neděle 10. června 2012

S vůní libečku

Ahoj:) znáte bylinku libeček? ta vůně ve mě evokuje dětství, vždy na oběd jej maminka přidávala k bramborům  když je vařila a libeček jim dodal něco navíc. Protože jsem ho dostala od babičky ze zahrádky, rozhodla jsem se jej použít na nedělní oběd. Připravila jsem řízečky (jak jinak než zdravě) a bramborovou kaši a to vše s vůní libečku.
Budete potřebovat:



  • kuřecí prsní řízky
  • vejce
  • brambory
  • trošku másla
  • mléko
  • celozrnný toastový chléb
  • libeček
  • sůl a pepř
Nejdříve oškrábeme brambory a dáme je se snítkou libečku a troškou soli vařit tak, jak jste zvyklí. Než se nám uvaří, naporcujeme si řízky(já jsem měla tři kuřecí prsa) na malé řízečky a odstraníme všechen zjevný tuk a další nežádoucí části. Poté je zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Nachystáme si strouhanku. Použila jsem asi pět toastových chlebů, které jsem s libečkem ponorným mixerem rozmixovala na požadovanou konzistenci. Pak už stačí jen řízečky obalit ve vejci a následně v připravené strouhance. Poté je klademe na plech vystlaný pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. 



Až bude maso bílé, ale řízečky ještě nebudou zlaté, tak je opatrně obraťte. Řízečky budou hotové až bude strouhanka zlatavá.

Poté co slijete uvařené brambory, vyndejte libeček, přidejte trošku soli, másla, a mléka a utvořte kaši. Já používám takové to "mačkátko" na brambory a je to super:)
Pak už jen hezky prostřít, nezapomenout na nějakou zeleninku. My jsme si dali zelnou čalamádu od babičky a dobrou chuť. 


6 komentářů:

  1. Ta forma přípravy řízků vypadá perfektně!;)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji:) určitě doporučuju vyzkoušet. Řízečky chutnají skvěle!

    OdpovědětVymazat
  3. S libečkem moc zkušeností nemám - spíš žádné, ale věřím, že dodá jídlu skvělou chuť, stejně jako jiné bylinky :) A tuto úpravdu řízků, pečených v troubě, mám taky moc ráda. Dělám je obalované třeba i v cornflakesích nebo ve směsi strouhanky s kokosem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je super inspirace, díky, určitě vyzkouším;)

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně jsem se dostala i k tomuhle receptu aneb náš dnešní oběd. Výborné zlato! Takové vaření mě fakt baví. :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší ♥