neděle 31. května 2015

MMČR v naturální kulturistice Karlovy Vary

Krásnou slunečnou neděli!
Jak jste si užili víkend? Já ani nemůžu říct jak moc! Včera se v Karlových Varech konalo mezinárodní mistrovství ČR v naturální kulturistice INBA a to jsme si nemohli nechat ujít!


S Honzou


2:00 zvoní mi budík. Docela jsem se i vyspala, čtyři hodiny asi nejsou tak málo jak se zdá. Po ranní hygieně jdu chystat lívance pro krasavce a ovesnou kaši pro sebe. Rozhodli jsme se jet do Varů na otoč, i když je to hrozně daleko ( přes 500 km v jeden směr), nedá se nic dělat..musím se taky učit. 
2.45 budím krasavce na voňavou snídani. 
3:15 snídaně snězeny, jídlo na celý den zabaleno, káva v termohrních sebou a vyjíždíme.
9:15 přijíždíme do Karlových Varů. Nestačím se rozhlížet, jak krásné ty Vary jsou. Přijíždíme k hotelu Termál a zjišťujeme, že jediná možnost parkování, je vždy placená. Co se dá dělat, parkujeme auto a vyrážíme hledat Simču.
Hotel je obrovský, konečně jsme dole našli konání závodů a konečně taky vidím pohublou Simonku. Po zabydlení v šatnách a rychlém čaji v restauraci, přijíždí Honza, aby Simču natřel závodní barvou. 
Musím říct, že takhle hubeného jsem ho ještě nikdy neviděla. Člověk si zvykne, že závodníci jsou v puse hubeňoučcí, ale když je to někdo koho znáte, stejně Vás to překvapí. Pak ale vytáhne tričko, ukáže břicho jak z kamene a myšlenky jsou rázem jinde :D
Honza přidává Simči druhý nátěr barvy, ať pak jen doladíme zbytek. Přesto, že máme ještě hromadu času, než se Simča dostane na řadu, všechno hrozně rychle uteče. 
S Jančou bikinkou
Vítám se s Jančou, další bikini závodnicí a jejím Jonášem a než si s každým stihnu popovídat, slyším, že malé bikiny za 5 minut na stage! Běžím pro Simču a rychle valíme k pódiu. Poslední fotka, popřát hodně štěstí a napětím za ní ani nedýchám. Pak už jen zpoza rohu sleduju se zatajeným dechem, jak se bikiny předvádějí na pódiu. Krásné plavky, krásná těla, musím říct, že úroveň byla opravdu vysoká. Simča si vedla skvěle!
Simonka na podiu
Další část představení si nemůžu nechat ujít z řad diváka, neboť přichází na řadu semifinále mužů nad 180 cm, kam se řadí taky Honza. Letím mu popřát hodně štěstí do zákulisí a chvíli jen hledím a žasnu nad tím, jak dobře vypadá. Skládám pár poklon, a s držením palců si vychutnávám porovnávání ve čtvrtobratech a volné sestavy. 
Nevím jak to říct, ale je to tak strašně motivující, když vidíte, že člověk, který Vám pomáhá s přípravou je schopen sám sebe tak kvalitně připravit...honí se mi hlavou hromada věcí, ale převládá jedna velká myšlenka..jak strašně jsem pyšná na to, že ho znám a že si touhle cestou můžu procházet právě s ním. 
Obědovou pauzu, která začíná ve tři odpoledne (připadá mi jako by bylo osm večer!) využívám s krasavcem, novou milou tváří Nikolkou, Katkou a Lukášem Balžčíkovými k pozdnímu obědu v italské restauraci. Vychutnávám si výborný kuřecí plátek s grilovanou zeleninou a nad kávičkou pak drbeme aktuální dění, však to znáte hlavně ze světa fitness..a jídla! :D
Povinné focení u kašny s krasavcem ♥...

...S Katy ♥...

..a s oběma kráskama
Blíží se pátá hodina, druhá půlka závodů, běžím za Simčou. Projedeme Twalk, doopravíme barvu a než bys řekl švec, už jde zase na stage. Přestože bylo v semifinále 11 krásek, do finále postoupily všechny a měly tak do jedné možnost užít si vysněný Twalk. Tentokrát se jdu podívat do hlediště a se zatajeným dechem sleduju průběh....Simča byla skvělá! Jsem tak pyšná! Letím za ní do zákulisí, nadšeně probíráme, jak to bylo fajn a Simča si užívá první kousky čokolády a doušek vody. Z 11 závodnic vybojovala 9. místo, myslím si že na premiéru to bylo vážně dobrý!
před finále
trenér a jeho bikinka v soutěžním období
Trenér a jeho bikinka v off sesone :D
Zbytek si užívám z hlediště. Honza znovu na pódiu, tentokrát znovu v porovnávání a volném pózování. Hned na to se objevuje ve volné sestavě v páru s překrásnou Míšou Zelenou. Ladí k sobě zebrovýma plavkama a sestavu mají bezkonkurenční. Přesto se o milimetr umístili na druhém místě mezinárodně a na prvním místě za ČR. 
Napětím ani nedýcháme, když se vyhlašuje vítěz Honzovy kategorie..chci říct, neměla jsem pochyb, že to vyhraje, laickým okem můžu říct, že byl bezkonkurenční, ale nikdy nic není jisté, obzvlášť, když jsme s některými pozicemi jiných kategorií moc nesouhlasili. 
...Vítězem se stává..Jedna Caha...!!! Řveme, pískáme, skandujeme a Honza s úsměvem na tváři přebírá ceny, medaili a trofej. Aboslutka mu o fous (i když to stejně nechápu :D) utekla, ale i tak to pro něj byl fakticky úspěšný den. 
Víítěž (kvalita hrozná omlouvám se, jistě ale chápete důležitost momentky!)
Shodli jsme se, že závody to byly vážně krásné. Skvělé prostředí (všude dost místa, skvělý výhled), přátelská atmosféra, celé závody budily dojem, že se snaží hlavně o to, aby si to závodníci maximálně užili. Všichni byli na pódiu dostatečně dlouho. Jednotlivé kategorie se střídaly a tak to bylo zajímavé v jednom kuse i pro diváka. Úroveň závodníků byla vážně dobrá a znovu jsem si potvrdila, že lze vypadat skvěle a není k tomu třeba žádný doping. Moc se mi taky líbilo, že mají kategorii pro fandy kulturistiky, kteří mají nějaká zdravotní omezení. Když na pódium o berlích přišel borec, aby sotva stojící na nohou předvedl ve čtvrtobratech svou dosavadní práci na těle, draly se mi slzy do očí...v tu chvíli celý sál ani nedýchal a přesto všichni bouřlivě tleskali po celou dobu jeho pózingu....jediné co mi proudilo hlavou, bylo díky bohu za to že jsem zdravá a že můžu svoje nohy drtit na tréninku, chodit a běhat...klobou dolů. 
My story ze Snapu vytváří krásný průřez celým dnem, mrkněte :)

Ceny posbírány, motivace načerpána, je načase jet domů. Dorazili jsme v neděli ve čtyři ráno maximálně vyčerpaní, ale spokojení. 

PS: Moc děkuji holkách co si přišly pro fotku, hrozně mě to potěšilo :)

Sledujete závody i jiných organizací než je IFBB?
Vaše V♥

7 komentářů:

  1. Byl to skvely den! Honza byl bezkonkurencni, cekali jsme boj o absolutku mezi nim a Michalem Dlouhym a ono to dopadlo uplne jinak... nevadi, stejne to byly perfektni zavody a ja jsemmoc rada, ze jsem vas obe poznala! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten pocit štěstí a nadšení, když je na pódiu tvůj trenér dobře znám. I já měla tu čest být na závodech svého trenéra a ten pocit když vyhral zlato byl neskutečný :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  4. ja sledoval IFBB s Hradku nad Nisou, vysilali na ronnie.cz zive. ale radši bych tu naturalni kulturistiku. IFBB mě zklamalo že vic jak 90% dopuje no :(.
    Neni nebo nebude někde video z těch zavodů ? :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥