sobota 7. července 2012

Nákup ve zdravé výživě

Ahoj! Užíváte sluníčka? Dneska pro Vás mám takovou ochutnávku, co se dá všechno pořídit ve zdravé výživě. Mnozí z Vás tam určitě už byli nebo ji navštěvují pravidelně. Mám pro Vás tip na několik potravin, které příště můžete přidat do svého košíčku:)


Fitness těstoviny. Zmínka o nich je v předchozím článku s receptem. Nejsou to obyčejné těstoviny, ale obsahují 25% bílkovin, což je při hubnutí důležitá složka! Já jsem je v době své hubnoucí vlny marně hledala, protože jsem si chtěla dopřát těstoviny bez toho, aniž bych do nich musela přidávat maso, či jinou bílkovinu...teď už to dělám automaticky, ale i tak je to může být fajn změna:) Tento sáček o váze 250g koupíte kolem 30,-Kč. Chuťově se od klasických nijak neliší. Nezapomeňte si je vážit již v syrovém stavu, kdy doporučovaná porce pro jednu osobu je 50g;)

Alaburky. Naprosto miluji! Mám tedy nejradši nesolené, ale momentálně bez soli nebyly a proto jsem je vzala. Pokud máte rádi mlsání u televize a zelenina Vás trošku omrzela nabízím tuto skvělou, křupavou alternativu. Chuťově jsou trošku jako oříšky, ale neobsahují tolik tuků. A co že to vlastně je? Pražená sója;) Dají se i udělat doma(opravdu dají, zkoušela jsem to) ale protože sáček stojí asi 8 Kč(za 60g) tak je pro mě jednodušší je koupit.

Sójová smetana. V případě že špatně snášíte laktózu z kravského mléka, dopřejte si tuto smetanu. Její hodnoty nejsou příliš vysoké a proto si ji můžete s klidem přidat do jídla, kávy nebo moučníku. Pořád je to ale smetana a není radno to s ní přehánět;) Krabička vyjde kolem 30-ti Kč.

Špaldové chlebíčky se chuťově neliší od těch rýžových, vítám je jako příjemnou změnu. Protože jsou pufované mají docela vysoký glykemický index a proto je vždy doplňte o bílkovinu, aby se trošku snížil.

Česnekové tofu jsem také uváděla v předchozím příspěvku. Klasické tofu mě osobně nechutná, ale dobrou zkušenost mám s uzeným. Rozhodla jsem se vyzkoušet novou příchuť, kterou můžu jen doporučit těm, kteří česnek milují jako já:) koupíte jej kolem 30-40,-Kč.(většinou je na váhu)

Jablečné kroužky. Jsou prostě usušená jablíčka, která si také můžete dopřát u televize nebo ke svačince k jogurtu. Sáček mě tuším vyšel na 15,-Kč.


Melasky. Koupíte mimo zdravou výživu také ve většině velkých obchodů, které mají koutky se zdravou výživou. Je to zdravé mlsání, (které mimo jiné obsahuje sezam, či třtinový cukr), si můžete ke kávičce dvě hvězdičky dopřát. Toto už je ale vážně mlsání a proto nesnězte celý sáček najednou(i když je to dost těžké:D) Dopřát si je můžete také ke svačince k bílému jogurtu nebo tvarohu. Sáček melasek vychází na 25,-Kč.

Vanilkový extrakt. Z toho jsem měla opravdu radost protože ta malá lahvička mě vyšla na 50,-Kč. Možná se Vám to zdá hodně, ale v M&S jsem ho viděla za 100,-;) Výrobce je český, což jsem ještě radši. Přidává se do moučníků, tvarohů a pudingů pro vanilkovou chuť. Jiným řešením je určitě koupit si vanilkové lusky;)

Tyčinka excelent je s marcipánovou příchutí a jedná se o proteinovou tyčinku. Proteinovky mám moc ráda, protože je to takové zdravé mlsání. Tato mě vyšla kolem 30-ti Kč. Můžete si ji s ovocem dopřát ke svačině pokud nemáte čas. Nejezte ji každý den. Čím menší rozdíl mezi počtem bílkovin a počtem sacharidů je, tím lépe. Můj tip: Skvělou proteinovku koupíte v DM drogerie za 14,-Kč s příchutí cookies. Je moc dobrá a má   nejlepší podíl bílkovin ze všech ostatních, které nabízejí.

Doufám, že jsem Vás inspirovala:) Jaké potraviny nejraději nakupujete vy? Máte ve zdravé výživě své oblíbené kousky?

5 komentářů:

  1. Verčo ahoj:) Pěkně si nakoupila a určitě mě inspirovala! Po těch fitness těstovinách se podívám, alaburky mám moc ráda (jsou dost podobné arašídům a přitom zdravější, viď:)?) a na vanilkový extrakt se také chystám - kupuji si vanilkové lusky, vydlabávám z nich zrníčka a polo/prázdné je pak dávám do zavařovačky spolu s cukrem, úžasně jej ovoní. Díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem moc ráda, že tě můj příspěvek inspiroval;) vanilkové lusky jsou určitě super, tip s cukrem taky znám:) No jinak alaburky jsou perfektní, ale solené už nekoupím, jsou fakt moc slané:D

      Vymazat
  2. Koupila jsem si dnes ty alaburky, jsem na ně strašně zvědavá :) A koukala jsem na netu že se dají připravit i doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak dej vědět jak ti chutnaly. Domácí příprava není těžká, ale zdlouhavá. Musíš namočit soju (přes noc) a pak ji v troubě na pečícím papíru dopéct do alaburek;)

      Vymazat
  3. Zkusila jsem česnekové tofu a nemá to chybu, dokonce i hoši to snědli :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥