středa 20. června 2012

Květákové placičky

Zdravím své věrné čtenáře:) tentokrát mám pro Vás rychlý recept, vhodný na oběd nebo večeři, v hlavní roli s květákem! Protože jsem doma potřebovala spotřebovat tuto skvělou zeleninu, napadlo mě následující:


Na jednu porci budeme potřebovat:

  • asi 110g květáku
  • jedno vejce
  • plátek a půl šunky(měla jsem 30g)
  • eidam 30% (24g)
  • na dochucení sůl, bazalku
  • trochu olivového oleje
Nejdříve si růžičky květáku uvaříme. Poté jej nakrájíme na drobno a nasypeme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr, vejce, nakrájenou bazalku na drobno a sůl dle chuti. 
Promícháme. Na pánev nalijeme trošku oleje(asi 5g) záleží na pánvi a lžičkou klademe květákové těsto na pánvičku. Tvoříme placičky, které by z tohoto množství měly být čtyři. Po chvíli se ze spodní strany zcelí a zezlátnou, tak je opatrně obraťte. Placičky jsou křehké, tak pozor, ať se Vám nerozpadnou. Po chvíli budou hotové i z druhé strany a to už stačí je jen vyndat na talíř a podávat. Bazalka dává placičkám nevšední chuť, pokud jí nemáte můžete použít jiné bylinky nebo koření, které máte rádi. K těmto placičkám se skvěle hodí pečené brambory, které jsem k tomu měla já,  avšak fantazii se meze nekladou. 

A teď už hodnoty na porci placiček:
celkem 1082 KJ
B 20,5g
T 17,2g
S 5,2g

Nezbývá, než popřát dobrou chuť!

Máte rádi květák?

1 komentář:

  1. květák mám moooc ráda! :)
    placičky z něj dělám taky,vždy si pochutnám

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥