úterý 19. června 2012

Sobota v Praze

Ahoj holky, jaký byl víkend? Sluníčko pěkně hřálo...nedá mi to abych se s Váma nepodělila o tu svojí sobotu:)

Rozhodli jsme se s mým přítelem, mojí kamarádkou a jejím přítelem, že si vyjedeme do Prahy. Naplánovali jsme si, že před pátou hodinou ranní nás kamarádi vyzvednou doma a pojedeme na vlak. Ráno mě vzbudilo prozvonění telefonu...proč mě někdo tak brzo prozvání...moment?!kolik že je hodin? pět!!!!??? ZASPALI JSME! to by nebyl problém, kdybychom neměli již koupené lístky i místenky na RegioJet a taky lístky na výstavu Human Body a kdybychom vlak nestihli, propadnou nám jak lístky na něj, ta na výstavu.....no byly to fofry, nakonec jsme to ukázkově stihli:)
Cesta byla skvělá, žlutý vlak nás nezklamal. Dali jsme si sushi za neuvěřitelných 80,-Kč, v rámci zdravého životního stylu a musím říct, že bylo moc dobré:)Konečně jsme dorazili na místo na Výstaviště v Praze, kde už stáli nedočkavci frontu na výstavu Human Body. Jaký na ní máte názor? já jich znám několik...jak ty negativní tak ty, kteří ji chválí do nebe. Za sebe musím říct, že je to hodně poučné. To co se učíte ve škole konečně vidíte na vlastní oči. Mě to vždycky zajímalo, ač se biologii nevěnuju. Nejvíce mě však zaujala embria, která byla vystavená v rozmezí stáří asi dvou týdnů...je až neuvěřitelné jak rychle miminko v bříšku roste. Dále pro mě byla zajímavá celá cévní soustava...člověk si neuvědomí kolik cévek a žilek v těle má. V neposlední řadě to byla ukázka toho, jak po operaci vypadá nahrazený kloub, sešroubovaná páteř a pod. Určitě doporučuju:)
Mimo to, že jsme nachodili neskutečné množství kilometrů jak podél Vltavy tak po obchodech, jsme večer zamířili do divadla Na Vinohradech. Byla to jen taková doplňková aktivita(hlavní důvod návštěvy Prahy byla ta výstava) přesto se stala vrcholným bodem dne. Hra Brouk v hlavě v hlavní roli s Viktorem Preissem a Ivanem Trojanem byla fantastická. Hlasité výbuchy smíchu přerušovaly herce v jednom kuse. Pokud někdy budete v Praze a chcete prodloužit svůj život díky pořádné dávce smíchu, navštivte tuto hru!
Přesto že to zrána vypadalo, že máme trochu smůlu, štěstí se na nás večer obrátilo. Jeden známý řidič autobusu měl zrovna cestu z Prahy tady k nám, zrovna v době, kdy jsme se chtěli vracet. Náhodou jsme neměli zpáteční vstupenky a tak jsme se napříč republikou svezli zadarmo;) Lépe tento den skončit nemohl.

Protože jsme neměli nachystané svačinky, jen naházené kaiserky, tvrdý sýr a papriku v tašce, museli jsme jídlo řešit na místě. Pokud se dostanete do takové situace, je potřeba umět si vybírat co si dát. V McDonaldu jsme samozřejmě zakotvili...ale zvolila jsem si tortilku s kuřecím masem a zeleninou, což určitě není žádná katastrofa. Lze si tam dát i salát s kuřecím masem nebo s mozzarelou, čímž hezky dodržíte redukční režim. Já už se jen udržuju a proto si tortilu s klidem můžu dovolit. Protože jsme celý den chodili, dopřála jsem si i flarry magnum almond, které bylo naprosto báječné. Občas je potřeba dopřávat si i takové věci, jinak je pak hodně těžké redukci udržovat. Ale občas, znamená vážně jen občas;)

A co vy? jezdíte do Prahy? viděli jste výstavu Human Body? Jaký na ni máte názor?Máte zkušenost s divadlem Na Vinohradech?


2 komentáře:

  1. Prahu miluju:) doufám že se tam tohle léto podívám, na tu výstavu human body jsem chtěla jet, ale bohužel nemám peníze ani čas :D muselo to být zajímavé :)
    postavu máš hezkou, takže neřeš nějakou tortilu v mcdonald, to ti neuškodí :))
    já sice mcdonald moc nemusím, radši si zajdu do restaurace, ale když je málo času, tak si tam dávám brazer salát:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za kompliment. Já mám taky radši restaurace s kvalitním a dobrým jídlem, ale někdy je třeba podřídit se většině;)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší ♥