úterý 19. června 2012

Šmakoun nám šmakuje!

Ahoj holky, dneska mám konečně chvilku na příspěvek a rozhodla jsem se s Vámi podělit o zkušenosti se šmakounem. Znáte ho? je to skvělý zdroj bílkovin, vytvořen z vaječných bílků a jeho využití je nekonečné:)

Začneme tedy klasickým šmakounem bez chuti. A když říkám bez chuti, je opravdu bez chuti:D


Můžete ho koupit ve větším balení po pěti kusech, nebo v menším po dvou kusech, každý o 100g. Můžete ho využít při vaření, jako náhradu masa. Je dobré jej dostatečně okořenit, aby získal nějakou chuť, dobré je, že danou chuť rychle pojme. Já jej využívám i při pečení. Na jemno nastrouhat do buchty a rázem jí přidáte bílkoviny...nebojte, není cítit;) Klasický šmakoun v balení o dvou 100g kusech pořídíte za 40,-Kč.

Hodnoty má více než příznivé
na 100g má 220KJ
B 13g
T 0g
S 0g

A protože je to skvělá potravina, jeho tvůrci jej obohatily o brášky a různé příchutě. Můžete jej najít s příchutí mexickou, Hlívou ústřičnou, hovězí nebo v podobě nudlí. Zakoupit můžete také saláty se šmakounem.Za zmínku stojí taky meruňkový šmakoun, který je sladký a s meruňkami a jako desert je perfektní, také díky svým skvělým hodnotám. Pořídíte jej kolem 50-ti Kč. Tyto výrobky jsou k dostání v Globusu, Tescu i zdravé výživě.



Já osobně mám vyzkoušeny produkty z obrázků a štíhlé nudle. Nudle i šmakoun bez příchutě je potřeba dost okořenit, jinak (alespoň pro mě)nejsou poživatelné. Jejich skvělé hodnoty, Vás však vybízejí je vyzkoušet a za zkoušku to určitě stojí;) Meruňkový šmakoun jsem zatím jedla samotný s ovocem, ale dá se využít i do desertů, vyrábění cukroví do jogurtu apod. Další informace najdete zde.
Jaké máte zkušenosti se šmakounem vy?

6 komentářů:

  1. Ano, šmakouna znám je super. Přidávám si ho na večeři nebo po cvičení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdysi jsem si ho občas koupila, protože mě zajímalo, jaký je. Už jsemho ale dlouho neměla, zdá se mi zbytečně předsražený. Radši si koupím za 20Kč 200g tofu :) Ale zajímaly by mě třeba ty štíhlé nudle :)

    OdpovědětVymazat
  3. No štíhlé nudle jsou právě jedny z těch dražších, proto si je taky často nedopřávám;)Pokud máš za den dost sacharidů, je to fajn alternativa;) Jinak tofu mám moc ráda, nejvíce uzené:)

    OdpovědětVymazat
  4. Šmakouna mám ráda, používám ho k obědům místo masa, a moc bych chtěla zkusit toho "sladkého", ale ještě jsem na něj nikde nenarazila :-(

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥