pondělí 4. června 2012

Zdravý životní styl

Protože se tento blog bude věnovat především tomuto tématu, pojďme si říct, co si pod tímto pojmem představit. První co mě napadne, je určitě zdravá strava. Mě osobně dělá potěšení zdravě jíst, protože je to zdroj mé energie a dobrého pocitu ze sebe sama. Jak vypadá zdravá strava určitě každý z Vás ví, nebo aspoň tuší. Znamená to jíst alespoň pětkrát denně přibližně s tříhodinovým rozestupem. Hodně zeleniny, ovoce, celozrnné pečivo, ryby, mléčné výrobky, maso, luštěniny, no výčet je pestrý. Další důležitá část je pohyb. Ten nás udržuje nejen v koncici, ale také přispívá k dobré náladě. Já osobně preferuju tanec, oblíbila jsem si taky jízdu na elipticalu, který mám doma. Jezdím na něm většinou při sledování filmu nebo seriálu, ať to lépe utíká. Posilování je taky super věc, kterou kombinuju právě s elipticalem. Důležitý je také dostatečný spánek, který dodá energii, odpočinek a relax a dostatečný pitný režim vody nebo neslazených čajů. Ke zdravému životnímu stylu určitě nepatří ponocování, kouření, alkohol, smažená a tučná jídla, sladké limonády, cukrovinky a život bez pohybu. Podle mého znamená tento styl života především ctít své tělo a cítit se dobře:)
A co vy? jste vyznavači zdravého životního stylu? jakým způsobem jej praktikujete?

3 komentáře:

  1. no snažím se jist zdravě dodržuju pitný režim hýbu se atd..ovšem ten alkohol je prevít (toho se zželet nejde) ale tak 1krát týdně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No musím uznat, že si ho taky občas dopřeju. Dost dobře si neumím představit třeba oslavu narozenin bez něj. Držím se ale hesla všeho s mírou a místo tvrdého alkoholu si dám raději víno;)

      Vymazat
    2. Taky bych raději volil víno:)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥