středa 17. prosince 2014

Vánoce a já + recepty

Už zbývá jen pár dní, poslední adventní neděle a bude to zase tady. Světlo svíček zahalí slavnostně prostřený stul, koledy pohladí naše ouška a my s napětím usedáme ke stolu...Vánoce jsou za dveřmi a já se na ně moc těším, i když mám vlastně radši u všeho ty přípravy to těšení se..pak to vždycky hrozně rychle uteče. 

Já a Vánoce se máme hrozně rádi. Když to vemu z jedné strany, miluju to zdobení, svíčky, třpytivé věci, světýlka kam se podíváš. Jsem možná barbar, ale fakticky miluju typické komerční americké vánoce. Vánoce pro mě znamenají hlavně vánoční filmy a pohádky jako je Grinch, Polární expres, oba díly Sám doma, všechny tři díly Santa Clause, Vánoční koledu...Před Vánoci si je vždycky pouštím, abych nasála tu správnou atmosféru. Nejčastěji s kamarádkou, která je miluje stejně jako já (ahoj Maretko :*)
Nesmí chybět pečení cukroví. Když jsem byla malinká, pekly jsme vždycky s maminkou a byl z toho krásný proces. Sladké nám pak lezlo i ušima a tak jsme se mezitím cpaly houskou se salámem :D Dneska už peču sama vymyšlené recepty zdravějších verzí, protože ty klasické už mi prostě nechutnají. I kdybych ale měla upéct jen jeden druh, ta vůně cukroví mi doma o Vánocích prostě nesmí chybět. 



Některé z Vás zajímalo, jak hodlám strávit Štědrý den. Zatím ještě nevím přesně, rozhodně to bude ve společnosti krasavce a Kešulky. Na snídani si neodepřu vánočku s máslem a horkým kakaem. Půst nedržím, protože bych do večera umřela hlady :D určitě si dopřeju něco z mého cukroví a celkově to bude volnější den. Jestli půjdeme cvičit zatím nevíme, ale spíše bych to viděla na pohádky a nic nedělání. Co se večeře týče, budu připravovat hrachovou polévku, jako každý rok. Pro krasavce klasický salát a řízek, pro sebe bramborový salát ze sojanézy a lososa. Ne, není to proto, že bych měla strach jestli náhodou nepřiberu, pokud by se na to chtěl někdo zeptat. Je to proto, že chci jíst to co mám ráda a co mi chutná a proto si to dělám tímto způsobem ;)

Vánoce pro mě ale hlavně znamenají kouzelnou atmosféru, klid a naději na splněné přání a lepší zítřky. Proto mám tohle období tak ráda, protože lidi na celém světě dělají radost těm, které mají rádi, aby viděli úsměv na jejich tváři a na to se hrozně těším. 
Pokud tedy někdo řešíte jak strávíte vánoce aby jste si nerozhodili režim, radím jediné. Jsou to vánoce, nemusíte to brát jako svátky obžerství. Dopřejte si to co máte rádi, buďte s tím, koho máte rádi a nestresujte se. Pusťte si pohádky a užívejte si to i s cukrovím. Nejlépe s tím, podle mého receptu :D



Jaké budou Vaše Vánoce?
Vaše V♥

24 komentářů:

  1. Já Vánoce také miluju. :-) A abych pravdu řekla, na těch typických amerických se mi líbí to, že oni to tak nějak víc prožívají než my tady, nebo mám alespoň ten pocit, že oni tím fakt žijí! :-)
    My budeme mít klasicky smaženou rybu s bramborovým salátem (i když já radši bez majonézy). :-)
    Co se cukroví týče, určitě si dám i to klasické, zdravé varianty jsem letos nepekla. :-)
    A cvičit určitě nepůjdu. Budu ležet celý den u pohádek nebo hrát nějaké hry s bráškou. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobre delas s tim salatem bez majonezy - nekde jsem cetla, ze kdyz si das salat s majonezou, tak prijdes asi o 2.6% svalove hmoty a pribyde ti 1.29% telesneho tuku!

      Vymazat
    2. Anonyme, děkuji za rozesmátí, vtipná poznámka ;)
      Já tedy koukám jen na Popelku a Grinche :) Mám na Santu trochu "averzi", my máme prostě Ježíška:D
      Verčo, díky moc za zajímavý recept..ten poslední odstavec jsi napsala krásně, tak by to mělo být.. přeji krásné Vánoce :)

      Vymazat
  2. já k večeři také lososa, ale s pečeným bramborem, salát ani řízky nemám ráda, ale pro přítele budu připravovat také klasiku..a pohádky na to se těším nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak, komerční a kýčovité Vánoce, to je prostě nejlepší! :D

    Já budu mít úplně tradiční večeři - smaženého kapra i salát, a během dne vánočku, cukroví a všechny možné dobroty, už se na to TAK těším!

    OdpovědětVymazat
  4. miluji vánoce! :) těším se na vánočku s kakaem a hlavně na stromeček (ten už čeká na balkoně a už se těším jak si ho nazdobím :)) Cukrovíčko si taky dám už se těším na "oreo" sušenky co jsem včera pekla :)
    Přeji krásné a klidné prožití vánočních svátků

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se těším na zdobení stromečku :) No a oreo sušenky? tak ty musí být top!

      Vymazat
    2. kdyby sis chtěla zamlsat Veru:
      http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/01/cokoladove-susenky-la-oreo.html
      jednoduché a rychlé :)

      Vymazat
  5. Tak to já Vánoce moc neprožívám, spíš si užívám to volno, válení se doma a chození na procházky, než nějaká světýlka, dárky a trapné filmy, bez toho bych se obešla. I když letos toho volna kvůli práci moc nebude. Budu ráda, když zítra stihu napéct cukroví, stromek budu dělat až na Štědrý den a vánoční úklid tentokrát vynechám :D

    OdpovědětVymazat
  6. Už aby ty Vánoce byly. :)
    Jinak Veru, nechystáš se v února do Brna na seminář se Sabčou Plevákovou? :)

    OdpovědětVymazat
  7. My to u nás zase řešíme pečeným kaprem s vařenýma bramborama a polévka hřibová. Takže já si stěžovat nemůžu.
    ..ty srdcovky vypadají sakra dobře! :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Veru :) Vánoce máš naplánované krásně. A na vánočku se strašně moc těším. Mamka dělá každý rok a je tak dobrá, že ji vždycky jíme jen suchou, byla by škoda ji něčím mazat :). Úplně s tebou souhlasím, že by každý měl jíst to, co má rád a ne že jsou Vánoce, tak se nacpat řízkem, i když ho jinak nemusíš. Cukroví jsem pekla jen to klasické, protože linecké mám moc ráda. Ikdyž ty tvé recepty vypadají lákavě :) A výzdobu měst mám taky strašně moc ráda :D :). Chtěla jsem se zeptat, někde jsem četla, že "bikini" po soutěži mívají často "depku", jak se jim změní tělo po soutěži (trochu přiberou), zažívala jsi něco podobného? Děkuji za odpověď. Přeju krásné pohodové Vánoce, jsi moc fajn slečna :) Ivana

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Veru, prosim te, proc vsechny bikiny modelky (i ty) nebo lidi v redukci provozuji hodinove kardio, misto toho aby si dali 15 minutovy HIIT a vyslo by je to stejne nebo dokonce efektivneji, jak se vsude pise....?
    Dekuji, Kristyna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, o kardiu psal teď Honza Caha na aktinu super článek;) přečti si

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥