neděle 10. června 2012

Banánové muffinky

Protože milujeme sladké, snažím se nacházet a zkoušet nejrůznější recepty, především z té zdravé kategorie. Nekonečnou inspirací je mi tento blog, ze kterého je také inspirován následující recept. Protože jsem si dneska pořídila plech na mufinky, musela jsem ho vyzkoušet:)

Budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 400 g bílého jogurtu
  • 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 40g másla
  • 35 g hořké čokolády
  • 2 a půl banánu
  • cukren dle chuti (Sukraloza, neboli sladidlo)
  • špetku soli

Nejdříve smícháme mouku, sůl a sodu. Ve vedlejší míse ušleháme vejce s cukrenem( já použila tři lžíce) a máslem. Až bude směs hladká, přidáme k ní již připravenou směs s moukou. V jiné nádobě rozmělníme banán a přidáme ho spolu s jogurtem k nachystané směsi. Nakonec nasekáme na malé kousky čokoládu, přidáme ke směsi a opatrně zlehka promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Poté plníme připravenou hmotou mufinkové košíčky, které vkládáme do připraveného mufinkového plechu. Neplňte košíčky příliš plné, ať Vám pak nepřetečou. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi dvacet minut, pro jistotu vyzkoušejte špejlí, která při zapíchnutí do těsta musí zůstat čistá. 


 Zřejmě proto, že jsem košíčky příliš naplnila vypadají spíše jako houby než mufinky :D avšak na chuti jim to neubírá. Abych mohla recept co nejdříve zveřejnit, ochutnala jsem je ještě teplé, což bylo skvělé, především díky roztopené čokoládě. Chutnají příjemně po banánech, což právě s tou čokoládou dává skvělou chuť. 

Hodnoty na jeden mufinek je 938 KJ
B 6,8g
T 5,6g
S 35,8g
Doporučuji doplnit mufinky o sklenici mléka nebo kelímek bílého jogurtu pro dostatek bílkovin;) Dobrou chuť.

6 komentářů:

  1. Vypadají moc dobře :) Stránku drobečky mám taky moc ráda, je tam spousta skvěle vypadajících receptů a postupně je zkouším. Taky jsem od tama dělala nějaké čokoládové muffiny a byly moc dobré :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají naprosto úžasně!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně vypadají. A chutnat musí také skvěle! :-)
    Akorát já jsem takový blázen že oleje, másla vším nahrazuji, nejlepší na pečení je nahrazovat tyto oleje jogurtem, vždy se mi to zatím povedlo!
    ale jak říkám, hodnotím snad 10-ti hvězdičkami! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. chutnají skvěle:) já jsem ho tam nechala, protože tam jiný tuk kromě vejce není, ale je to super nápad, určitě to vyzkouším do dalšího receptu:)děkuji

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji banánové mafiny. Vyzkouším je :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥