čtvrtek 7. června 2012

Hovězí paštika

O víkendu jsem byla se svou mladší sestřičkou nakupovat v Nové Karolíně v Ostravě a náhodou jsme zamířili i do Marks&Spencer, do oddělení potravin. Musím říct, že ceny jsou dost vysoké, pokud si ale potrpíte na kvalitu, je to správné místo;)
Můj přítel v době kdy ještě nejedl zdravě, miloval paštiky. Pak jsem mu ale přečetla složení a přestaly mu chutnat :D. Chtěli jsme najít nějakou s vysokým podílem masa, ale marně...až do teď!
V již zmíněném obchodě jsem narazila na malou lahvičku o váze 75g, s cenou kolem třiceti korun. Na štítku stálo, že se jedná o hovězí paštiku..nedalo mi to a otočila jsem lahvičku na místo, kde je popsáno složení. Jaké bylo mé překvapení, že obsahuje 90% hovězího masa!!! Neváhala jsem ani chvíli a hned jsem ji koupila s tím, že ji musím vyzkoušet a že můj přítel bude nadšený:D
Po otevření se z lahvičky linula velmi libá vůně, až se mi v puse seběhly všechny sliny. Namazala sem si jí na čerstvou celozrnnou kaiserku a musím říct, že to bylo to pravé pro mé chuťové buňky. Nemusím zdůrazňovat, že radost měla především má drahá polovička. Pokud máte rádi paštiku, ale z důvodu špatného složení jste si ji odpírali, určitě vyzkoušejte tuto!
Složení této paštiky je: 90% hovězího masa, sůl, koncentrovaná sojová bílkovina, kvasnicový extrakt, hořčičná mouka, extrakt z černého pepře a muškátového oříšku.
A teď už konečně hodnoty:
Celková energetická hodnota na 100g je 830KJ
B 18,7g
T 13,8g
S 0,2g


3 komentáře:

  1. Také paštiky nejím, poté co jsem viděla jak se dělají a co v nich je, no je to na :-!! . Nechápu, jak někdo takový prasečiny může jíst. A tato je určitě jen jedna z deseti takových kvalitních! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Těch kvalitních je opravdu málo. Ještěže víme, kam pro ně;)

    OdpovědětVymazat
  3. Týjo, tak tu si taky budu muset přídit. Bez paštik se obejdu, ale chutnají mi a určitě tuto zdravou alternativu uvítám :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥