objevuji a pozoruji na sobě, spoustu výhod zdravého životního stylu, ale stále tápu nad vhodnou odpolední svačinou a zvláště nad 2. večeří? Ráda bych se zeptala, jaké je vhodné jídlo na odpolední SV a 2.večeři? (cca 2-3hod před usnutím). Děkuji za tipy. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá otázka! Hlavně to s tou druhou večeři, tu si musím dávat každý den, abych se třeba ve 2 ráno neprobudila hlady.

      Vymazat
  4. Jak vypadá vhodný kardio tréninkový plán pro aktivního sportovce, který by chtěl hubnout? A je lepší cvičit po ránu nalačno?

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky :-). Předem gratuluji k úspěchům, jsi skvělá. Chtěla bych se zeptat, jak vypadá takový ,,přechod,, na běžnější režim mimo soutěže (strava a trenink). Stále budeš pod vedením trenéra nebo už to zvládneš sama? Na začátku jsi zmiňovala problém s objemem stehen, ale myslím, že nohy se ti podařilo vypracovat perfektně...můžeš říct na kolik cm se ti podařilo zeštíhlit? Krásný den Katka ... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Verčo! Zprvu moc gratuluji k úspěchům nejen na soutěžích! Jdeš si za svým, a to se mi moc líbí a sama jsi pro mě velkou motivací.
    Chtěla bych se zeptat, co mi při cvičení pomůže k rýsování. Cvičím ráda, snažím se k tomu přizpůsobovat i jídelníček, ale nevím, jestli úplně správně. Díky za odpověď a přeji hezkou začínající zimu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Verunko, v prvé řadě jsem ti chtěla říct, že moc obdivuju tvoji práci a co jsi dokázala. Jde vidět, že jsi holka silná a vytrvalá! Dále jsem se chtěla zeptat, co si myslíš o kardio cvičení JUMPING? Na Slevomatu (https://www.slevomat.cz/sleva/783785-jumping-lekce-na-trampolinkach) mají teď akci a já se pořád nemůžu rozhodnout, zda si voucher koupit či ne. V kombinaci se silovým tréninkem by to mohlo být fajn, ne?

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Veru, mě by zajímalo, (pokud to není tajné :-) ), tvůj poměr bílkovin/sacharidů/tuků během objemovky a potom během diety. Děkuji a gratuluji! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, Verčo. Měla jsem možnost tě vidět na semináři s Nikčou Weiterovou. Vypadáš parádně! =) A tak jsem se chtěla zeptat, co říkáš na její seminář? Náplň, jestli se vším co řekla souhlasíš nebo tě něco překvapilo? Díky za odpověď. Zdraví Ivča

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Verčo, také mě zajímá Tvůj jídelníček - bílkoviny/sacharidy/tuky a jak dlouho trvají jednotlivé fáze? Objemovka a rýsovací? Děkuji moc za odpověď ;) Diana

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Veru, dva dotazy - prvni kardio na lacno - vim ze zarazujes, je to tedy ok i pro cloveka, ktery nechce byt bikina? Pokud je to v poradku, je nutne zarazovat bcaa? Co jsem cetla, tak by se mely brat cca 30 min predem a na to uz rano cas nenachazim. Druhy dotaz je ohledne prerusovaneho pustu, jaky je tvuj nazor? Vim ze kazde telo je jine atd ale tvuj trener v poslednim clanku opet zduraznuje jist kazde 2-3 hodiny, je to opravdu nutnost, bez toho to nejde? Bez ohledu na vysledky mi asi vyhovuje vic najist se poradne a treba jen 2x nebo 3x za den, ale samozrejme bych to zmenila, kdybych vedela ze je to opravdu spatne, ale priznivci IF zadna negativa nevidi, naoopak.. moc diky!

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj :-) Nejdřív chci pogratulovat ke skvělým výsledkům :-) Pak bych se ráda dozvěděla, jak jsi se připravovala těsně před závody, když jsi psala, že klasickou superkompenzaci mít nebudeš. Taky by mě zajímalo, jaké máš plány dále - jak týkající se dalších soutěží příští rok, tak i jak to teď budeš mít s jídlem, cvičením.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Verunko,
    V první řadě gratuluji k úspěchům. Jak jsi se umístila na prvních soutěžích... Skvělé. Byla jsi moc krásná... :-)
    Můj dotaz je ohledně tréninku. Zaměřeného na spodní část, tak horní část těla. Jaké cviky zarazujes v tréninku celého těla?, kolik opakovani a sérií a jaké váhy zvedas?
    Děkuji, P.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Veruš,
    moc chci pogratulovat k úspěchu :) nedávno jsem jen nakoukla na Tvůj profil na fb (jelikož Ti tam někdo ze známých něco lajkoval) a teď si po večerech si předčítám Tvůj blog :) Opravdu jsi mě moc zaujala. Je pravda, že jsem ještě nepřečetla všechno, možná je to již obsahem některého z článků, ale chtěla bych se zeptat: Proč kardio na lačno? Vím, že je lepší odjet kardio dopoledne, ale ještě jsem nikde nečetla o tom proč nalačno :) a druhá otázka by byla taky k článku :) dočetla jsem se, že když ji měla režim hubnutí, tak jsi nemohla jíst ovoce ani na snídani? pochopila jsem to dobře? zajímalo by mě proč a jestli bys byla tak hodná a napsala mi tady podíly T, S a B v režimu hubnutí, moc děkuji. Lucie

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, z jakých zdrojů čerpáš bílkoviny, pokud možno přírodní? Nechci se nalívat proteinem od rána do večera, ale z jídla prostě denní plán nikdy nesplním, díky!

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj.:-)
    Také bych Ti chtěla úpřimně pogratulovat k umístěním na soutěžích, především ale pak k "vypracování" tak nádherného těla..-) Prostě něco úžasnýho..:-)
    Moje otázka by směřovala na spodní část těla, konkrétně na zadeček a na něm se nacházející celulitida. Asi půl roku navštěvuji fitness (5x týdně silový trénink), k tomu cross. Jím asi 6x denně, v podstatě maso, vločky, rýže, vejce, mléčné výrobky (tvaroh), ovoce, oříšky, popř. šmakoun.. Nepěkné "dolíčky" už se sice daly na ústup, ale pořád to jaksi není ono.. Vidím, že ty máš zadní část opravdu bez sebemenší chybičky, proto by mě zajímalo, zda i tebe někdy v minulosti trápil problém zvaný "celulitida" a jak jsi nad ní zvitězila? Zda jetě v době, kdy jsi nebyla pod dohledem trenéra a nebo až v posledních měsících s pokyny trenéra (především pak v jídle)? A nebo je potřeba jen trpělivosti a více času?:-)
    Děkuji, tvá fanynka Markéta.

    OdpovědětVymazat
  17. Aká je tvoja výška? Vopred sa ospravedlnujem ak to už bolo povedaná. A tiež ti veľmi držím palce, nech sa ti aj naďalej darí :)))

    OdpovědětVymazat
  18. Verunko, chtěla bych příští rok zkusit také soutěžit, sice v bodyfitness, ale to je jedno. Zajimalo by mne, zda by si mohla prozradit alespoň přibližnou částku, kolik tě celá příprava stála dohromady peněz. Nemusíš do toho počítat jídlo, to je samozřejmostí, ale třeba trenér (Honzu Cáhu bych také ráda oslovila), plavky, barva, boty, šperky a tak. Ať vím, kolik šetřit. :D :-) Děkuji za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Jaký máš názor na cvičení při nemoci a při antibiotikách?

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, jeste bych mela dotaz kolem cyklovani sachru a treninku, uz jsi mi na FB psala velmi logicke vysvetleni (nizky prijem v treninkovy den - telo spise sahne do tuku, vyssi prijem v odpocinkovy den pro regeneraci). Aktualne jsem na extrifit.cz narazila v clanku jak spravne na redukci na presny opak.. KDYŽ NETRÉNUJETE, JEZTE MÉNĚ SACHARIDŮ - vysvetleni na linku nize, co si o tom myslis? http://www.extrifit.cz/clanky-uskali-striktnich-diet.html

    OdpovědětVymazat
  21. Já mám trochu jiný dotaz, protože jsme se o tom s přítelem strašně pohádali a zajímá mě, jak je to jinde - vadí nějak přítelovi, že jsi často veřejně "odhalená" a sdílíš "vyzývavé" fotky? :) (mně to vůbec nevadí a přijde mi, že máš být nač pyšná, jen mě zajímá, jestli jste o tom s přítelem mluvili a jak se na to dívá :) )
    jinak jsi kočka jako vždycky :*

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj:) Mě by zajímalo, jak zhubnout 8 kilo, aby mi byly hezky vidět svaly :) (jinou cestou než přes sach. vlny). Dále by mě zajímalo, co vyřadit z jídelníčku(sladkosti, ovoce, pečivo), abych zhubla, případě čím to nahradit. A ještě by mě zajímalo, jak si sestavit tréninkový plán na doma. Kolikrát týdně posilovat a jak rozdělit partie(+jak dlouho) a kolikrát týdně kardio(+jak dlouho). Předem děkuji za odpověď můj vzore! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Už ses rozhodla, kdy si necháš udělat umělá prsa? :) vím, že jsi psala, že to chceš, ale jestli už máš třeba i promyšlený termín a tak..abys je třeba měla do příští soutěže :)
    Vážně mi přišlo, že ti první místo uteklo o prsa, doslova..

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Verunko. Předně ti moc gratuluji k úspěchům na soutěžích, jsi úžasná. Můj dotaz se týká stehen, jak na ně? Jak snížit jejich objem - jet vyšší váhy nebo nižší a více opakování nebo jen s vlastní vahou, více kardia nebo kombinace všeho? Informace se hodně liší, ale protože vím, že jsi se stehny taky trochu bojovala a teď vypadají perfektně, určitě víš, jak na ně :-). Cvičím cca rok, nohy se pěkně tvarují, ale objem ne a ne dolů.
    Přeju vše dobré a hodně úspěchů v životě i do dalších soutěží :-). M.

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Veru,
    zajimalo by me, jestli je mezi tvoji rodinou, znamyma nebo kamaradama nekdo, kdo s tebou tuhle "bikiny cestu" nesdili a rika ti, ze to prehanis nebo neco podobneho?
    Dekuju :-) Kristyna.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, ráda bych se tě zeptala, co bys mi poradila ohledně výživy před a po tréninku. Všude nacházím spoustu různých názorů, že půl hodiny před tréninkem mají být komplexní sacharidy a protein po tréninku by měl být až po hodině atd. atd.
    Mohla bys mi teda prosím poradit, co nejlépe sníst před a po tréninku a v jakou hodinu, aby byl trénink co nejvíc efektivní? :) určitě i s přihlédnutím na suplementy - já teda užívám (zatím) jen protein. Moc děkuju za odpověď a přeju Ti spoustu dalších úspěchů! Máš můj obdiv :) <3

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Veru chci Ti pogratulovat k tvé skvělé formě a hlavně k výborným uspěchům v této závodní sezoně. Mám na tebe jeden dotaz. Cvičení se věnuji dlouho studovala jsem sportovní školu ale měla jsem úraz kolene a musela na chvíli přestat (meniskus a krizové vazy) nyní zase začínám. Fitness miluju, ale dělam jako recepční tudíž mám i noční směny. Cítím se po nich jak papír a to i když spím dele než v normální den. Je třeba podle tebe lepší nechat si od někoho sestavit speciální tréninkový plán? Děkuji Lucie

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Kočko, mám trochu jiný dotaz.
    Jelikož máme za sebou trenérský kurz, takze když se na sebe mrknes z pohledu trenéra - jak jsi spokojená se svou závodní formou?
    Co bys (případně) změnila? Na co se zaměřila?

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj,
    jak to máš ty a kolegyně s menstruací? Přeci jen máte nízké procento tuku v těle - dostáváte ji přirozeně nebo to musíte řešit skrze hormony? Já bohužel začala cvičit, shodila tuky a dopadlo to tak, že to nedostávám, tak nevím, co dělat, protože postavu mám teď super, jak jsem vždy chtěla, ale zase tenhle problém :-( a na gynekologii mi samozřejmě hned dávali vyvolávačku a prášky... Děkuji za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, zajímalo by mě, jestli jsi někdy v posilovně omdlela. Už párkrát se mi stalo, že jsem měla náročný trénink, tepovku hrozně vysoko a cítila jsem, že jestli se okamžitě neposadím a neodpočinu si, padnu na zem jak pytel brambor. Díky

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, take chci predem pogratulovat k uspechum :) a muj dotaz bude trosku mimo, ale nekde jsi psala, ze i studujes VŠ, jak ji stihas, nemusela jsi ted skolu kvuli fitness odsunout na druhou kolej ? co statnice? nebo uz mas po ? :) mej se krasne a drzim palce!

    OdpovědětVymazat
  32. a ano malo to ist do druheho prispevku. uups :D :D K.

    OdpovědětVymazat
  33. Gratuluju k úspěchům :)) Nicméně bych se tě chtěla zeptat, kdybys měla najít na celém fitness soutěžení něco negativního, co to bude? Ať už se to týče jídla, cvičení, rodiny, kamarádů nebo už jen volného času.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Verunko :) také se přidávám ke gratukacím - jsi skvělá ;) Moje otázka je - jaký máš názor na "volné" dny a popřípadě, jak často si myslíš, že je možné je absolvovat, aniž by to ovlivnilo redukci váhy a rýsování. Volným dnem mám na mysli den, kdy člověk může jíst téměř cokoliv. Někde čtu, že např. jednou za dva týdny je to vhodné, pro zrychlení metabolismu, někde naopak, že to je velmi nevhodné. Moc moc díky za odpověď ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Ahojky, vzhledem úspěšné sezoně prvních závodů (gratuluji!) máš jistě plány na další závod. Na které se další sezonu chystáš? Máš také ambice soutěžit i mimo ČR? :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, chtěla bych ti pogratulovat k úspěchům na závodech :-) mám otázku, jestli je vhodný protein, když neposiluju, ale běhám 3-4x týdně? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj, zajímalo by mě, jak budeš trávit Štědrý den. Zda s rodinou nebo normálně půjdeš do posilovny a jestli večeřet budeš třeba klasicky bílky se zeleninou či zvolíš nějakou variantu ryby a bramborového salátu :)
    Přeji krásné Vánoce, hlavně si pořádně odpočiň, jela jsi teď na 1000% ;)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahooj Verunko,
    chtěla bych poradit nějaké cviky na vnitřní stranu stehen, ale nechodím do fitka, cvičím doma :) ještě jedna otázečka k cheat day - když si čtu různé články, tak někde píšou, že se může hřešit 1 týdně, jinde píšou jednou za dva týdny a u Tebe jsem se dočetla, že hřešíš jednou za tři týdny.. jak to tedy je? můžu mít cheat day tedy i jednou za týden?

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Verun, chtěla jsem se zeptat, jestli jsi ze začátku neměla problém s množstvím jídla a velikostí porcí. Pokud si dám na snídani ovesnou kaši nebo lívance (normální porce :) ), zasytí mě na celé dopoledne, takže na svačinku už není místo. S odpolední svačinkou taky bojuju, i když si nedávám na oběd velké porce.... Děkuji :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥