čtvrtek 3. dubna 2014

Tipy do kuchyně


Krásný čtvrteční den!
Jak si užíváte to krásné jarní počasí? Já jsem maximálně dobitá energií.. když svítí sluníčko, jde všechno snáz, nemyslíte?
Co se mého objemu týče, užívám si ovoce a vlastně mi nic nechybí :) Přidala jsem si malinko sacharidů do odpolední svačinky, protože jsem se cítila hladová a ty tréninky jsou dost těžký...cítím, že je to pro mé tělo lepší. Hlavně když jsem stoupla na váhu, ukázala mi o kilo méně než v dietě, je to možný? :D Snad to znamená že to dělám dobře a že šel dolů ještě nějaký tuk. Největší změnu vidím na zádových svalech, zkusím to pro Vás nafotit;) Na cm hlídám akorát pas, abych nenabírala zbytečné tuky, ale zatím se držím pořád stejně:) Celkově se cítím moc dobře ;)

Dneska pro Vás mám pár tipů na věci, které jsem si v kuchyni oblíbila. Snažím se si s jídlem vyhrát, aby byl ten jídelníček co nejpestřejší, ale není to vždycky jednoduché, když nemůžu všechno, že jo. Pár pomocníků se mi ale osvědčilo a tak přináším tipy, které se Vám třeba budou taky hodit. (je mi jasný, že spousta z Vás jí tvaroh, tohle jsou tipy na konkrétní výrobky, které se mi nejlépe osvědčily)




Nekupujte! zdroj
zdroj
Koření
To je opravdu jedna z nejdůležitějších věcí, která mi v kuchyni nesmí chybět. Snažím se s ním čarovat, ať je jídlo co nejpestřejší. Mojí královnou všech královen je skořice. Cpu ji všude :D Nechybí v žádné snídani, dokonce ji přisypávám jen tak k proteinovému prášku, ať má ten proteinový koktejl lepší chuť.
Nově jsem narazila na uzenou sladkou papriku. To je tak super nová chuť, že jsem se o to musela podělit. Pokud ji doma nemáte, určitě ji vyzkoušejte, opravdu příjemná změna proti všem těm grilovacím směsím. A co se ještě koření v sáčku týče, Kotaniy vymyslelo teď koření na rýži, základem s kari. Pokud Vám nejede pouze solená rýže, je to taky moc dobrý zpestření. S Kotaniy mám celkově dobrou zkušenost, navíc mají krásné obaly:) Určitě ale nekupujte takové ty pyramidy na rýži z Vitany. To jsou vyhozené peníze a na rýži neucítíte rozdíl.
Zdroj


Kečup bez cukru
Je mi jasné, že tohle mnozí z Vás nepotřebují. Já si ale občas ráda dám. Protože sacharidy hlídám, kupuju kečup bez cukru. Máme odzkoušeno mnoho značek, chuťově je ale nejlepší tento Kand. V ostatních je vždycky cítit taková pachuť nebo není vůbec dobře okořeněný. Kupujeme ho už dlouho, je to naše stálice, láhev tuším kolem dvacky. Koupíte v Kauflandu.

zdroj

Odtučněný tvaroh

Tvarohů už jsme taky snědli bezpočet a tak si troufám říct, že už máme vyzkoušené, že tento obyčejný tvaroh z Kauflandu (je to přímo jejich značka) řadíme mezi ty nejlepší. Jak chuťově tak konzistenčně. Člověk by nevěřil, jak odlišně můžou jednotlivé tvarohy chutnat. Kupujeme to velké půl kilové balení:)

Stévie
zdroj
Chtěla jsem si ji pořídit už dlouho, protože kdo by nechtěl sladit bez kalorií, že jo?:D Pak jsem jednou měla možnost ochutnat nějaký vzorek a vůbec mi to nechutnalo. Zůstávala mi na jazyku taková pachuť. Pak jsem ve zdravé výživě u nás viděla tenhle malý 150 gramový kalíšek a rozhodla jsem se pro druhou šanci. Teda chvíli jsem přemýšlela, protože za takovou malou krabičku chtěli kolem 80,-Kč. Mělo to cukrovou strukturu, to mě asi přesvědčilo. Dobře že jsem to riskla, s touhle chutí nemám žádný problém. Chutná jako cukr, vypadá jako cukr a není to cukr;) Můžu doporučit! Babička teď sadí stévii doma, držte palce ať vyroste. To by bylo super, mít doma vlastní rostlinku:)




Co vy a Vaše tipy? Uvádějte prosím konkrétní značku, ať jsou tipy co nejužitečnější:)
Krásný den, Vaše V♥

32 komentářů:

  1. Ahoj :) nechtěla bys napsat zvlášť člânek o tvé objemovce? :) taky se snažím přibrat a nějaké rady a inspirace by se hodily :) popřemýšlej o tom, prosím :) měj se hezky ;)

    OdpovědětVymazat
  2. přesně, je zvláštní, jak něco tak obyčejnýho jako tavroh může být od každé značky úplně jiné :) Já mám nejradši pilos z Lidlu, ale ten nemám tak po ruce takže většinou kupuju jen v Bille, Milko se zeleným obalem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Market, já do toho Lidlu fakt musím :D Lákáš mě tam na více potravin;) Jo ten zelený Milko je taky dobrý

      Vymazat
    2. U me holky vede zeleny Milko...kvalita za super cenu...zalezi mi nejen na slozeni, nutricnich hodnotach, ale i vyrobci....bez uvedeni nekupuju...coz milblu nebo pilos nesplnuji....!!!

      Vymazat
  3. já mám nejraději ten Milko se zeleným obalem a pak také Pilos z Lidlu :-) A jaké jsou tvé oblíbené Cottage? Zkusila jsem od Madety - nic moc, ale dám ještě šanci jiné značce...
    Chtěla jsem zkusit ten kečup slazený stévií, ale nikde jsem ho ještě neviděla....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kečup slazený stevií jsem měla a byl pěkně hnusný :D Cottage mám nejradši takový modrý obyčejný obal, má 150g, takový smetanový, ale nevím značku, až na něj narazím, napíšu ji sem

      Vymazat
    2. to bude asi Milko, ten mám taky nejradši, lepší než madetta

      Vymazat
  4. i tvaroh z penny znacka boni je luxusni :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tvaroh z kaufu je jednoznačně top ! :D Kečup jsem kdysi milovala, ale pak jsem zjistila, co je to zač a samozřejmě ho vyřadila, teď už mi nechybí, ale mám ho sem tam povolený v jídelníčku, tak asi vyzkouším tenhle a třeba k němu zase najdu cestu :) děkuji za tip :) jinak stévii mám doma od PlantaDulce, konzistencí je to jemný prášek, bílá pixlička se zeleným víčkem a abych pravdu řekla, tak jsem ji použila jednou, zkusila jsem s ní osladit kafe (i když teda kafe nesladím) a musím říct, že hnus :D dala jsem ji tam na špičku nože a to jsem tam ten nůž jen ponořila, takže úplně zanedbatelné množství a káva se nedala pít.. jak říkáš, hnusná pachuť, takže leží ve špajzce zavřená a asi je jí tam dobře :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andy, tuto mají u nás ve zdravé výživě na Permonu a je fakt dobrá, chutná jako cukr.

      Vymazat
    2. Tak až budu potřebovat sladit určitě vyzkouším :)

      Vymazat
  6. S korenim, resp. bylinkami ted take experimentuji, jak se da. :D Skorice u me take nesmi chybet.
    Pokud mas rada kari, vyzkousej kurkumu, uzasna zalezitost. ♥
    Po te uz. paprice se mrknu. :))
    Tvaroh mam nejradsi od Milka, ktery uz zminovala Marketka. Nicmene jsem rada, ze uz ho ted ve svem jidelnucku nemam, memu zaludku to evidentne nedelalo dobre.
    Stevii jsem si nedavno kupovala take, ale skoro vubec ji nepouzivam, protoze se mi nejak zmenily chute a chutnaji mi jidla nekorenena, nedoslazovana, zkratka prirodni. :))
    Tesim se na ukazku zad. :P Mimochodem, nechces zverejnit clanek s tvymi treninky, co jedes za cviky, s kolika kg apod? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, kurkumu vyzkouším. Určitě přidám obecně nějaký článek z objemu a třeba se mi tam vlezou i ty tréninky;)

      Vymazat
  7. skořici mám taky moc ráda. většinou si směsi koření míchám sama. Já místo kečupu používám protlak, já miluju rajčata :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tý jo, tak to koření na rýži taky musím testnout :)) sice rýži můžu jíst klidně i suchou, tu miluju, aleee... všechno musím zkusit :))
    Jinak tvaroh, ten z Kaufu je sice dobrej, ale TOP je pro mě stejně ten z Globusu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To koření je super, určitě zkus. Jo z Globusu mám taky ráda:)

      Vymazat
  9. Super užitečný článek ;) Koření na rýži nepotřebuju, protože mi moc chutná právě ta chuť té rýže. A odtučněný tvaroh kupuju všude možně :D miluju jakýkoliv :) Na skořici taky nedám dopustit :)) Přimlouvám se k článku o tvém "stavu" (objemu). Moc moc by jsi mi pomohla, potřebovala bych podle In body nabrat svaly, ale moc nevím jak na to. Ať se daří dál ;) Ivča

    OdpovědětVymazat
  10. Za me ted doma vedou litrove lahve s bilkama v lednicce, konecne mi neni lito vajicek :)
    Jinak skorice dobry, ale na cem ujizdim je pernikove koreni, neni nad to si cely rok myslet, ze jsou Vanoce!

    Jeste jsem objevila kouzlo ruznych aromat, je to sice fujchemiefuj, ja vim, ale my chutovy bunky to dost oblbne takovej kokosovej tvaroh bez tvarohu (nojo, taky pocitama cykluju :)

    @S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo to taky občas kupujeme, ale je to třeba rychle sníst. Perníkové koření taky používám, ale nemám moc ráda kardamon, ten tam většinou bývá.

      Vymazat
  11. Přesně tento tvaroh také miluji, ještě je skvělý ten z Albertu, ale jen polotučný, odtučněný mi nejede :) O kečupu bez cukru jsem ještě neslyšela. A překvapilo mě, že ta stévie neměla ten zvláštní ocásek, o kterém všichni mluví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvaroh z alberta neznám, ale když ti odtučněný nechutná, tak ho asi ani testovat nebudu :D

      Vymazat
  12. Neuděláš nějaký článek s jídelníčky? :) a jak si teď na tom prosím :))))

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám tvaroh z Kauflandu až na čtvrtém místě :D První je jednoznačně Boni z Penny marketu (bílý obal s kravičkou), pak globusácký, pak Pilos z Lidlu a až pak Kaufland. Ale to je pořád dobrý umístění :D:D Naopak naprosto nepoživatelný tvaroh je takový světlemodrý z Alberta.
    Jinak po té stévii se musím mrknout, zatím jsem poznala jen tu hnusnou umělou chuť... a to jsem doma měla i vlastní rostlinku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ta rostlinka nebyla dobrá? Chystám se na ni. Ten globusový mi taky chutná;)

      Vymazat
  14. Já mám nejraději tvaroh značky Boni, kupuji ho v Penny marketu, kde ho často mají ve slevě. Ale sem tam koupím i z Kauflandu, ale ten od Boni mi příjde takový jemnější, takže u mě vede Boni a na druhém místě z Kaufu :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥