pondělí 3. února 2014

Tofu nasladko

Krásný začátek nového týdne Vám přeji!
Jak zvládáte pondělky? Já se znich nehroutím, ale když to jde, snažím se je zpříjemnit. Dneska jsem ho teda osladila výbornou svačinkou, která mi tak chutnala, že se o ní musím podělit.
Moc Vám děkuji za spoustu chvály a pozitivních komentářů u posledního příspěvku, ani nevíte, jakou radost z toho mám:)

Takže co budeme na jednu porci potřebovat?

  • 120g tofu natural
  • trochu skořice, perníkového koření
  • kávovou lžičku holandského kakaa
  • mrkev nastrouhanou najemno
  • ořechy
  • na doslazení /dochucení trošku proteinu, cukrenu, či čeho uznáte za vhodné
  • ořechy

Tofu jsem s trochou vody rozmiovala do hladké pasty, připomínající tvaroh. Hustotu můžete regulovat vodou, radši to s ní ale příliš nepřehánějte. Pak už jen stačí přimíchat kakao, protein a koření, dobře promíchat, přidat ořechy a mrkev a můžete si pochutnat. Tofu není vůbec cítit, jelikož je docela chuťově neutrální a tak pokud nevíte co s ním v jídelníčku, je to určitě dobrý způsob jak ho zpracovat;) Taková tofu pomazánka může sloužit i jako náplň do palačinek. Výborná bude, pokud rozmixujete několik ořechu spolu s tofu nebo do ní přidáte arašídové máslo, fantazii se meze nekladou:) Díky tofu do sebe dostanete krásných 20 g bílkovin a díky ořechům 10g zdravých tuků. Tak co, vyzkoušíte?

28 komentářů:

  1. Páni!:) nikdy jsem ještě nejedla tofu na sladko, to musím někdy zkusit:)

    OdpovědětVymazat
  2. zajímavé :) tofu mi moc nejede, max uzené, ale je pravda, že nasladko jsem ještě nezkusila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V téhle formě si ho určitě oblíbíš:)

      Vymazat
  3. Tofu mám strašně ráda! :)) Babička ho dělá na milion způsobů. Ale tento jsem ještě nikde neviděla! :))
    Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to máš super babičku! Byl to spontánní nápad a povedl se:)

      Vymazat
  4. Na sladko? To by mě snad asi ani nenapadlo! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tofu natural je ale narozdíl od ostatních druhů nestravitelné, pokud se tepelně neupraví...(zkus si o tom něco přečíst :)) také jsem dříve tu chybu dělávala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mohla bych se prosím zeptat, kde nějaké informace o stravitelnosti tofu najdu? Tofu natural jím syrové skoro denně, tak by mě to velmi zajímalo, děkuji! Eva

      Vymazat
    2. Ahoj, hledala jsem na internetu, ale všude píšou, že tofu obsahuje lehce stravitelné bílkoviny a o nutnosti tepelné přípravy jsem nic nenašla. Přeci jen, sojové boby, ze kterých se vyrábí už tepelných procesem projdou. Pro jistotu jsem hodila tuto otázku do placu i Robertovi, tak až se dozvím jeho názor, ráda Vám ho sem napíšu;)

      Vymazat
    3. Mě na to upozornila známá vegetariánka :) jinak namátkou jsem našla, že třeba tady se o tom píše a je to tu vysvětleno :) http://prirodni-cesta.webnode.cz/receptar/tofu-a-tempeh/

      Vymazat
    4. Holky nedalo mi to, protože Robert o tom neslyšel, napadlo mě, že nejjednodušší cesta k odpovědi bude u výrobce. Napsala jsem mu teda mail s naším problémem a on mi odepsal: "Dobrý den, tofu můžete konzumovat jak tepelně upravené, tak i např. do pomazánek tepelně neupravené. SUNFOOD s.r.o."

      Vymazat
    5. Díky za všechny informace :) Já myslím, že to bude nejspíš o tom, jak ho kdo snáší...takže když nám po syrovém tofu těžko není, věřím, že by to mělo být OK :)

      Vymazat
  6. Ahoj, včera když jsem projížděla tvůj fcb, tak jsem měla poslintanou celou klávesnici ze snídaní, které sis dělala před dietou. A teď tohle! :-) MŇAM
    Že by mi došel protein, to se mi ještě nestalo, radši si to ani nebudu představovat :-)
    Jaký žitný chlebík používáš? Já jsem pečivo vyřadila úplně (sehnat jen žitný bez přidání pšenice je nemožné...nebo?) nic pšeničného jsem neměla ani nepamatuju (nejím ani těstoviny). Strašně mi to pomohlo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji kočko;) však si ty snídaně taky při cheat day dopřávám:) je to moje nejoblíbenější jídlo dne. Žitný chleba kupuju různě, dá se sehnat, ale je třeba hledat. Třeba v Hrušce mají jeden, co je tvarovaný jako toustový a je jen z žitné mouky v průhledném obalu. Ale nevím značku. Prostě musíš hledat, někdy je to fakt oříšek. Já se teda pšenici záměrně nijak zvlášť nevyhýbám, těstoviny kupuju celozrnné a ty občas koupím i pohankové, špaldové a tak, takže je fakt, že teď tu pšenici skoro nejím.

      Vymazat
  7. Ty bláho, tak to musím vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dej vědět, jak ti chutnalo:)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  8. waw...moje nová oblíbená svačina...je to fakt mňamka :)

    OdpovědětVymazat
  9. Taak odzkoušeno :)) včera mi babička podstrčila tofu, že prý neví co s tím, tak mě hned napadla tahle tvá svačinka a musím říct, že se ti to fakt povedlo, mňamka moc ! Ostatně jako všechny tvé recepty, které jsem doteď vyzkoušela :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no super že tě babička zásobuje takovýma potravinama;) Děkuji kočičko:*

      Vymazat
  10. Tofu na sladko i slano miluju, je jedno z mých nejoblíbenějších "mas" :D (Jsem vegetariánka:D), pořád jsem hledala tvůj blog, na který jsem narazila kdysi a už ho nemohla objevit, díky Bohu jsem se k němu ted znovu dopátrala a jsem moc ráda!
    Máš to tu moc super a plné inspirace, hned si tě dávám k oblíbeným a pravidelným čtenářů (a už tě neztratím:D)
    A nad instagramem, který sice nemám, ale ráda po nich šmejdím, se u tebe asi uslintám nad sladkostmi:))
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci moc děkuju za milý komentář♥ budu se snažit ať se ti tu pořád líbí :)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥