sobota 23. května 2015

Vy se ptáte já odpovídám II.

I tentokrát se mi od Vás sešlo dost dotazů, děkuji Vám za ně, tady přináším odpovědi :) Samozřejmě nadále platí možnost využívat ask anebo facebookovou stránku k blogu, kde taky trpělivě odpovídám na to, co Vás zajímá a s čím si nevíte rady :) Mějte se krásně

Photo by Markéta Stalmachová

Ahoj, chci se zeptat, proč nejíš moc mléčných výrobků. Přitom s´do sebe valíš spoustu proteinů na syrovátkové bázi...plné umělých sladidel...nebojíš se trochu? 
A pak také - když jíš, je to s hladem neb protože víš, že by jsi to dle výpočtů(pokud si je děláš - kde? V jakém programu?)mě se zdá, navzdory všem komentářů., že jíš docela dost, i když je to skoro vaječně based jídelák. 
zajímalo by mě také, ve které části dne(denně?cvičíš, kromě denního kardia. 
Poslední dotaz, jejej, kdy to tíháš si takhle vařit, ráno, nebo večer předem? Toužím přibrat,a proto ocením rady ohledně toho, jak se to třeba podařilo Tobě, pokud jsi někdy přibrat chtěla. 
díky:-)

Ahoj, aktuálně už mám mléčné výrobky zpět v jídelníčku. Jejich vyřazení si žádá před soutěžní příprava, kdy se vysazují kvůli laktóze. Vyřazuje se vše co by mohlo zadržovat vodu v těle. Proteinů se nebojím, kdybych se bála všeho nemůžu bydlet na Ostravsku a dýchat to co dýchám ;)
Když jím, tak jím protože už mám hlad. Kdybych byla absolutně plná tak počkám, ale to se nestává vzhledem k velikosti porcí které mám. Měla bych jíst co dvě až tři hodiny a mé tělo už je jak hodinky a ví to, ten hlad po této době vždycky pocítím. Je to dost pocitová věc. Zapisuju si je občas do kalorických tabulek, když si nejsem jistá) a né stále nejím dost .
Převážně cvičím odpoledne po práci kolem páté hodiny, víkendy občas chodím dopoledne. 
Vařím většinou večer, někdy se mi ale nechce a tak to nechám na ráno ;)

Ahoj ;) Chtěla bych se zeptat na proteinový prášek. Po tréninku se prý mají co nejrychleji doplnit sacharidy a bílkoviny. Když si bereš proteinový prášek, doplňuješ ho třeba kusem ovoce ? myslíš, že to je vhodné (vzít si k němu třeba půlku jabka?) ? Za jak dlouho po proteiňáku by se měla přijimout normální strava? Moc ti fandím, máš úžasné fotky ;)
Ahoj, to záleží na tvých cílech. Pokud se snažíš přibrat, je vhodné po tréninku doplnit s bílkovinou i nějaký rychlý cukr, z ovoce ale spíše banány kvůli typu cukru který obsahuje. Pokud se snažíš hubnout, pak není cukr po tréninku na místě, stačí pouze protein (takto to dělám já) a cca do hodiny pak pevné jídlo. Díky za podporu :)

Myslíš i na "dalekou" budoucnost? :) Víš jak, jak dlouho ještě chceš závodit a jestli se třeba nebojíš, že si tím docela drastickým životním stylem (přeci jen jíš z objektivního, ne-bikini hlediska strašně malinko v porovnání se cvičením) do budoucna "zavaříš"? (a jen dodávám, že to nemyslím ani trochu rýpavě, však mě znáš :D :*)
To je dobrá otázka Haničko :D abych byla upřímná tak dlouhodobější horizont zatím nevidím. Není můj styl úplně plánovat kde budu za pět, za deset let, stejně se věci vždycky vyvinou jinak :D Samozřejmě režim to není úplně "baby friendly" jestli myslíš tohle, ale momentálně to cítím tak, že jinak nemůžu. Navíc, teď se snažíme dát tělo dohromady, zatím to jde všechno dobrým směrem a věřím, že časem se dostanu s příjmem tam kde mám a tělo už mučit přípravou na každou sezonu nehodlám. Závodit ale v plánu mám ještě doufám dlouho, pokud to půjde a bude mě to pořád takhle bavit. Mám totiž velké cíle, které si chci splnit a nepřestanu dokud si je nesplním ;)

Mně by zajímalo, co plánuješ dál kariérně po škole. :) Jakou práci, případně jestli plánuješ pracovat ve fitness.
Dále bych se ráda zeptala, jestli s ostatními holkami plánujete dělat zase v Brně nějaký podobný seminář jako jste měly teď nedávno. :)
A potom by mě zajímalo ohledně tvého jídelníčku a spolupráce s trenérem. Jak to vlastně mezi vámi funguje? :) Dostaneš přesný rozpis jídla s váhami, gramáží a podle toho se přesně řídíš? A je jídelníček taky nějak tvořen podle tvých oblíbených potravin apod.? Celkově by mě zajímalo jak to s Honzou Cahou funguje, celkem jsem taky trochu uvažovala o tom ho oslovit, ale ráda bych nejdříve věděla trochu víc detailů o tom. :)
Aktuálně mám zaměstnání, kde se mi hrozně líbí a věřím, že až teď snad udělám státnice, tak tam nějakou dobu vydržím. Není to z oboru fitness. Nerada totiž dělám jen jednu věc, potřebuji být zaměřená ve více směrech, abych se necítila moc stereotypně. Fitness si zatím nechávám jako koníčka, takhle mi to vyhovuje. Ale miluju to a v nějakém směru se tomu hodlám určitě věnovat i v budoucnu. 
Honza mi vždycky pošle jídelníček, kde jsou ke každému jídlu třeba čtyři varianty, které si můžu vybrat, je tam psaná přesná gramáž, které bych se měla držet. Už se známe, takže mi tam dává co mám a nemám ráda a on taky ví, že já si to vždycky udělám podle sebe. Umím s potravinama pracovat, vím kolik si čeho můžu dát a kde můžu ubrat a bych si z toho vytvořila oblíbené recepty. Funguje nám to :) Jinak ti ho určitě můžu doporučit. Honza je odborník a v jídle se vyzná jako málokdo :)

Ahoj !! Často koukám na tvůj blog;) .. Hodně tě obdivuju a zajímalo by mě jak jsi začínala, jak ses dostala k fitness, byla jsi vždycky tak hubená? Taky mám silné nohy, ale trápí mě bříško. Nechceš taky kouknout na můj blog? Teprve začínám, ale dost bys mi udělala radost, kdybys přišla, něco napsala a sem tam ho taky zkoukla. :)
Ahoj, díky za podporu. Ne úplně hubená jsem vždycky nebyla, psala jsem o začátcích článek, najdeš tady na blogu s názvem On my fitness way :)

Ahoj :) Ptám se na to už poněkolikáte a ještě nikdy jsem nedostala odpověď :) Jaké jsou tvé míry (hlavně přes pas, zadek, stehno)? Vždycky napíšeš, že se změříš a pak dáš vědět, ale asi na to potom taky zapomeneš, což je naprosto pochopitelné, vzhledem k tomu, jak nabitý program asi máš :) Hrozně by mě zajímalo, jaké jsou míry bikinky takhle mimo sezónu, protože bych ráda dosáhla podobné postavy, jako máš ty právě teď (netoužím být extrémně vyrýsovaná, podle mě teď vypadáš naprosto ideálně :*). Také ti přeji hodně úspěchů, ať už co se týká soutěží do budoucna, tak taky v osobním životě :) Moc ti fandím a hrozně ráda sleduji a pročítám každý tvůj nový příspěvek, ať už zde na blogu, fb nebo ig :)
Ahoj, já vím a omlouvám se za to :D vždycky jsem to chtěla udělat a pak jsem zapomněla. Většinu dotazů odpovídám na cestě, na kardiu a tak a proto to vzniklo :D takže: prsa 82, pas 63, zadek 92, stehno v nejširším místě 54,5, aktuální váha 54,6, měřím 161. Tak :D Jen bych chtěla říct že není uplně vhodné se porovnávat s mýma mírama, pokud ti jde o toto. Stačí mít jinou stavbu těla a hned budeš mít absolutně jiné cm, o ničem to moc nevypovídá ;) Díky moc za podopru :)

Ahoj krásko, zajímal by mě tvůj názor, za jak dlouho se úplný začátečník s minimální formou může dostat do soutěžní formy a zkusit si prkna :-) nepřemýšlíš taky, že bys nějakého klienta připravila na soutěž a jaké by to bylo v kůži trenéra? Haňa Gajdaczová
Ahoj Haničko. To je hrozně těžké říct, záleží hodně na výchozím stavu a predispozicím toho člověka. Někomu může stačit tři měsíce, někomu půl roku..no vlastně jednu krásku už na podzim připravuju :) Chceš závodit? :)

Ahojky Verunko, mam na tebe otazku, jak dlouho pred spankem mas posledni jidlo a co nejcasteji??:)) a jak to mas se sach. do kolika je prijimas ve strave a co jis pred treninkem?;) moc dekujuuu. Katka
Ahoj Katko:) Poslední dávám cca půl hodiny před spaním tvaroh. Sacharidky mám teď na 180g/den. Před tréninkem to záleží zrovna na době ve které jdu, nemám vyloženě předtréninkové jídlo. Bývá to třeba sladký šmakoun.

Ahoj Veru, mě by zajímalo jestli chceš mít někdy do budoucna děti? Mám několik kamarádek, co o tom kvůli postavě nechtějí ani slyšet. Také cvičím a děti nechci, ale úplně z jiného důvodu. Budu moc ráda za odpověď :)
Ahoj, jasně že do budoucna bych ráda děti, nebojím se že bych se pak nezvládla dát rychle dohromady :) Ale ještě to má dost času

Ahoj Verunko, moc ti fandím, můžu se tě zeptat, co je pravdy na tom, že by se k ranní ovesné kaši nemělo jíst ovoce? díky za odpověď Monika
Ahoj Moni, o tom jsem nikdy neslyšela a neznám žádný rozumný důvod proč by se to nemohlo ;)

Ahoj Verun, líbí se mi, jak nazýváš svého muže "krasavec" :) Jak to vzniklo? Musím teda uznat, že fešák to je :) Je taky fajn, že máte stejnou vášeň. Fandím vám. 
Hezký den :)
Ahoj :) Uplně přirozeně, jak říkáš, když se na něj podíváš je to první co tě napadne. Prostě krasavec :) Hezký den i Tobě 

Ahoj Veruš, mně by zajímalo jak to máš s kardiem, jestli ho děláš v tepovce a jestli tak při kolikati tepech se zhruba pohybuješ? Ráda běhám (nalačno) ale tepovka mi skáče hodně vysoko,pálím i takto tuky? Používám bcaa při běhání. Děkuju a krásný den
Ahoj, teď to střídám, intervalové kardio a klasické, při kterém hlídám tepovku cca na 120-140 tepů. U toho běhu bych to tolik neřešila, tam je jasný, že to nemůžeš udržet nízko, časem až se zlepší kondice by to mělo i pomalu klesat. :)

ahoj. ja by som sa chcela opytat kolko asi davok alebo gramov proteinu denne spapas ? vratane pridanim do kaše ci buchticiek a pod :)
Ahoj, je to různé, podle toho jestli z něj zrovna vařím nebo ne, ale pravidelně ho dávám do snídaně 25g, pak po tréninku 30g a většinou večeřím kasein, to je 35g. Pokud třeba přidávám do lívanců na svačinu a tak je to třeba 10-20g navíc;)

Veru, ako casto cvicis brusko a ake cviky konkretne ? Dakujem, K.
Ahoj, na konci tréninku tedy 5x týdně. Cviky pokaždé jiné, dělám různé typy výdrží, na bosu, přítahy kolen, zkracovačky, využívám trx - na nejrůznější přítahy, přítahy kolen v sedě, spouštění noh...

Chcem sa spytat, ako si pripravujes ovesnu kasu ? mas ju taku krasne kremovu a redsiu. predpokladam, ze si robis s vodou a nie mliekom. ked robis redšiu, cize das viac vody, neni potom menej chutna ked mas vela vody ?
Připravuju vždy ve vodě, je tak akorát ani uplně hustá ani uplně řidká. Ale přesně to nevím, dělám to už od oka. Dávám vždycky vločky do kastrolků a vodu do něj naliju asi 2cm nad vločky. Pak vařím do zhoustnutí a vmíchám protein. A je výborná

Ahoj Verunko, můj dotaz bude možná trochu rozsáhlejší, ale snad nevadí. Začala jsem asi před měsícem a půl hubnout, cvičit, zdravě jíst. Výsledky již vidím, první 4 kila dole, začínají mi být velké věci, okoli si začíná všímat, mám radost, jen vidím pochopitelně asi jako každý z nás ty nedostatky. Takže místo abych měla radost ze shozených 7 cm na bocích, jsem nešťastná, že přes stehna jsem shodila jen 1 cm. Prostě je to asi má problémová partie, můžeš mi prosím dle tvého názoru poradit, co sníží objem stehen? Spinning? Běh? Rychlochůze? Nebo posilování? Snažím se dělat jak cardio tak silovky, ale prostě ty stehna.... to je boj. No a druhý dotaz je bříško. Po ránu si sebe tak ráda prohlížím, když vidím ty změny, mám radost, ale hned po snídani se břicho zase nafoukne a přijdu si o ty 4 kila zase tlustší, nějak nemůžu vyzrát na klasický belly fat, měla bys pro mě nějaké rady? Díky za tvůj čas a za to, že jsi inspirací :) ať se ti daří!
Ahoj, gratuluji k prvním úspěchům v hubnutí :) Co se stehen týče, mě hodně pomohly takové vypalovací typy cvičení, jako vysoké počty opakování až kolem dvaceti, ale s takovou váhou aby to fakt pálilo. Kde se fakt zapotíš, různé výstupy, dřepy, dřepy s výskokem a tak. Jinak samozřejmě úbytek je třeba podpořit tím kardiem a jídlem a trpělivostí. Nožky jdou pomalu, raduj se z každého cm :). Co se břicha týče, je normální, že když přijmeš nějakou stravu, je to na něm znát. Může to být ale i problém některé potraviny, kterou přijímáš, zkus si všímat jestli ti nedělá problém třeba pečivo (lepek), mléčné výrobky, nad míra syrové zeleniny apod. Hodně štěstí

Veru me by zajimalo, kolik meris a jaka je tvoje soucasna a zavodni vaha? Doufam ze ti neni tento dotaz neprijemy :-) Jana
Ahoj Jani, měřím 161cm, současná váha je 54,6 (z dnešního rána :D) na závodech jsem měla kolem kolem 49-50kg

Ahojky...jake je tvoje zaměstnání a cim si vystudovana?
Ahoj, pracuji jako asistentka marketingu v jedné firmě a ještě nejsem dostudovaná, ale snad brzy budu v oboru Středoevropská studia.

Prosím jaký odstín a značku tvářenky používáš? Moc se mi na tobě líbí, skvěle podtrhuje tvůj krásný obličej :)
Ježíš děkuji, střídám dvě od essence. Jedna je Beauty beats odstín 01 a druhá jemnější je blush up, odstín 20




23 komentářů:

  1. Děkuji za odpověď krásko :-* to je super a jaké to je v kůži trenéra? A budete soutěžit spolu? Jednou bych tu atmosféru určitě zažít chtěla, ale moc si na to nevěřím. Je to spíš takový nesplněný sen v daleké budoucnosti :-D ale zatím mi nevadí role fanouška :-) Haňa Gajdaczová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo je to moc fajn :) ona je hrozně šikovná, takže to se pak dobře pracuje. Nebudeme proti sobě, připravujeme se každá na jiné závody ;) a víš co se říká? pokud tě tvé cíle neděsí, nejsou dost velké ;) co není může být :)

      Vymazat
    2. To máš pravdu :-). Třeba jednou budeš připravovat i mě :-D kéž by !!! Už se moc těším až zase budeš soutěžit. Představíš někdy i svou svěřenkyni? Jsem moc zvědavá :-)

      Vymazat
  2. Verčo,vypadáš krásně, to ano a proti tomu ani tečku..ale je fakt, že vlastně tvé tělo žije šíleně na suplementech..proteinech, tabletkách, doplňcích..a věř mi,ze zkušenosti si dovolím říct, že asi v plánu nechceš mít nikdy děti,že..jinak by jsi se zřejmě nad následky včas zamyslela.:( neber to zle, spíš naopak..jen doufám, že si z tohoho článku opět nevezmou příklady "obyčejné" holky, které chrastí kostmi, mají sotva 50kg a začnou ted dělat "fenomenální" kardio na lačno, jíst samé proteiny a hubnout a makat do bezvědomí,, jen aby byly "fitness"...než se ztartí před očima úplně ..:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji. Nevím na kterou odpověď konkrétně narážíš, neboť v jedné uvádím, že děti plánuju, nikde nepíšu, že dělám kardio na lačno a o žádné přemíře sumplmentů nemůže být řeč. Takže uplně nerozumím co se mi tím snažíš říct. Hezký den.

      Vymazat
  3. Skvělý článek, zase jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí :) Co mě ale překvapilo, je cvičení břicha. Myslela jsem, že je to jako každý sval, takže se mu musí dávat klasický odpočinek a cvičit 2-3x týdně. Takže je to s ním jinak? A kolik času mu tedy takhle po tréninku věnuješ? Moc díky za odpovědi :)
    P.S. Doufám, že někdy s holkama uděláte taky seminář v Praze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Teri, jsem ráda, že se líbí. Víš co každý k tomu má jiný přístup, já zastávám názor, že je to sval malý a den pro regeneraci je uplně v pohodě. Ale dělej to podle toho jak tobě to vyhovuje, když ti to stačí proč né. Já ho takdy nedrtím pokaždé 20 min, ale ke konci cca 3 cviky po 30 opak ve třech sériích, tak abych ho fakt rozpálila :)
      Se semínářem vůbec nevím, ale těší mě tvůj zájem :)

      Vymazat
  4. jee, ty jsi z Ostravska? :-) cvicis treba primo v Ostrave? Frydek-Mistek ti neco rika? :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem z Havířova, ve FM pracuju :)

      Vymazat
    2. ty blaaaho, tak to je marasek :-) to jsem vubec nevedela ze te mam tak blizko!! ja jsem prave z FM

      Vymazat
  5. Vždy mně dojímá i jak nad některýma hlupákama dokážeš mávnout rukou a jít si stále za tím svým :-* i kdybys jedla 1200kcal, 1400kcal,2000kcal stále tě bude někdo pomlouvat a závidět. Nedej se a jdi si za tím svým :-* A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To jsou maličkosti, které nestojí za to, aby ti vzali úsměv :)

      Vymazat
  6. Velice zajímavé počtení :) Jen se chci ještě zeptat, píšeš, že stále nejíš dost a že jíš 180g sacharidů na den - na jakou "normální" hodnotu se snažíš dostat, aby to bylo dost? (nejen s těmi sacharidy, ale třeba i B a T) :) děkuji za odpověď :* Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím nemám přesně dané hodnoty na které bych se ráda dostala, to záleží jak to bude tělo zvládat a jak bude spolupracovat.

      Vymazat
  7. Jsi skvělá, moc mě inspiruješ a jsem ráda, že tady jsou krásné vysportované holky, které neváží 30 kilo i s postelí!! :)
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za odpověď s tvářenkou, jsem ráda, že je to něco cenově dostupného, pořídím ji, jsi moc hodná :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Pamatuju si kdy jsi ještě s blogem uplně začínala, super ! :) jen tak dál

    OdpovědětVymazat
  10. Co říkáš na to, že většina ve fitness dělá i porno? Dostala jsi sama už podobnou nabídku?
    Byla jsem tím celkem překvapena, že stačí dát do googlu téměř jakékoliv jméno a vyjede porno..(např. M. Master, K. Kyptová)..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že je to každého věc a je hrozně krátkozraké hodnotit je, nikdy nevíš, jaké okolnosti je k tomu vedly. Já jsem žádnou nabídku nedostala ani po ní netoužím :D

      Vymazat
  11. Ahoj Verco :) mam takovy dotaz...Na internete je toho spousta, nekdo radi sacharidy ano, nekdo zas radi sacharidy ne, treti zas jen nekdy, mam z toho zmatek v hlave a tak bych chtela poradit od tebe. Chci zacit s redukcnim jidelnickem a nevim presne jak mam zachazet s sacharidama.Nechci zadnou podiovou formu, jen se proste chci citit dobre a nebat se podivat do zrcadla. Kdyz si zacinala uplne na zacatku s trenovanim a hubnutim mela jsi normalne zarazene sacharidy? Dekuju za odpoved a jsi uzasna motivace :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥